Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chaplin70

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi leírásban röviden elemzem a 3tgfx brókercéget a korábban meghatározott szempontok alapján. A letétkezelő bankra külön kitérek részletesebben is, elvégre a pénz tárolásáért ő felel.  -intézmény…..
A  hétfői napon több hírlevelet követő visszhangos beharangozó után végre lehullott a lepel a Perfecto új szolgáltatásairól. A változások eléggé felkavarták a kedélyeket, főleg, hogy nem a legfényesebb időpontban érkeztek. A befektetők jelentős része mínuszban van,…..
Chaplin70 2012.09.11 15:37:11
@nyugdijas64:
Ez egy eléggé kisarkított megközelítés. Egyszerűen csak nem adják ki a kezelők adatait, mert üzletileg nem érdekük. Ezeknek a tradereknek a teljesítménye rajtuk keresztül érhető el, ilyen egyszerű. Ugyanez van ha bemész egy bankba és végig nézed a befektetési alap termékpalettát. Az is többnyire önállóan üzemel. Szerintem elsősorban a számlák alap adataira kell koncentrálni: hozam, kockázat...
Üdv minden kedves olvasónak! Lassan vége a nyárnak és vége a kötelező szabadságolásnak. Az augusztus 20.-a utáni balatoni szezonvéget váltva, újult erővel visszatértem és neki kezdek ismét az írásnak. Volt időm pihenni és gondolkodni, most pedig felfrissült aggyal vetem bele…..
Chaplin70 2012.08.24 12:27:33
@Zolee71:
Egész pontosan 12 hete nincs új csúcson az egyenleg, nem 10-11 hónapja.
Megszületett a döntés, eljött a cselekvés ideje. Miután megírtam a kiválasztásról szóló cikkeket, tüstént nekilátok, hogy számlát nyissak. Gyakorlott internetfelhasználó révén, nem jelent problémát, hogy ezt egyedül tegyem meg.  Elsőként a Perfecto FX oldalára…..
Chaplin70 2012.04.15 22:25:08
@belkin:
Lehet cégként számlát nyitni, a cég lehet bárhonnan.
USA állampolgár csak amerikai brókernél nyithat, így itt sem lehet ügyfél.
Én nyitottam céges számlát is, van egy sor dokumentum, amit el kell küldeni, utána viszont viszonylag gyorsan megnyitják. A karib térségbeli cégeknek sem megy lassabban...
Chaplin70 2012.04.16 09:08:05
@belkin:
A minimum 50.000USD céges számlánál. A számlák a Dukascopy-nál nyílnak, ott ennyi a minimum. Magánszemélyeknek van csak olyan engedmény, hogy ha a Perfecto által kezelt számlát nyitnak a minimum csak 1.000 (másnál 5.000). Offshore nem probléma.
A kezelt számlás szolgáltatók második elemzésre kerülő cége a Perfecto FX Capital Management, röviden csak Perfecto FX. ( www.perfectofx.com ) Baráti ajánláson keresztül hallottam róla  Rövid története annyi, hogy évekig privát alapkezelést folytattak és…..
Chaplin70 2012.02.03 12:38:10
@shortosgyula:
Amit leírtál az a trading accountra vonatkozk. A svájci dukasnál nem lehet csak 5.000tól számlát nyitni a nem svájci ügyfeleknek. "Dukascopy Bank SA opens accounts less than 5,000 USD only for Swiss residents. For non-Swiss residents "

Kezelt számlánál is 5.000USD a limit, ez alól kivételek a Perfecto FX ügyfelei. A kereskedésnél pedig egy 1000USD számla is ugyanazokat a legkedvező kondíciókat élvezi mint egy 50.000es, a mesterszámla mérete miatt.
Chaplin70 2012.02.03 12:50:47
@hitetlenül:
A Quantumnál semmilyen csapkodás nem tapasztalható mert eltitkolják a függőben lévő kereskedéséket. Senki nem tudja, hogy -10 vagy -50%ban vannak. A más módszer náluk azt jelenti, hogy megadják az esélyt arra, hogy az ügyelek tudta nélkül gyűljön a veszteség. De erről már sokszor volt szó.

A drawdownra lehetett számítani a weboldalon közzé tett adatokból, szerintem senkit nem érhet meglepetés. Illúzió azt hinni, hogy kilengés nélkül lehetne nagy eredményeket elérni. Én is kereskedek 10 éve és szerintem teljesen normális lehet ilyen ingadozás. Akinek bírja a gyomra inkább állampapírt vegyen:)
Chaplin70 2012.03.27 19:51:28
@hitetlenül: @nadsanyi:
1. Nem igaz, hogy a Dukascopy szerződésében nincs benne a comission, csak el kell olvasni...
Ezt egyébként szerintem teljesen jogosan nem tekinti a Perfecto költségnek egyrészről mert ő valóban nem számít fel semmit! Ez is benne van a szerződésben: nincs volume fee, management fee, kilépési, belépési, számlavezetési költség...
Másrészről a comission a kereskedés része, csak a market makerek nem számítanak fel, de ott meg a többszörös spread miatt kerül sokkal többe.
De gondoljuk csak végig, hogy mekkora összeg is ez? 1 millió USD forgalom után 25$:) Nekem 40eEUR értékű a Premium számlám, és naponta átalgosan 0,4EUR a comission! Ugye tetszik érteni, hogy ez a vicc kategória. Nem beszélve arról, hogy a Dukasnál a legalacsonyabb a spread. Máshol pedig ugyanennyi comissiont nem 1Millio, hanem 100.000USD után szoktak felszámolni, tehát 10*ennyi.
2. A Dukascopy egy svájci bank és nem viccből kérdeznek ennyi mindent, ezek államilag előírt dolgok. Ha valaki normálisan kitölti (ott van hozzá a videó segítségnek) 1,5 hét alatt utalással együtt megnyílik a számla. Nekem is ennyi ideig tartott. Azokkal "párbajoznak" csak, akik értetlenkednek és vonakodnak válaszolni vagy kamu adatokat adnak meg.
3. Ha kéred, kapsz vissza szerződést papíron, aláírva. Nekem is visszaküldték. Egyébként pedig elektronikus úton kommunikálnak, ami ma már abszolút normális.
4. A sikerdíj mérete teljesen lényegtelen faktor. Az számít kizárólag, hogy mennyi haszon marad utána (erről minuszöt is írt már, tessék visszaolvasni). Tőlem lehetne 99% is, ha utána éve 40% hozam marad..
5. Ha valakinek nem értjük a nevét, akkor meg lehet kérdezni:) Én értettem a Perfecto és a Dukascopy kapcsolattartó nevét is. Az eleve rendkívül pozitív, hogy felhívnak és felajánlják a segítségüket, ráadásul rendkívül kulturált módon. A rejtett szám teljesen normális mert IP telefonról hívnak a Dukascopytól, a Perfectotól, és az összes multitól is (például engem az amerikai IBM-től hívtak szám nélkül)
 Hogyan csináljunk 10 év alatt 1.200.000Ft-ból 642.663.120Ft-ot (igen, 642Milliót!)?  Elsőre az jutna eszembe, hogy isteni segítséget kellene mindenképp igénybe venni hozzá, de ahogy pásztázom végig Apollo hatalmi köreit, valahogy egyik se passzol a képbe (max a…..
Chaplin70 2012.02.02 03:23:55
@ND1979:
Nem kell számlával rendelkeznie valakinek ahhoz, hogy tényeken alapulva, véleményt alkothasson egy befektetésről. Szerencsére:)
Az egyértelmű, hogy neked van számlád náluk mert a hozzászólásaidban végig ezt nyomod és biztos rosszul esik ha más szemszögből is megvilágítják. Biztos lehet nyerni, de az is igaz, hogy a kockázat nagyobb mint más helyeken.