Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gpetri

70 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gálospetri Angyalkák :) 2015.01.04 21:10:50
..
Gálospetri A földből víz fakad 2014.09.25 10:29:24
Nagyon szépen köszönjük Madarasi János bácsinak, hogy megszervezte nekünk a kinti vízforrást. Nagyon régóta szerettünk volna kutat, hisz nagy a kert, sok a vetemény és ha száraz a nyár akkor öntözni kell. Eddig bentről vödrökkel oldottuk meg, de hála legyen a jó Istennek,…..
Gálospetri Befőztünk! 2014.09.23 17:01:14
A mi házunkat az Isten nem csak aranyos gyerekekkel de a gyönyörű épület mellé még gazdag fekete földdel is megáldotta. A bő termés és a szorgalmas kezek eredménye a roskadozó polcok látványa, amit mindenki megcsodálhat a csatolt képeken!           ..
Gyorsan fogyott a zöldség a kertből. Sorra kelt lába muroknak, pityókának, tengerinek. Nem is az volt a baj, hogy fogy, hanem hogy nem mi ettük meg, hanem az éjszakai titkos látogatók. Hát már mindennek van határa! Árváktól lopni, milyen világ ez már? Az a baj - mondta János…..
Nagy örömünkre szolgált, hogy az idei vakációban ismét lehetőségünk volt táborozni a Balatonon.  A Szeretetszolgálat immáron harmadik éve támogatja a gálospetri gyermekek táborozását, akik közül voltak visszatérő vendégek de sokan először jártak Magyarországon. Az 5 nap…..
Gálospetri Csapod 2014.08.27 10:35:05
Kedves Adományozó!Még egyszer szeretnénk megköszönni nagylelkű támogatását, amivel lehetővé tette, hogy idén is megvalósuljon a Csalogány tábor. A gyermekek múlt szombaton könnyek közt búcsúzva és élményekkel gazdagon indultak haza.Idén, összesen 30 gyermek és 3 nevelő…..
Végtelenül hosszú napom volt. Holnaptól a gyerekek elvileg a Balatonon nyaralnak, de reggel valahogy kezdett összedőlni az addig is kártyákból felépített vár. Nem nagyon érkezett meg a támogatás és valahogy embert sem találtunk a gátra. Végig rossz időt mondott jövő hétre,…..
Gálospetri Zarándok 2014.08.14 09:39:47
Megszülettek a lányok!  - mondta Robi. Döbbent csend lett a teremben, a kollégáim közül senki sem tudott hirtelen mit mondani. Robi nemrég jött hozzánk, annyit tudtunk, hogy hosszú évek óta várták a gyermekáldást s novemberre volt kiírva Barbi az ikrekkel. Na de most még csak…..
Gálospetri Elengedés 2014.01.18 11:55:53
Szeretem Jóskát. Nem tudom hogy van ez, hogy néhányan a gyerekek közül különlegesen közel kerülnek hozzám, de így van. Próbáltam tenni ellene, hogy majd mindenkit ugyanúgy szeretek, de nem ment. Általában az igazán eleven, élettel teli, huncut kópék lopják be magukat a…..
Együtt ünnepeltek az Alapítvány munkatársai és önkéntesei hétvégén Déván, egy három napos rendezvény keretében. Minden ház a gyermekei által készített meglepetéssel készült a hétvégi vásárra, ahol sok színes tárgy mellett sajt, lekvár, szörp vagy épp zakuszka is…..
Gálospetri Kedves látogató 2013.10.20 14:39:06
Egyik kedves angol támogatónk, Doug Parker meglátogatott minket. Már régóta kinéztük neki ezt a gyönyörű sündisznót, ha eljön, elkészítjük. Most végre megérkezett és mi a kis sünivel vártuk! Nagyon boldog volt, mi pedig hálás szívvel köszönjük neki azt a sok-sok jót,…..
Gálospetri Esküvő 2013.08.19 12:01:08
Hétvégén megtartottuk Erzsike néni és János bácsi esküvőjét! Gyönyörű napsütésben, a ház tornácán. Igazán felemelő és megható szertartás volt. Csaba Testvér emlékeztetett minket arra az időre, amikor alig pár évvel ezelőtt a napocska még a tetőn nézett be a házba.…..
..
Gálospetri Nyári tábor 2013.08.12 23:12:09
Július közepén megállt a busz az udvaron. 17 gyermek szállt fel rá. Többen életükben először indultak neki a határnak, hogy meghódítsák a magyar tengert. Végtelenül hosszúnak tűnt az út a 90-es max sebességgel és a 40 C-kal. Aztán csak feltűntek a Balaton hullámai. Nem is…..
Őrült napokat élek, hogy jövő hétre, amikor már a roma missziót nyomom, minden kész legyen. Közben itt van Istvánka. Annyira vágytam rá, hogy ha majd itt lesz és műtik végig vele legyek. Délután 5. Elindulok végre az irodából és rohanok a pesti tömeggel együtt valahova. A…..
A mi kis Istvánkánk ma túlesett egy szívkatéterezésen. Minden szépen, rendben ment, komplikáció nem történt. Épp békésen alszik az intenzív osztályon, mi pedig hálás szívvel köszönjük az orvosoknak, nővéreknek és a sok sok érte imádkozó jóakarónak a közbenjárást...
Már nagyon meleg van kint. Alig bírnak koncentrálni a gyerekek az iskolában. Nagyon várják, hogy elteljen ez a hét és végre itt legyen a várva várt vakáció! Addig is szülinaposainkkal ünnepelünk. A torta mellé finom bodza szörp jár, melyet a kertben lévő bodzából…..
Ma reggel a Gálospetri otthonunkban keltünk fel, jó volt körbejárni a házat, örömmel megpuszilni a gyermekeket, és egy kávé mellett elbeszélgetni a kedves kollégáinkkal. Majd megnéztük a szép virágos, a veteményes kertet, a szép gyümölcsöst, a kotló néma kacsákat, a vidám…..
Gálospetri 2013.05.26 10:52:59
A petri ház kertje életre kelt a tavaszi napsütésben. A kastély előtt sok virág sok színben pompázik, míg a ház mögött szárba szökkent a pityóka, murok, török búza. "Nagyon fontos, hogy a sok elvont ismeret mellett a gyermekeinket tanítsuk meg arra az ősi tudásra, melynek…..
Gálospetri Boldog szülinapot! 2013.05.26 10:29:22
Májusban vannak négyen is, akikkel szülinapot ünnepelünk. Kinga, Erika, Zsuzsi, Attila, Isten éltessen benneteket nagyon nagyon sokáig!  :-)..
Gálospetri nagymama 2013.05.02 09:15:54
Befordultunk az utcába. Lassan tudtam menni, nagy volt a sár és még nagyobbak voltak a tócsák mélyén megbúvó kátyúk. Ez a város legszegényebb negyede, innen van minden gyerekünk. Szinte szomszédok mind. Végtelenül hosszú, egyenes utcát képzeljetek el. Végén kicsi pontként…..
Gálospetri játszótér 2013.05.01 08:58:13
Drága kedves keresztszülőnknek köszönhetően elkészült a játszótér a gyerekek legnagyobb örömére :) Nagyon szépen köszönjük!..
Gálospetri farsang 2013.02.21 21:49:47
Szeretem, ahogy táncolnak. Önfeledtek. Pörögnek-forognak. legtöbbjük igen jó ritmusérzékkel van megáldva. Előkerültek a tavalyi maszkok, jelmezek. Bár a kész jelmezeknél sokkal jobb ötleteik voltak, s mókás cuccokban jelentek meg, amik lepedőből és más egyéb bárhol…..