Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shig

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazán itt lenne az ideje, hogy Vitya értékelje a Terep 50-et, illetve Ulrik a WINK félmaratont, de addig is, míg ők melegítenek, hadd szóljak pár szót egy olyan versenyről, amelyen ott sem voltam. Amióta hallottam róla, sosem volt szimpatikus a Coca-Cola Testébresztő Női…..
shig 2012.05.25 01:29:03
Szerintem semmi nőellenes nincs a BSI szervezte női futógálában, minden ilyen belemagyarázás erőltetettnek tűnik. Tudod, mi az, ami sért engem, mint nőt? Hogy a munkahelyemen nincs női WC, vagy átmegyek a másik épületben levő öltözőnkbe, vagy felmegyek 2 emeletet, vagy a férfi WC-be megyek, a piszoárt használó pasik legnagyobb felháborodására. Na, ez tényleg kihozza belőlem a feministát.
Visszatérve a futásra: Bozóttal értek egyet, a BSI részéről az egész egy marketingfogás, a lényeg, hogy minél több nőt mozgósítsanak, és ezt nyilván a kisebb távokkal tudják elérni. Az vitatható, hogy a 10 km-t miért csökkentették le, de ennek sincs köze a nőellenességhez. Aki hosszabb távokat akar futni, az nyilván nem ezen a rendezvényen fog elindulni, aki gyorsabb iramfutókat szeretne, az sem. Akinek nem tetszik, annak nem kell neveznie rá, ilyen egyszerű.
Hamarosan megrendezésre kerül majd a régi zsidónegyedben zsidó kötődésű alapítványok által szervezett futás, ahol a leghosszabb táv a 10 km. Nyilván senki nem gondolja, hogy ez egy antiszemita rendezvény, mert csak 10 km a leghosszabb táv, és aki ezeket az alapítványokat támogatja a nevezésével és részvételével, az le van nézve, mert nem szerveznek FM-t, csak ilyen kis gagyi távokat... Sőt, elég abszurd gondolat lenne.
Az, hogy egy NŐI futóversenyen NŐnek öltözött férfiak vannak, az poén. A viccet lehet érteni, meg nem érteni. Az már a vicc halála, ha magyarázni kell.
Egészen őszintén: a te posztodból az jön át nekem, hogy te nem szimpatizálsz azzal, hogy van egy csak nőknek rendezett futás. Sőt, zavar téged, különben nem áldoztál volna rá ennyi időt. Megpróbáltad megmagyarázni magadnak, hogy miért ellenszenves számodra, erőltetett érveket kreáltál, úgy beállítva magad, mintha a nők többségének a véleményét képviselnéd, miközben a nők fejében meg sem fordul hasonló gondolat.
Szerintem fogadd el, hogy minket, nőket nem zavar, hogy rendezett a BSI egy női futógálát rövid távokkal, lassú iramfutókkal.

Egyébként kíváncsi lennék a valódi okokra, hogy miért zavar téged, hogy rendeznek egy futógálát csak nőknek?