Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csak T

34 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már régóta adós vagyok manchesteri fotókkal, igyekszem is ezzel a poszttal törleszteni. A város az ipari jellege ellenére, barátságosnak tűnt nekem: széles járdák, modern épületek és a városon átívelő folyó töri meg a vörös gyárépületek uralmát. ..
Európa legnépszerűbb karibi fesztiválját, a Notting Hill-i karnevált minden év augusztusában Nyugat-London Notting Hill negyedében tartják. A háromnapos eseményt a Karib-térségből származó londoniak szervezik, központi eseménye a zenés-táncos felvonulás. A karnevál évente…..
Egy kimerítő pénteki nap után, ami azért sikerült fárasztóra, mert kimentünk falatmászni ebédidőben, úgy döntöttünk, hogy fejest ugrunk a Londoni éjszakába. Este 10 óra körül értünk be a központba, illetve a pubokkal, klubbokkal teli China Town szélére (a videófelvétel is…..
Előző hónap egyik szerda-csütörtökjén céges hétvégét tartottunk, melynek keretében ideiglenesen birtokba vettünk egy Londontól másfél órányira fekvő, régmúlt korokból épségben fennmaradt villát. Tartottunk céges olimpiát is; olyan számokkal mint tenisz, krikett,…..
És süt a nap, igen... 30 fok Londonban, szinte hihetetlen időjárásnak lehetünk tanúi, melynek köszönhetően óriási tragédia történt vasárnap. Az Egyesült Királyság hadserege gyakorlatot tartott és a nagy hőségnek köszönhetően két katona összeesett, majd meghalt,…..
Azt hiszem kicsit ellustultam miután eltöltöttem egy fantasztikus hetet otthon: Budapestet, Balatonfüredet, Mosonmagyaróvárt és Dunaszigetet érintve. Köszönöm a napos időt Istennek, a Haarp projektnek, az ufóknak és vak szerencsének. No, de elég is a nosztalgiából, térjünk vissza…..
A britt bankok olyanok, mint a kis császárok, talán már említettem, hogy nem olyan könnyú a kedvükben járni. Ahhoz, hogy számlát nyithassak kellett egy olyan cégpecséttel ellátott dokumentum, melyben a cégtulaj igazolja a magyarországi és az angol lakcímem, a személyi adataim és…..
Alapjaiban véve a brittek illedelmes népségnek tűnnek. Igaz a fikafelszívás, a prüszkölés, krákogás és az aggresszív, mindenkin átgázoló rohanás mindennapjaik szervés részévé vált, az autós közlekedés számomra meglepően nyugodtnak tűnt, kivéve a kanyarodást. Nem tudom…..
A ködös albionban Standup tragedy 2013.06.07 15:54:05
Hirtelen ötlettől vezérelve úgy gondoltuk, hogy elmegyünk egy magyar standup comedyre. Az est fénypontja Bödöcs Tibor volt, aki szememben mindig hiteles tudott maradni, amíg a többiek elestek az OTP és UPC reklámok ellen folytatott harcban. Tibinek így csak a hakni maradt, kérdés mi a…..
A ködös albionban Hazafelé 2013.06.05 10:46:24
Hat óra nulla perckor kirobbantam az irodából, hogy elérjem a négy perc múlva induló vonatom és megkezdődjön álmaim utazása. Ha tudom előre, hogy mennyi móka és kacagás vár rám, akkor inkább el sem indulok, de naív voltam és útra keltem. Amint felértem a három emelet magas…..
A ködös albionban Gyúrjunk... 2013.05.27 13:29:53
Annyi minden történt az elmúlt napokban, hogy nem is tudom miről írjak: új munkahely, találkozás rokonokkal, albi keresés, de talán a legfontosabb mindegyik közül a kondi:-) Mivel nem szeretnénk elhízott angolok sorsára jutni, illetve amúgy is nagyon hiányzik a mozgás a 9-től…..
Hümm, azt hiszem kezdek ellustulni, mármint a bejegyzések írását tekintve, habár most, hogy kisütött a nap, ami havonta párszor egy-két perces időközökre korlátozódik, úgy érzem ismét erőre kaptam. Még nem írtam a lakotársakról, az itteni magyarok életéről, talán…..
Élőben jelentkezünk a stadion mellől :-) ..
Új munkahely Reméljük jó lesz, holnap írok bővebben. Flexion is a leading mobile app monetisation solution. The unique and fully automated wrapper solution has to date been applied to several thousand java and android applications and the platform adds more than 15M new users every…..
Eddig szinte mindentől írtam a legfontosabbat kivéve, a munkakeresést. Ez a bejegyzés most kicsit szárazabb lesz és komolyabb, mint a többi, ahogyan az álláskeresés is az. Új kihívásokat keresve, nagy reményekkel érkeztünk.  Az IT álláspiacon nagy a verseny, az egész vlág…..
Szóval van itten olyan, hogy NI, ami nem más mint adó és TB szám együtt, ezt nem árt megígényelni, amennyiben az ember itt szeretne dolgozni és élni. A processz úgy működik, hogy fel kell hívni egy számot, amit meg is tettem, majd egy-két adat megadása után behívnak egy…..
Tegnap költöztünk egy csapat szurkoló kíséretében a Wembley stadion környékére, az élmény megfizethetetlen, a többire ott a MasterCard. Feldobok pár képet a pecóról. ..
Alleluja, alleluja, holnap végre átköltözünk a végleges helyre. Az volt szerencsénk beszélni az állandó lakás főbérlőjével, egy magyar illetővel, aki a Sohoban dolgozik. A szállás a Wembley stadion mellet van, úgyhogy majd remélem átmegyünk megnézni pár meccset. A környék…..
A reggeli ébredést nem nevezném szokványosnak; ezúton köszönöm ezt a kifeküdt matrac, véletlenszerűen álló rugóinak, enyhe nyak és vállfájás végig kísért a napomon. És igen! Elintéztük a legfontosabb dolgot, van tesco mobilunk, 1Gb-os mobilnettel, mondjuk kellett egy óra…..
már pedig lefogok! Főleg ilyen hosszú utazás után, igaz egy valami hiányzott a családon kívül, az pedig a melegvíz. Visszatérve szobámba, azonban gyerekkori barátom üzenete felvidított, idézem jó tánácsát az engedélye nélkül: "Na megyek, jó éjt, kitartást, s pusz Bözsi…..
A ködös albionban Megérkeztünk 2013.05.07 18:43:40
Kalandunk kezdetét vette, egy szokványosnak nem mondható kiutazás után. Miért nem az? Mert véletlenül lejárt útlevelet hoztam, szétszakadt, széttört egy bőrönd és fizettünk pótdíjat a csomagra, de majd a részletekkel később szolgálok. A helyszín egy belvárosi hostel London…..
            Kicsit folytatnám Móc nagyon találó agymenését azzal, hogy mi ennek az egésznek az alapja, ami véleményem szerint nem más, mint a mi kis fogyasztói társadalmunk folyamatosan fenntartott, gerjesztett áligényekkel. Huh, remélem ez…..
    Próbáltam utaánanézni az előző posztban említett elméletnek, azonban nem sok mindent találtam; az Index egyik cikkjet alapul véve, álljon itt magyarázatként az alábbi:     A párizsi egyetemen 1982-ben különleges kísérletre került sor. Az Alain…..