Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bellevue

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kutyatartó nemzet vagyunk. Magyarországon egyszerűen imádjuk a kutyákat! És ez a kutyák legnagyobb veszte...
Bellevue 2018.10.04 15:08:15
4 éve költöztünk kertes házba. Előtte csak rövid ideig voltak nálunk kutyák. Kidobott kutyák, akiket befogadtam. Kerestem Nekik egy jó helyet és elváltam tőlük. 1,5 szoba összkomfort szerintem nem kutyáknak való hosszú távon.
Amikor ideköltöztünk, akkor eldöntöttük, hogy lesz kutyánk. Nem akartunk menhelyről kutyát, mert nem velünk szocializálódott, nem tudni milyen idegrendszerű lesz, stb... Ennek ellenére elmentünk menhelyekre. Ott például olyan kikötések voltak, hogy csak kinti-benti kutya lehet. Ráadásul a menhelyen mondták, hogy mennyit kéne fizetnünk a kutyáért. Ha már fizetek érte, akkor legyen olyan amilyent mi szeretnénk. A német juhász, a moszkvai, a border collie valamint egy kistestűn gondolkodtunk. Ez után jött a képbe ez a fajta, amely gyönyörű, nagyon nyugodt, jó házőrző, gyerek szerető, és sorolhatnám a jó tulajdonságait.
Ahonnan elhoztuk láttam a papát-mamát. Mind kettő viselte a fajta speciális jegyeit. A szülők törzskönyvesek, de az én kutyám már nem. Házőrzőnek vettük, nem akartam kiállításra vinni, ezért nem tartottam jó ötletnek 150000-200000 Ft-ért vásárolni kutyát. 40000 Ft-ért vettem. Rendes (?) neves tenyésztőnél érdeklődtem. Ő törzskönyv nélkül is adott volna 80000 Ft-ért ivartalanítási kötelezettséggel. Ennyit a tenyésztőkről. A kutyusom testvére minden kiállításon hobbi kategóriában megnyert mindent. Mind a két kutya gyönyörű. Ha valahol megjelenek a kutyával először is mindenki meglepődik, hogy milyen szép és meglehet e simogatni, dögönyözni. Eltelt 2 év és észrevettük, hogy akár mennyire is szeretjük a kutyát, hiányzik Neki valaki, egy társ. Vettünk máshonnan az ország másik végéből egy ugyan olyan fajtájú kant. A kan most féléves és Ő is gyönyörű.. Amennyit játszanak és amennyi szeretet van a nagyban a kicsi felé és viszont jó döntésnek tűnik, hogy ketten vannak. Gondolkoztunk azon, hogy egyszer szeretnénk, ha a szuka ellene. Utána ivartalanítjuk valószínűleg mind a kettőt. Kb 10 ember mondta, hogy ha lesz kiskutyánk nagyon szeretnének ettől a párostól kiskutyát. Lehet azt mondani, hogy szaporító leszek, de szerintem nem. A kiskutyák jó helyre fognak kerülni.
Soha nem voltak láncon a kutyáim, 600 m2 kert áll a rendelkezésükre. Ha jön valaki, aki fél a kutyáktól a hátsó kertbe zárjuk, akkor csak 400 m2 lesz a területük. :-)
Mind 2 kutya az összes oltással, féregtelenítéssel, kullancsvédelemmel rendelkezik. Minőségi táplálékot kapnak. Nekem ez jelenti a felelős állattartást.
A szüléstől félek egy kicsit, de végül is a havasokban is megoldják valahogy :-)
Valószínű, hogy a dokit fogom kihívni ha szükséges.
Bellevue 2019.02.10 17:05:28
@Szabó Henriette: Azt elárulhatnád, hogy hol látod az állatkínzást és a kizsákmányolást. Nem szaporítótól választottuk - szerintem. Az óta is tartjuk a kapcsolatot. 2 évente szoktak lehozni 1 almot. Nem volt zsákbamacska, mert az én kutyám 2 évvel az előtti alomból született nagy testvérét ismertem. Az én kutyáim pedig pláne nem lesznek kizsákmányolva.
A stílus minősít- Téged. Amit én írok az meg a Te agyadba (ha van) nem jut be. :-)
FRISSÍTÉS! (2018.11.13. 18:00) A nap folyamán lefolytatott több órányi telefonbeszélgetés, és nyilvánosságra került anyagok kapcsán tapasztalható kerületi felháborodás hatására a délutáni Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődési Bizottság ülésére az előterjesztő Polgármester képviseletében…..
- Elkúrtuk, elvtársak. Nem kicsit, nagyon. Szégyent hoztunk a vörösökre.Na ez lehet az az első pár mondat, amit Luca di Montezemolo intézett az egybegyűltekhez a Abu Dhabi-i nagydíj után. És akkor még nem is tudja, mekkorát csalódtam bennük én, itt, a képernyők előtt, mintha a…..
Bellevue 2010.11.15 15:10:54
@412T2: A Ferrari nem volt inkorrekt, hogy Massa futamgyőzelmét oda adta Alonsonak? Ha az nincs akkor a többiek 5 pont előnnyel kapták volna meg ezt az utolsó futamot.
Bellevue 2010.11.15 15:21:33
@412T2: Szerintem nem csak elsőre tűnik annak, az másodikra is illetve harmadikra is inkorrekt, de csapatérdek.
Az volt, amikor Schumi miatt vették el Massától. Ráadásul, akkor nem is volt rá szükség, mert Schumi torony magasan vezetett. Sőt amikor Irvine (remélem jól írtam a nevét) lett előre engedve Schumi által, csak azon senki nem botránkozott meg. Akkor törte el Schumi a lábát és nem a csapat kérésére, hanem önszántából engedte el Eddy-t. Na az óta bevált szokás a Ferrarinál a helycsere.
Arra viszont egy csapat sem kötelezhető, hogy a másik csapat jobban álló versenyzőjét engedje el. Petrovtól sem volt ez elvárható.
Bellevue 2010.11.15 15:27:34
@"azta": Vettelnek megcsinálták volna, Webbernek nem csinálták meg. Lehet, hogy megcsinálták volna, de csak az utolsó pillanatban.
comment:com Beindult a FEM3 2010.01.07 18:33:00
A ProSiebenSat1 új csatornája nemrég indult be, és az eredetileg tervezet TV3 helyett a FEM3 nevet kapta, FEM, mint female vagy feminin, a lényeg ugyanaz: a TV2 testvérének is nevezett kábeladó műsorát elsősorban női nézőknek szánják. Először azt hittük, hogy csupa ismétlés…..
Bellevue 2010.01.08 10:41:51
@Stupidella: Szia.
Én még nem találom :-(
Új várost építeni nem hálás feladat, legalábbis ha az utókor, és nem a biznisz profitjából vásárolt trópusi sziget felől nézi az ember. Pedig a vállalkozók három módon is hozzáláthatnak a feladathoz.   Az ambiciózus városalapítók jellemzően futurisztikus irányt…..
Nahát, mik vannak! Kubi levelet írt arról, hogy mennyire zavarja a csak1nap online bolt, ami szerinte átveri a vásárlókat. A spéci webáruház lényege, hogy minden nap egyfajta terméket árul csak, de azt baromi kedvezményesen. Hinné az a szerencsétlen balfácán, aki képtelen egy sima…..