Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Muzgo

821 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Carsten Höller egy német kortárs művész, aki 2006-ban a Test Site nevű instalációjának keretben egy fémhengerekből összerakott csúszdát épített a Tate Modern halljában. Kicsit szürreális látni, hogy az emberek öltönyben, kosztümben másznak be a fémcsőbe és egyik pillanatról a másikra vedlenek vissza…..
muzgo A kód: Bethlen 1613 2013.12.07 15:29:01
A kód: Bethlen 1613 címmel november 12-én megnyílt a Magyar Nemzeti Múzeum Bethlen Gáborra emlékező időszaki kiállítása. „Ó vajha, avagy ne született, avagy örökké élt volna!” -Bethlen halálát követően így emlékezett a fejedelemről önéletírásában Kemény…..
A Magyar Nemzeti Múzeum design pályázatot hirdet logójának és kisarculatának megtervezésére. A nyertes pályamunka készítője a grafikák felhasználásra alkalmas formájának átadása után bruttó 250 000 Ft díjban részesül, s az intézmény által szervezett…..
muzgo Közelebb 2013.07.29 17:22:34
A Mozaik Kávéház július 23-tól augusztus végéig a Közelebb című fotókiállításnak ad helyet. Ez a kiemelkedő művészeti és társadalmi összefogás a Magyar Rett Szindróma Alapítvány kezdeményezésére, Balla Vivien divatfotós és csapata segítségével jött létre. Az…..
muzgo Felhők között 2013.07.24 19:00:00
Mi az a felhő? Ennek a kérdésnek a tudományos magyarázatát bárki megtalálhatja az interneten, valami olyan definícióval, hogy a felhő a légkörben lebegő apró vízcseppek vagy jégkristályok halmaza. A szimbolikus értelme persze már sokkal kiterjedtebb. Valakinek a…..
muzgo Szamurájok és gésák 2013.07.22 21:39:22
Ki ne tudná rávágni gondolkodás nélkül, hogy kik azok a szamurájok? A gésákra is jön egy elhamarkodott válasz, mert hajlamosak vagyunk összemosni őket az egyszerű kurtizánokkal, holott, mint két csillag. Viszont ha el kellene mesélni, hogyan élnek, vagy egyáltalán miből élnek,…..
A MúzeumCafé 35. számából: Szerző: Murádin Jenő művészettörténész Képes-e a kultúra begyógyítani a sebeket, vagy csak szépségtapaszt ragaszt rájuk, rábízva mindent az idő múlására? Ez az a dilemma, amely végigkísérte a dachaui művésztelep egész háború utáni…..
muzgo Ennivaló művészet 2013.07.10 19:00:00
A művészetre sok fajta pozitív jelzőt szoktunk használni, például szép, csodás, elbűvölő, de a finom és az ízletes eddig nem tartozott közéjük. Most a san franciscoi Modern Művészeti Múzeum Kávézója ezt is elérte. A múzeum műtrágyai ihlették ugyanis a cukrászokat, hogy…..
muzgo Múzeumok éjszakája 2013 2013.06.21 19:00:00
A csillagászati szakterminus nyári napfordulónak nevezi az év azon napját, amikor a leghosszabb a nappal és legrövidebb az éjszaka. Az évszázadok óta ünnepelt jelenség a kereszténység felvétele után átalakult és ezeknek az elemeknek a keveredésével jöttek létre a Szent…..
muzgo Vonzások és változások 2013.05.27 16:00:00
  Több mint 30 éve nem láthatta a közönség a 18-19. századi magyar festészet magángyűjteményekből összeálló látképét. A KOGART kezdeményezésére most közel 50 magyar műgyűjtő szalonjából került a Nemzeti Múzeumba az a gazdag anyag, amely 200 év magyar…..
Kedveled a Trónok harcát és minden vágyad, hogy testközelből tapasztald meg a többszörösen díjazott fantasy sorozat világát?  Most valóra válhat az álmod! Az HBO egy kihagyhatatlan, lélegzetelállító kiállítással készült idén tavasszal a sorozat rajongóinak, hogy azok…..
muzgo A világ legkisebb múzeuma 2013.05.25 19:26:24
Vajon melyik lehet a világ legkisebb múzeuma? Mindig nagyban gondolkodunk: hány terme van a British Museumnak, hány nap alatt tudjuk bebarangolni a Louvre-t, vagy mekkora gyűjteménye van a Metropolitannek? Na, de ki tartja számon a legkisebb múzeumokat - majd mi! Mi a múzeum? Ezt fontos…..
Nemrég érkeztek haza Rómából az Iparművészeti Múzeum szecessziós remekművei, melyeket május 24-től tekinthetnek meg a látogatók a múzeum új időszaki kiállításán, A szecesszió mesterein. A műtárgyakat a 2013-as olasz-magyar kulturális évad keretében állították ki…..
A MúzeumCafé 34. számából: Szerző: Radványi Orsolya művészettörténész© Mario Bellini and Rudy Ricciotti, Musée du Louvre Beduin sátor? Lebegő aranyfátyol? Repülő szőnyeg? Bellini és Ricciotti különleges építménye sokféle képzetet kelthet Fotó: © 2012…..
muzgo Lehetséges Világörökség 2013.05.20 19:00:00
Közép-Európa legnagyobb újkori erődítménye, az UNESCO Világörökségi listájának várományosa, Komárom városának turisztikai csodája, a Monostori erőd. Meglátogatása mindenkinek ajánlott, felnőttnek és gyereknek is garantált szórakozás a hétvégékre. Komáromot az…..
muzgo Atmoszféra 2013.05.18 20:00:00
Épp egy hete zárta be kapuit a Magyar Nemzeti Múzeum Sajtófotó 2012 kiállítása. Aki nem tudott eljutni a múzeumba, annak kárpótlásul van egy jó kis programajánlónk hasonló témában, ugyanis tegnap este nyílt a Brody Studios új fotó kiállítása. A művész pedig nem más mint…..
muzgo A Smithsonian felfedezése 2013.05.18 13:25:00
Hallo, hallo! Ki van a vonal másik végén? "Itt Alexander Graham Bell beszél." A telefon feltalálójának ez a mondata korunkra is megmaradt, köszönhetően annak, hogy Bell saját hangját egy viasz lemezre rögzítette 1885-ben. A felvétel a rögzítés időpontja és Bell 1922-es halála…..
muzgo Múzeumok Majálisa 2013 2013.05.16 21:00:00
A Múzeumok Majálisa idén lett nagykorú, a 18. megrendezése alkalmából színesebben, új arculattal és elrendezéssel jelent meg a május 11−12-i hétvégén a Magyar Nemzeti Múzeum rendezésében. Bővült a tartalom, nőtt a programok száma, a látogatók számára pedig interaktív…..
muzgo Itt a tavasz, itt a majális! 2013.05.10 20:50:00
Megjött a tavasz, vagy már inkább a nyár, és a jó idővel itt van a májusi kihagyhatatlan program a Múzeumok Majálisa is.  Idén 18. alkalommal, már nagykorúként, megújult külsővel és rengeteg programmal csábítja a látogatókat a Magyar Nemzeti Múzeum. A kétnapos ingyenes…..
Nem gondoltam volna, hogy Dublinban járva pont az írek irodalmi múzeumába fogok ellátogatni, és kihagyom például a nemzeti múzeumot vagy a galériájukat. Az élet és a barátok azonban úgy hozták, hogy a már kicsit naposabb dublini napjaink alatt benéztünk a Petőfi Irodalmi Múzeum…..
1933-ban a cserkészek világtalálkozójának, a jamboree-nak a főváros vonzáskörzetébe tartozó Gödöllő adott otthont. A 80 éves évforduló kapcsán megrendezett kiállítás megnyitója még a szervezőknek is okozott meglepetéseket: a közönség soraiból három öregcserkész is…..
muzgo Romkocsmák 3: Garzon 2013.05.05 21:12:00
Az eddigiektől eltér, ugyanis nem a gyűjtőszenvedély szólalt meg benne és nem is a rendezetlenség kellemes érzése járja át. Egy nagyon is jól megkonstruált, pontos vonalakkal megrajzolt, az anyagokkal szemtelenül jól játszó helyiség, ami egy valami miatt mégis helyet kapott itt…..
Írország - birkák, zöld fű, szeles idő, gyakori eső és persze Guiness. Egy Muzgo szerkesztő számára azonban ez a sor és egy hat napos utazás nem lehet teljes múzeumok nélkül. A következő mini-sorozatban egy kritikai hanggal fűszerezett élménybeszámolót szeretnék adni a…..
Stílusosan a Szépművészeti Múzeum adott otthont a György Péter: Múzeum, a tanuló-ház. Múzeumelméleti esettanulmányok című kötet bemutatójának. MúzeumCafé új könyvsorozatának első része mi más lehetne, mint György Péter munkája, aki úgy határozta meg magát a múzeumi…..
Boldog 150. születésnapot Gárdonyi Géza! - Ünnepi gálaműsorral nyílt meg az író születésének évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az emlékév köré fonódó események, a maradandó alkotások, az olvasás örömét közvetítő…..