Regisztráció Blogot indítok
Adatok
outliner

852 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Outline blog A betűgrafikus 2014.01.07 09:16:00
- A tipográfia a grafikai tervezés egyik legfontosabb eleme, mivel a szöveg hordozza az információt minden más körülötte csak eladja a betűket, felkelti az érdeklődést, odavonzza a tekintetet. A jó tipográfia önmagában is megáll és a szöveg megfelelő formálásával rengeteg…..
- 2014 magabiztosan érdekes évnek ígérkezik, még hozzá sem szoktunk a körülöttünk történő (főleg politikai eredetű) változások eredményéhez és még a nyakunkba kapjuk az országgyűlési választásokat is. Nem kell nagy jövendőmondónak lennem, hogy megjósoljam, lesz itt…..
- Persze biztosan sokan vagytok, akik hozzám hasonlóan nem olyan nagyon bánják, hogy nem borít mindent hó és nincsenek még rettenetes mínuszok (cserébe viszont áprilisban majd lapátolhatjuk a havat) azért a télhez igazán illő és tőle elvárható körülményeknek is meg van a…..
- A rák a lehető legritkább esetekben kapcsolódik a mosolyhoz, pedig köztudott tény, hogy a pozitív hozzáállás és lelki állapot sokszor sokkal többet tud tenni a gyógyuláshoz, mint a hagyományos orvoslás eszközei és gyógymódjai. Amikor Bob Carey feleségét mellrákkal…..
Outline blog Padlóval az ég felé 2013.12.12 09:24:00
- Southwark London egyik központi és legrégebbi része, ebből kifolyólag pedig nem túl izgalmas, öregebb épületek töltik meg, ami tökéletesen beszivárgott az itt lakók és itt járók tudastalattijába, az esetek döntő többségében nem is tudatosul bennük, hogy mi övezi…..
Outline blog Milánó esszenciája 2013.12.08 10:09:00
- Milánó Olaszország második legnagyobb városa, és bár az ország legnagyobb ipari központja, legtöbben inkább divatházai, operaházai miatt ismerjük pedig van még egy nem annyira elhanyagolható tulajdonsága is, rendkívül változatos az építészete. Pont ez az oka annak, hogy…..
- A fényfestés mostanra igen elterjedt alkotási formává avanzsálódott, mivel a szükséges technikai feltételeket a legegyszerűbb és legolcsóbb eszközök is tudják hozni, azonban a legtöbben csak viszonylag egyszerű, illetve véletlenszerű motívumokat készítenek a…..
Outline blog Félkész? Nem, kész! 2013.12.02 09:10:00
- A szobrászat mindig is aktívan foglalkozott az emberi testtel, mivel nem sok hozzá hasonlóan bonyolult és változatos téma van ilyen kézzelfogható közelségben a szobrászhoz. Az emberi témájú szobrok nagy része a lehető legvalósághűbbre akar sikerülni és ténylegesen a…..
- Do Ho Suh egy koreai művész, aki iskolás éveit az USA-ban töltötte, tanulmányai végeztével pedig visszatért szülőhazájába. A költözködésnek köszönhetően testközelből tapasztalhatta meg a földrajzi távolsággal együtt járó kulturális és egyéb jellegű…..
Outline blog Önfeledt pihenés 2013.11.22 08:58:41
- Tengerpartra azért megy az ember nyaralni, hogy jó sokat legyen a sós vízben, utána pedig fetrengjen a meleg homokban, ami nem zárja ki – sőt az esetek nagy részében elősegíti – az elbóbiskolást, illetve az önfeledt pihenést. Ilyen esetekben persze mindenki a lehető…..
- Vicces dolog amikor azon gondolkodom, hogy mi is az amiről írok, Joe Black pedig erősen megkavar. Ha így nézem akkor szobrokat készít, ha úgy akkor pedig képeket. Pályafutását szobrászként kezdte, de mióta rátalált igazi szenvedélyére nem művészként, hanem…..
Outline blog Kellő távolságból 2013.11.15 09:03:00
- Hengki Koentjoro egy indonéz fotós, aki munkájából fakadóan kifejezetten sokat utazik, közben persze előszeretettel készít fotókat. A napokban Altitude - azaz magasság - címmel publikált egy fotósorozatot repülőgépek ablakából készült úti képeivel, melyek elképesztő…..
Outline blog Repülőanatómia 2013.11.13 09:16:00
- A légitársaság tipikusan az a történet, amit nem szabad félvállról venni, hihetetlen pénzek múlnak a legapróbb részleteken és az emberek biztonságos utaztatásának is rettentő szigorú követelményei vannak. Ha nem egy ilyen cég környezetében dolgozunk, majdnem…..
Outline blog A tél igazi arca 2013.11.11 09:00:00
- A télben nehéz megtalálni a szépséget, ezt egészen triviális és mindennapi dolgok akadályozzák. Pénzbe kerül a fűtés, a téli gumi, nehezebb a közlekedés és fázni sem túl sokan szeretünk. Vannak azonban olyan velejárói, melyek egészen páratlan tulajdonságokkal ruházzák…..
Outline blog Madarak össztánca 2013.11.08 09:49:00
- A madarak elképesztő lények, a ma épített gépek számára is kihívást jelentő távolságokat képesek megtenni a levegőben hihetetlen légiességgel, tájékozódó képességük lenyűgöző és aerodinamikus testük páratlan kinézetet biztosít számukra. Az evolúció igazi…..
Outline blog Reggeli a zsiráfokkal 2013.11.06 09:16:00
- Egyre több olyan szálloda épül a világban, ami a hagyományos funkciók mellett a szórakoztatásra fekteti a legnagyobb hangsúlyt minél inkább arra ösztökélve a vendéget, hogy a becsekkolástól egészen a távozásig el se hagyja a birtok határait, de a legőszintébb…..
- A forgalmasabb kikötőkben elképesztő mennyiségű áru fordul meg, amelynek már önmagában a ki-, és bepakolása is embert próbáló feladat, a konténerek nyomon követése, tárolása és időben történő szállítása pedig rendkívül feszes rendszert igényel. A hajókonténerek…..
Outline blog A bejárható idő 2013.11.01 09:32:00
- Biztos nem én vagyok az egyetlen, aki álmodozott az idő megállításának képességéről, örömmel jelenthetem, nekem sikerült. Már csak egy problémát kell megoldanom, mégpedig azt, hogy én ne álljak meg az idővel együtt, de ettől eltekintve nagyon jól megy a…..
Outline blog Hihiin 2013.10.29 09:18:00
- Nyelviskolában nem tanítják és a hétköznapi kommunikáció során sem merül fel sokszor, pedig igen érdekes, hogy ugyanaz a hang más és más nyelven mennyire különböző hangutánzó szavakat kapott. Az ugye teljesen egyértelmű, hogy a japán nem a „vau” szót fogja használni a…..
- A „leg” előtag évtizedek, évszázadok óta hozza lázba az emberiséget és az ambiciózusabb emberi egyedeket sarkallja egészen elképesztő tettekre. A legfelkapottabb témák inkább a magasságra és a sebességre koncentrálódnak, azonban nem csak ezekből áll a világ. Jorge…..
Outline blog Isten nevében 2013.10.23 08:58:14
- Al Farrow nem egyszerű fába vágta a fejszéjét. A vallás a politika mellett az egyik legszélsőségesebb indulatokat keltő témák egyike, nem nagyon lehet vele úgy foglalkozni nyilvánosan, hogy a végeredmény egy nyugodt, békés diskurzus legyen. Al pedig durván belecsapott a…..
Outline blog A hegyek ura 2013.10.21 09:19:00
- Jack Brauer-nek mindig is lételeme volt a hegyekben történő barangolás, ám amikor másik szenvedélyével, a fotózással összekötötte teljesen új világ nyílt ki előtte. A megfelelő látványt keresve olyan helyekre jutott el, ahova nem vezetnek utak, olyan időpontokban indult neki…..
- Közismert tény, hogy a földi élet a szénen alapszik, de hogy ez mit is jelent valójában és hogyan is kell elképzelni azt nem sokan tudják. Persze ebbe én sem szeretnék belemenni, viszont bemutatnék nektek valakit, aki ezt az alapvetést nagyon komolyan szó szerint vette. Seon Ghi…..
Outline blog Összeáll a kép 2013.10.17 09:19:00
- Michael Paul Smith 25 éve készít kicsinyített másolatokat autókról, méghozzá olyan részletességgel, hogy a megfelelő szögből nézve életnagyságúnak is hihetnénk őket. Persze ez nem véletlen, Michael-nek pont a megtévesztés a célja. Mivel másik kedvenc elfoglaltsága a…..