Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MAC-Ka

0 bejegyzést írt és 507 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "Te nem introvertált vagy, hanem csicska" – oltogatott az egyik kommentelőm, és azóta sincs mindenki meggyőződve arról, hogy az introvertáltakról való beszédnek van létjogosultsága meg értelme. Vagy úgy általában annak, hogy mi introvertáltak vagyunk. Időről időre jön valaki, aki a…..
MAC-Ka 2018.02.23 10:33:14
@Mr. Waszabi: Nem is az osztályozás a cél, hanem az ismeretek terjesztése. Ha az autistákra gondolok, akkor pár évtizede az átlagember számára egy "gyogyós, idióta" volt (tudatlan és/vagy ostoba emberek szemében most is az), de az értelmesebb emberek legalább elfogadják, hogy van ilyen is... akár betegségnek akár csak más tulajdonságú embernek tartják...
Ez is csak egy ilyen eset, fel kell hívni az értelmesebbek figyelmét arra, hogyha valaki másképp viselkedik, mint ő, vagy amit ő "normálisnak" tart, az még nem "csicska"... csak hogy az első sorokban említett trollt idézzem.
MAC-Ka 2018.02.23 12:09:30
@Mr. Waszabi: Talán nem minden extrovertált ilyen, mert ez már valahol a szociopátia területe, Bár kétségkívül vannak ilyenek jelentős számban.
Gödre egy kis falu Baranyában, februárban ott rendezik az I. Gödrei Töpörtyű- és Forraltbor Ünnepet. Az esemény FB-eventjébe azt gondolták jónak beleírni, amit a fenti képen látnak. De biztos csak vicceltek...
MAC-Ka 2018.01.31 10:04:02
@Bravehearth: Na ja, szerinted ilyen az élet...
Tudod, ha bemenne a lakásodra egy vagy több ember, elvinne mindenedet, amit meg nem tud azt lerombolná (hogy csúnyáb dolgokat ne említsek) aztán a képedbe röhögne, hogy "ilyen az élet..." gyenge vagy ő meg erős... aztán nem lenne senki aki bármiben is segítene...akkor te ebben megnyugodnál... ezt állítod? Nem hiszem. Ilyet csak az "erőszakot alkalmazók mondanak...

Ez a banda most pont ezt csinálja, az otthonodnál egy kicsit tágabb környezettel, az országgal... anyagilag, erkölcsileg rombolja le. Amiben akármennyire is kicsiben, te is részt veszel.
Mikor hazaérek, nincsen otthon senki. A gyerekek még iskolában vannak, a feleségem vásárolni ment. „Ah, ez jó! Egy kis csend és nyugalom, enyém a lakás!” Persze ilyenkor semmi nem jut az eszembe, ami szuper lenne a nem várt kikapcsolódásra. Már csak azért sem, mert tudom, hogy…..
MAC-Ka 2017.09.28 16:20:50
@Liping: Ok, akkor adok egy piros pontot ha azt mondod, hogy nem ítéled el csak mert olyan amilyen. :)

De azért azt továbbra is fenntartom, hogy nem csak fáradság és ahhoz való kedv kérdése. Legalábbis nem ezekkel a szavakkal kellene leírni
Mert a "fáradság" és "kedv" mást jelent az embereknek mint ami adott esetben, különösen az általad is emlíett nehezítő körülményekkel fűszerezve egy ilyen folyamat jelent.
Azt hiszik csak lustaság meg akaratgyengeség.
Nem, nem csak az.
MAC-Ka 2017.09.28 16:30:12
@vanvelemenyem:
"Mac-ka rokonat pedig valoszinuleg a szomszedja vagy valaki rokona titokban etette...."

Na itt menj te el a fenébe...
Baszod, nem te éltél vele minden nap, látva a szenvedését, a küzdelmét, de veszed magadnak a bátorságot hogy becsméreld.
Neked is csak akkor fog megjönni az eszed, ha belekerülsz egy ilyen helyzetbe és magad kárán jössz rá milyen ostoba is voltál addig...
MAC-Ka 2017.09.28 16:39:27
@Skywatcher: Bocs, de ez az a szemlélet amit nem tudok elfogadni.
Az emberek ilyenek, kész ez van. Nem tehetünk semmit. Ha ezt mondod soha semmi nem fog változni.

A divat változik...pontosabban változtatják.
Ha valamit elég sokáig sulykolnak az emberek fejébe, el fogja hinni legyen az bármilyen akár embertelen dolog is.

Tudod, ez is csak egy kifogás. kifogás arra hogy miért nem baj, ha előítéletes vagy, ha rasszista vagy illetve kifogás egy sor nem túl tisztelendő tulajdonságra
Hát persze, ilyenek az emberek. Ilyen az élet, Ilyen az üzlet.. és hasonlók.
Ezt a dalt még ma is játszák a bányász zenekarok, bár kevesen tudják, milyen iszonyú tragédia történt épp 83 éve. Te felismered a himnuszt, amit egy bányász írt?..
  Több hiba is elkövethető a nyugdíjelőtakarékosság során, amelyeket fontos elkerülni vagy kijavítani, ha már beleestünk a hibába. Mikre is gondolunk?      Vegyünk sorra néhány fontos szempontot, amikbe bele lehet bukni a nyugdíjelőtakarékosság során:  1. Magas költség   Annak ellenére, hogy…..
MAC-Ka 2017.08.08 16:57:50
@Nyugdij-nyugdij.blog.hu: Igen, de a kulcsszó: megbízható :)))) Mindig abból van a baj, amikor olyanban bízol meg akiben nem kéne. De többnyire erre csak utólag jössz rá.
Egy 18 éves srác ismerte fel először a BKK által frissen bevezetett jegyrendszer hibáit és jelezte is a BKK-nak. Cserébe feljelentették, a rendőrség éjjel ment érte. Tüntetés szerveződik mellette és a T Systems és a BKK FB oldala tele lett kritikus kommentekkel. Közben a bkk.hu elérhetetlenné vált...
MAC-Ka 2017.07.21 13:55:48
@Beáta Rigóné Szilágyi: Éjszaka nagyobb a megfélemlítési hatás...no meg ilyenkor a szomszédok, a környezet is otthon van/felébred és látja amint bilincsben viszik el a "bűnözőt" :(
Nem ma találták ki, a fekete autós korszak után is alkalmazták rendszeresen :(
Lassan két és fél éve, hogy a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek hivatalból indított eljárások keretében megkezdték a nyugdíjbiztosítás nyilvántartásában szereplő adatok egyeztetését a biztosítottak, és volt biztosítottak jogviszonyaira és kereseteire vonatkozóan. Ezt idén tovább folytatják, és…..
MAC-Ka 2017.03.02 21:56:53
@Creme Brulee: www.onyf.hu oldalon Nyugdíjbiztosítási adategyeztetés... de csak ha van ügyfélkapud...
Meglepve olvastam a médiát és a közösség oldalakat is megjáró hírt, miszerint egy, a kemoterápiás kezelése miatt legyengült immunrendszerű gyermekét a kórházba szállító apukát büntettek meg rendőrök. A szmogriadó időszaka alatt ugyanis nem használhatta volna húsz éves személygépjárművét Budapesten.…..
MAC-Ka 2017.01.29 10:31:22
@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Egy leukémiás gyerek szüleivel trollkodsz... ez gusztustalanság :(
MAC-Ka 2017.01.29 11:08:24
@szófogadatlan prókátor: Igazad van, de a címzett nem fogja megértést mutatni... nem hiszem hogy lenne gyereke, csak egy troll, aki provokálni akar...
A napokban kitört a szmogriadó, és a mai naptól a forgalmi villantásával ingyen lehet utazni a BKV BKK járatain is, ami üdvözlendő dolog. Mivel Budapest környékéről holnap Budapestre kell mennem, rendszer szabálykövető emberként (meg kényszerűségből is) a MÁV-BKK kombót kell…..
MAC-Ka 2017.01.26 22:38:27
@haragatya: Hasonlóan rossz idő-arányok vannak nálam is (15perc kontra 50 perc), és bár én "csak" 10 éves autóval járok, ami felette van a határnak, de akár le is tehetném, engedve a kérésnek ami nem csak a kitiltott autósok felé szól szmogriadó esetében.
De miért tenném, ha az nekem plusz naponta másfél óra és kb 1000 Ft plusz lenne? (még ha egyedül megyek is)
Valamivel ösztönözni kéne azokat is akik akár le is tennék az autójukat. Dehát se Tarlós papa, a fenti beszólogató meg pláne, nem híve ennek... így akit jogi úton nem tiltanak ki, az továbbra is fog járni... nagyon okos...
Emily Lauren fotós 40 csodás nőt fényképezett le fehérneműben, mégpedig azért, hogy megmutassa, hogy néznek ki a valódi nők, akik plusz kilóval, elálló fülekkel, vagy akár műtéti heggel is csodásan néznek ki. Mivel én sem vagyok egy ropi alkat – legalább is egy ismerősöm szerint - mindig felfigyelek…..
MAC-Ka 2017.01.20 21:27:23
@Hortenz: Miért kell "nyomatni"? Erre semmi sem ad nagyobb igazolást, mint az eddigi kommentek túlnyomó többsége. Ostoba sztereotípiák rabjai amit bizony a media sulykol belájük, de már észre sem veszik.
Lazarbibi Szovjet kazettás magnók 2017.01.07 09:47:46
A blogon már volt szó szovjet hifi csodákról, de most egy másik szegmenst veszünk górcső alá. A birodalomban nem hanyagolták el a kazettás hordozható magnók fejlesztését sem, bár határon kívülre nem sok jutott belőlük, de tartok tőle hogy a belső piac sem volt elárasztva velük. "Весна-202"…..
MAC-Ka 2017.01.08 12:18:28
@LoveKills:
Persze, hogy a nyugatira vágyott mindenki ott legbelül... viszont a legtöbbek számára az elérhetetlen vágyak közé tartozott. A realitás pedig az ehhez hasonló magyar/keleti termékek lehettek... és sokaknak ez is csak vágy maradt :(
Akkor...és sajnos most is...nem csak az "igényesség" és/vagy zeneszeretet határozta meg a választást :(
De egyébként designt tekintve nem olyan sokkal maradtak el az akkori nyugati/távolkeleti low-end kategóriás termékektől. A fentiek egy része (!) sem annyira katasztrofális az akkori szemmel nézve.
A mechanika biztos szarabb volt, pl a brg mechanika is. :( Elektronikailag meg nem tudom, lévén sosem hallottam/láttam egyiket sem, de nem lennék meggyőződve hogy sokkal gyengébb az akkori nyugati low-endnél. Volt egy-két low-end "nyugati" termék már a kezemben abból a korból :)
Inkognitót ígért a műsorvezető interjúalanyának, de eleinte hangjával, majd legalább nyolc adattal tette őt azonosíthatóvá. Képzelje el az olvasó az elképzelhetetlent: egy budapesti befogadó otthon nevelőjeként rendszeresen molesztálja, sőt szexuális szolgáltatásokra kényszeríti a gondjaira…..
Amikor Michelle Marineau megpillantotta betegét – nevezzük Jamesnek –, azonnal tudta, hogy nem sokat tud segíteni. James nagylábujját korábban amputálták egy rosszul kontrollált diabétesz szövődménye miatt, a műtéti seb azonban sehogy sem akart begyógyulni. Befertőződött, és a baktériumok szörnyű…..
A blogger, úgy két héttel ezelőtt úgy döntött: felhagy a blogolással. Legalábbis a magyar belpolitika kitárgyalásával. Nem érdemes ezzel foglalkozni, tényleg. Szép dolog az ellenzékieskedés, de sok értelme nincs. Konkrétan az történt, hogy az ellenzék egy politikusa felszólalt az ellopott,…..
MAC-Ka 2016.06.02 12:08:52
@Ballib cenzúrázók réme 12: Az olyan emberekkel mit lehet kezdeni, akik ha nem is értenek egyet a fideszbanda valamelyik aljasságával, akkor se hajlandók semmit csinálni, csak mert a maszop vagy gyurcsány is ellenzi...és hát azokkal nem közösködik...
Bár legtöbbször fingjuk nincs miért is kell őket rühellni, csak beállnak a sorba.
Ostoba emberek... Megérdemlik a sorsukat.
Uber driver Hát, ez ennyi volt... 2016.02.20 02:51:12
Leszedték az elso Uber rendszámot Úgy érzem srácok, ez ennyi volt... aki ezek után is beül vezetni, annak valószínűleg a.) nagyon kell a pénz, de leginkább b.) elmentek otthonról. Talán majd egyszer eljön az a világ, amikor nem másfél év után sikerül betiltani egy olyan szolgáltatást, amire…..
MAC-Ka 2016.02.20 23:54:17
@whale: Azért azok, akik a tüntetésen az autók között rohangáltak überest fogni, jól megverni akár akkor akár máskor, azok még alaposan a vállalhatatlanok közé tartoznak.:(
Az előző posztunkban arra buzdítottunk, hogy az év első heteire visszatekintve vonj mérleget arra vonatkozóan, hogy mennyire sikerült teljesítened az újévi fogadalmadat a nyelvtanulás területén. Igyekeztünk ezen a területen mindenkit buzdítani, hiszen ugyan egy hónap sok idő, de…..
A világon több millió embert érint a horkolás, ami sokak éjszakáit megkeseríti. Most mutatok néhány filléres trükköt, amivel megállítható az éjszakai horkolás, ráadásul van olyan is, amiért még csak fizetni sem kell. Fokhagyma Bár nem a legillatosabb megoldás, garantáltan…..
MAC-Ka 2016.01.26 11:41:10
@BéLóg: Egyetértek azzal amit írsz, viszont ha orvoshoz fordulsz vele, akkor belépsz a közlekedésre súlyosan veszélyes emberek közé és lehet, hogy nem hosszabbítják meg a jogsidat legközelebb... már ha hinni lehet az ostoba tervezeteknek.
Taxisofőrnek lenni egy szakma. Jól kell tudni vezetni, ismerni kell a várost, kell tudni emberekkel foglalkozni, elfogadható megjelenés kell hozzá, a közlekedési viszonyokat percre készen kell ismerni.Sok ilyen taxis van Budapesten, de sajnos nem elég. Nem elég, mert egyre többször nem tudnak a…..
Bágyadt trükköt nyomott be a fideszes választási iroda. Azt találták ki, hogy egy fideszes "civil" javaslatot támogattak, amelynek kérdése a boltok zárvatartása mellett kampányol. Szánalmas? Az. Persze, mert fideszes. Hitvány dolog ez. Orbán betojt attól, hogy népmozgalom lehet…..
MAC-Ka 2015.11.14 10:13:55
@Éhes ló: Igazad van, bágyadtak maguk is... pedig el kellene zavarni őket a francba az idióta fizetett vagy önként (pláne hülye) támogatóival és trolljaival együtt.
Még mindig azt hiszik, hogy bármi "törvényes út" járható.
Pedig ahol a törvény (ügyészség bíróság, választási iroda, alkotmánybíróság, rendőrség) egy hatalommániás elit és talpnyalói kezében van, ott nincs "törvényes út".
Ha valami törvénytelen lenne, de nekik úgy kell, akkor "hozunk rá törvényt" mondá a nagyvezér.
Korrupció...ugyanmár, "teljesen természetes, hogy annak adok, aki támogat"..mondá ezt szintén ő.
Amely nép ezt tűri... legyen bár azért mert kádáron nőtt fel, vagy mert balfasz (nem az ellenzék...a szavazók !) az nem is érdemel mást.

Andras J Fazekas: Tehát a te és a "jobboldaliak" véleménye attól függ, ki mondja? Ha másért nem ezért érdemel száz halált ez a banda, hogy ide degradálták a szerencsétleneket.
Bakker, ha gyurcsány azt mondja 2x2 az 4 akkor azt nem fogadod el mert nehogymár neki adj igazat...