Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nettinetti83

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Interjú Sárival. Kisvárosból származó huszonéves lány, Budapesten él. Diplomás, három nyelvet beszél, jelenleg másoddiplomáját csinálja – jogot hallgat levelező szakon az egyik megyeszékhelyen. Idén fog végezni, júniusban megkapja a doktori címet. Munkát keres, de nem…..
nettinetti83 2012.02.29 00:59:31
Ezt a részét én sem értem a történetnek: vidéki kisvárosból szármozik (akkor gondolom ott élnek a szülei) Bp-n lakik, és még egy 3. városba jár suliba levelezőn? Szerintem ésszerű lenne egy ilyen helyzetben, ha a szüleivel lakna, és akkor költözne csak fel Bp-re, ha már talált ott munkát. Így teljesen feleslegesen költ albérletre, mondjuk 50e-ből érdekes kihozni egy hónapot.
Nekem egy diplomám van (nem büfészak!) és egy nyelven beszélek (most kezdtem el egy másodikat, szerencsére egy rokonom francia tanár), pályakezdő vagyok, kisvárosban élek, és nagyjából ugyanennyi ideje keresek munkát. A környező városokban is szoktam munkát keresni (kb 50 km), de igazából hirdetést is alig találni, csak küldözgetem be az önéletrajzomat cégekhez, hátha... egy ideig Bp-n is kerestem munkát, de oda őszintén szólva nem vágyom. Én is nagyon ritkán kapok egyáltalán visszajelzést, az állásinterjúig 2 alkalommal jutottam el, mindkettő Bp-n volt. Az egyiknél kiestem a 2. körben (oda kb 1000 ember jelentkezett egyébként, de nem is hívtak be mindenkit nilván), a másikról pedig kiderült, hogy pénzügyi szolgáltatásokat kellett volna értékesítenem...ezt még ilyen helyzetben sem vállaltam el. Akik nincsenek ilyen helyzetben, nem értik meg, azt gondolják, hogy aki akar dolgozni, az talál munkát. Sajnos ez nem mindig így van. Nagy nehezen találtam most egy munkát, 4 órás, túlképzett vagyok hozzá (telefonálgatás, szerencsére nem értékesítés, nyelv nem kell hozzá).
Viszont azt, hogy 3 nyelven beszél, és nem talál munkát, engem is meglep!
Az állam 12 félévet ad arra, hogy elvergődj a diplomáig az oktatás primér költségeinek megtérítése nélkül. Ha kimeríted ezt a keretet, költségtérítéses képzésben folytathatod tanulmányaidat. Az ördög a részletekben rejlik. Mai szemelvényünkben az alapvariánsokkal…..