Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eto_demerzel

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta fogalmazódnak már bennem e sorok, s végül a pontot az i-re az tette fel, mikor barátom a dunai pecázás közben egyszer csak összepakolt, elővette telefonját, tárcsázott, majd közölte a hívott féllel, hogy eladó a rakós szettje mindenestől, és a láda is. Őszintén…..
eto_demerzel 2012.01.30 10:17:55
Sziasztok!

Irma nénit hagyjuk... Mellesleg, ha ez az oldal eléri a célját, és pontosan deklarált célok mellé minőségileg is elfogadható, felkészült támogató közösséget sikerül építeni, akkor ez már egy kártya a kézben, mikor le kell ülni a döntéshozókkal, többi lobbistával, stb..

A kormorános vita meddőnek tűnik. Nyilván azért, mert mindkét félnél ott a féligazság, csak az összeillesztés nincs meg. Én nem tudom, ezért nem is próbálom meg összerakni a kettőt, de pár dolgot hozzátennék:
- A létszám szabályozása nehéz dió, és ha egyszer belenyúlunk, akkor nincs megállás, folyamatos monitoring és újratervezés szükséges.
- Ha azért nem teszünk semmit, mert nem ismerjük a hatótényezőket és a rendszer összes paraméterét, akkor soha nem fogunk lépni. Sajnos a problémák elméleti síkon okoskodva nem oldhatók meg, mint mindig, most is az empíria segít. A legjobb tudásunk alapján el kell kezdeni a dolgot, és a hibákból tanulva, később jobban felkészülve kell újra nekilátni.
- Sajnos a newton-i axióma is itt működik, vagyis ha akciózol, számolj reakcióval! Ha belepiszkálsz a dologba, a természet válaszol, majd ezzel a válasszal praktikusan újra kezdeni kell valamit.
- A semmit tevésnél az is jobb, ha rosszul cselekszel, mert ez egyrészt segít a megértésben, másrészt segít elkerülni, hogy újra elkövesd a hibát.

Természetesen nem prófétaként kívántam hozzászólni, de úgy vettem észre, hogy itt már elméleti síkon megy a vita.

Szebb jövőt!