Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ainassaras

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük azzal, hogy gyűlöllek és egy undorító féreg vagy. Nem, nem rád gondolok, aki hirtelen rosszul lesz egy felelőtlen aluljárós büfézés vagy egy pusztakoktélos (Mecseki itóka!) átmulatott éjszaka után, nem. A klozett pontosan azért van ott a munkahelyen, hogy ilyen…..
Az elmúlt egy hónap alapvető élménye számomra a teljes fáradtság. Sok erőt elvesz belőlem a munka, de szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy nem tűntem el. Az emailek megválaszolásában komoly elmaradásom van, de igyekszem. Sokszor lezuhanok az ágyba és reggelig úgy alszom, hogy…..
ainassaras 2012.01.29 19:11:15
Sziasztok!
Semmiképp nem szeretnék nagy vitákba belebonyolódni, de van valami, ami nagyon szúrja a szemem, ami rendre megjelenik a kommentekben és a cikkekben is.
Az egyik, amivel a jelen cikk esetében is vitába szállnék, az az a fajta információbefogadás a JT egyének részéről mely a világi irodalmak teljes nélkülözésének ill. az oktatás minimálisra redukálásának kényszere miatt alakul(na) ki, illetve a világban való érvényesülés lehetetlensége egy JT számára (gondolok itt a párhuzamra, ami többetek válaszában is látható, és melyet az amishok és a JT-k közt oly szívesen vontok).
17 évet töltöttem JT-ként. A város legjobb oktatási egységeibe jártam, sőt , a régió legjobbjába, rengeteg 'világi' könyvet olvastam - nem titokban! - és a világiaknál is nyitottabb voltam mindenféle információra. Mostanra biztos vagyok benne, hogy ha nem ezt a nevelést kapom szüleimtől, akkor ugyanolyan fogatlan műkörmös pi*sa lennék mára, mint akik azokból lettek, akik a környezetemben átlagos nevelést kaptak, átlagos vagy azon aluli intézményekben. Most jegyezném meg, hogy nem pénz útján jutottam ilyen előnyökhöz, és nem ismeretségek alapján. A városban senkit nem ismertünk, a család pedig mind a mai napig szerény anyagi keretekkel rendelkezik, és akkor még finom voltam...
Tapasztalatom szerint, aki ilyen nevelésben részesül, sokkal nyitottabb, intelligensebb (és kérlek benneteket, hogy ezt a kifejezést ne értsétek félre!), mélyebb érzésű és gondolkodású lesz sokaknál. Akkor is ha a vallási tanokat elveti, akár elvi akár erkölcsi kérdésekben, akkor is, ha hátat fordít az egésznek. Olyan biztos alapot kapott, hogy még ha a házat lerombolja is, az alapra bátran építhet bármilyen további építményt.
A mai napig hálás vagyok érte.
Ezenkívül úgy látom, hogy a blogon található bejegyzések valamint a kommentek is oly nagy mértékben hegyeződtek ki bizonyos problémákra, hogy már egyáltalán nem nevezhető sem objektívnek, sem építő jellegűnek.
Sokat ezen hibákból magam is tapasztaltam, sőt..., viszont majdhogynem egyszer sem tértek ki olyan háttér-információkra, amelyek a megértéshez szükségesek lennének.
Hogy csak egy példát említsek, és hangsúlyozom, hogy nem az adott eseményt kívánom minősíteni, P.L irományában szerepelt: a vén azt mondta, hogy amennyiben nincs rá tanúja vagy bizonyítéka az illetőnek, jobb ha hallgat, mert megütheti a bokáját, könnyen a vének elé kerülhet az ügy rágalmazás vagy pletyka vádjával.
Elég sok időt töltöttem a szervezetben ahhoz, hogy jól ismerjem azt, tehát nem a levegőbe beszélek, amikor azt kérdezem, ez mégis miért olyan felháborító a szervezet működését szabályozó elvek ismeretében?! Hiszen aki csatlakozik, remélhetőleg tisztában van ilyen alapismeretekkel. Márpedig ez a legjobb tanács, amit ezen esetben egy vén vagy bárki más adhat, hiszen TE fogsz bajba kerülni.
A másik, amikor ártatlanként kerül beállításra adott személy, hiszen milyen kedves, gondoskodó, lelkiismeretes volt, és azért aprócska elhanyagolható dologért, hogy parázna volt, vagy más egyéb, a szervezet által nem elfogadott dolgot tett, miért kell bántani, szegényt... (Tudatosan írtam szervezetet a mondatban, mivel az továbbra is kérdésesnek tekinthető, hogy mi egyezik meg az Írásokkal.) Újfent azt kell mondjam, hogy logikátlan az érvelésetek, mivel amikor valaki csatlakozik, ismeri a játékszabályokat. Azzal, hogy csatlakozik, vállalja a következményeket. Azzal, hogy kihágást követ el, szintén.
Ezzel csak arra szeretnék rávilágítani, hogy nem a vének a bűnösök, és nem a tagok a spiclik, ha a vénnek elmondanak valamit, amit tettél, és az írásellenes. Te tetted azt amit, hát vállald a következményeit!
Én megtettem. Vállaltam. Mai napig szenvedem bizonyos korlátozásait a szervezetnek, és attól a naptól fogva, hogy elhagytam, a mai napig nem tértem vissza. Soha nem is fogok. Pedig 7 okom lenne rá. Hogy a nagyon fájókat említsem. De kitartok amellett, amit helyesnek tartok.
Utóbbi sorokat csupán azért vetettem ide, hogy lássátok, megtapasztaltam, milyen is JT-nek lenni (JT-nek születni!) és elhagyni. Mindent és mindenkit.
Egyébiránt nem látom ilyen mocskosnak a helyzetet. Nagyon sok gyülekezetet, tanút ismertem, és bár rengeteg rossz oldala van a testvéreknek sokszor és az egész szervezetnek ill. a vallásnak, sőt mi több, velem is történtek dolgok, amikért őszintén jogosnak érezném, hogy az illető életére törjek és egyszerűen megöljem, de akkor sem ilyen a valóság, ahogy itt töményen kapja az ember...
Bocsássátok meg nekem, hogy nem adok igazat nektek ezekben a dolgokban.
Nem szembehelyezkedni szerettem volna, csupán árnyalni a helyzetet.