Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neldor

1 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egész életem kérdések tömkelege. Miért vagyok más? Miért nem vagyok olyan normális, mint a többi ember? Miért nem tudok egyszerű, hétköznapi életet élni? Könnyedén barátságokat kötni, állást szerezni, elbeszélgetni bárkivel, beilleszkedni egy munkahelyi környezetbe? Nem…..
neldor 2017.04.25 14:34:34
Sziasztok,

énis lassan már 15-16 éve küzdök ezzel. 11 éve nevezte nevén az orvos. azt reméltem, ha vége a sulinak és letudom az "elvárt", "kötelező" dolgokat, akkor már felnőttként ki tudok kerülni bármit. és nem "kell" többet olyan helyzetekbe kerülnöm ahol előjön. Tévedtem.

Sajnos, munkahely, közlekedés, házasság, gyerekek, ezek mind-mind olyan helyzeteket generálnak amik "veszélyzóná"-nak minősül az én olvasatomban.

Nem gondolom hogy "ki lehet nőni". sokkal inkább azt, hogy "meg lehet érteni". és ha az ember megérti, hogy mi történik, felfogja hogy belül mi zajlik, az agyban a reakciói hogyan követik egymást, ... Ott tudja megfogni, megfékezni, felismerni a dolgot.
Amint ez megvan, és már tudod hogy hol a probléma, hol indulsz el a lejtőn, akkkor "már csak" az a dolgod, hogy gyakorolj..
Tapasztalat alapján, direkt bele kell keverned magad ilyen szituációkba, gyakorolni tulélni, és amikor vége, akkor tudatositani magadban, hogy ezt is tul élted, nem volt gond, valamint visszagondolni, hogy mit kellett volna máshogy gondolni, miközben pánikoltál.
Amikor levontad a megfelelő következtetést, akkor ujrabelemenni egy helyzetbe.. ujraértékelni, ujragondolni.. tudatositani..

ezt ismételgetve, egyre magabiztosabb és egyre ismertebb lesz számodra a dolog. és ami mégfontosabb, hogy egyre kevésbé lesz hatással rád érzelmileg.

Sajnos ezt nem lehet egy-egy alkalomra megoldani. Gyakorloni kell, meggyőzni magad, gyakorlni, meggyőzni magad.. egészen addig amig már nem jön a roham.
Pótó Család naplója 2015.04.02 10:31:33
A magyarországi húsvétolás után visszatértem a hideg, esős és párás Newcastle-be. A hazalátogatás több okból is nagyon jó ötletnek bizonyult. Először is azért, mert még ha körül is veszi az embert egy rakás új ismerős, akik szimpatikusak, ráadásul más kulturális…..
A szomszéd megyében, Yorkshire-ben található a hatalmas (1762 km2) Yorkshire Dales Nemzeti Park. A park főképp zöldellő dombjairól, meseszép völgyeiről, gazdag állat- és növényvilágáról, valamint kiterjedt barlangrendszeréről híres. A Newcastle Egyetem diákegyesülete nemrég…..
5 hónap Newcastle-ben Vaslady 2012.03.09 20:10:00
Ha az ember külföldön jár és szeretne jó pontot szerezni a helybélieknél, nem árt ha tud egy-két dolgot az ország kultúrájáról és történelméről. Nekem ilyen szempontból épp kapóra jött, hogy röviddel a megérkezésem után kezdték el vetíteni a mozikban a Vaslady című…..
5 hónap Newcastle-ben Tynemouth 2012.02.26 22:15:00
Bár még mindig télies az idő (néhány kellemes, napsütéses napot leszámítva), az egyik munkatársammal, Helenával, úgy döntöttünk, hogy hétvégén kirándulunk egyet. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Newcastle központjából a környéken található összes kis városba…..
Az angolok sajnos nem táplálkoznak túl változatosan: (sült)krumpli minden mennyiségben, hús vagy hal, saláta, na meg szendvicsek és gyorskaja (amerikai, indiai, kínai). Ha az ember pénzt áldoz, arra hogy elmenjen egy normális étterembe, akkor sem tud megenni egy jó, meleg levest, egy…..
A második nap korán felkeltem, majd elindultam felfedezni a várost és albérleteket nézni. Először nehezen igazodtam ki az egyformának tűnő utcákban, de a térképem és a táblák segítségével minden helyet megtaláltam, amit szerettem volna. Közben arra is rájöttem, hogy a…..
Január 26-án éjjel 1-kor kezdtem meg röpke 15 órás utamat Pécsről Newcastle-be. A legtöbb ember azt gondolná, hogy teljesen egyedül nekivágni egy külföldi, ismeretlen városnak, ahol az ég világon senkit nem ismersz, nagyon ijesztő dolog. Hát így is van! Az első nap az az…..