Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SH4M3N

106 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2014.Január 16. Csütörtök, Gusztáv és Mustgáz névnapja vanA magzatvizek lecsapolásának napja1982-ben, ezen a napon vezették át kézen fogva kisdobosok, Moszkva belvárosában az erősáramú felső vezetéket, mely Brezsnyev főtitkár villamosát hajtotta. Azóta minden évben, 120…..
2014.Január 15. Szerda, Lóránt, Lóránd és Ártánd névnapja vanAz Országos sipákolás és a Nemzeti végtermék inhalálás napjaSajnos nem sikerült megdöntenie Shakashve Hundaetpeii Gouranga, röviden ahogy mindenki ismeri "A GURU"-nak a levitálás rekordját, amit 1793-ban…..
2014.Január 14. Kedd, Bódog, Bádog és Dándog névnapja vanA rossz beidegződések országos napja van!Japán kutatók, 47 évvel ezelőtt próbáltak meg először evőpálcikával kakaós tejbedarát elfogyasztani.- Magyarország térképére egy új hegyvonulat került fel, közvetlen a…..
2014.Január 13.Hétfő, Veronika és Harmonika névnapja vanMa van a sósavval gargalizálás világnapja1289-ben, ezen a napon foglalták el stájer rohamosztagosok, IV.László király trónját. A király önként távozott, hóna alatt a napilapokkal és a két guriga toalett papírral. Sajnos…..
2014.Január 10.Péntek, Melánia, Melankólia és Melanóma névnapja vanMa van a fekete székletminták világnapjaAurelius Magicus Cactus római hadvezér, ezen a napon időszámításunk előtt 32-ben, gázolt át egy ganajtúró bogáron harci szekerével, és szenvedett halálos…..
2014.Január 09.Csütörtök, Marcell és Parcella névnapja vanA "Lapáttal homlokon érintés" világnapja van!Ma, 48 évvel ezelőtt fedezte fel első anyajegyét Mikorka Kálmán, nyálelválasztó szociopata és önfeláldozó egyetemi docens.A hétvégén mutatják be nagy érdeklődés…..
2014.Január 08. Szerda, Gyöngyvér és Csigavér névnapja vanA nemzetközi csembalók félrehangolásának a világnapja!- Nagy médiaérdeklődés mellett engedték újra szabadon, azt a tavaly novemberben befogott 3 hajléktalant, akiket a Nemzeti Újrafeldolgozó munkatársai mentettek…..
Mit csinál egy ember, aki kitalálja, hogy márpedig ő mostantól zenélni fog, és ráadásul még nem is olyan, mint Kurt Cobain, aki egyes pletykák szerint nem nagyon tudta elviselni, hogy szeretik őt, hanem még be is akar futni? Vagy legalábbis törekszik arra, hogy minél több emberhez…..
SH4M3N 2014.01.02 16:26:54
@Richie21061: Ha van kellő kreativitásod és persze önbizalmad és nem utolsó sorban kitartásod ahhoz,hogy ez legyen az az önkifejezési mód, amit a többiek elé társz. Én sem születtem annak, ami most vagyok és hidd el,hogy most sem érzem magamat annál többnek, mint egy átlag polgár Magyarországon. Számomra is 20 év kellett,hogy egyáltalán arra a szintre jussak,hogy igenis, van felvevő piaca mindannak amit csinálok és érdekes,hogy még jó is. Rengeteg kritika ért és ér is a mai napig. Egyszerűen szeretem csinálni és kész. Az,hogy ez másnak nem tetszik, legyen az ő baja. Speciel nem akarok a mainstream közegbe tartozni. Néha a kevesebb több! @Online Távmunkás: Itthon az a tuti helyzet van,hogy meghívnak zenélni majd mikor közlöd,hogy számodra ez kiadásban mennyiben fáj, rögtön közlik,hogy nem tudnak fizetni., Így ha megtudod magadnak teremteni azt a plusz anyagi forrást (remixek készítése és egyéb hanganyagok készítése médiumok számára) akkor nyitott kapukkal várnak. De volt már rá precedens,hogy arra a bulira is belépőt kellett fizetnem,ahol éjjel zenéltem...Jah és ellenszolgáltatás nélkül. Sokszor ez csak barterben működő opció. De azért ajánlom a filmet megtekinteni. Van sok fonákság itthon, ami külföldön igazából fel sem merül egy szervező fejében. ;) Üdv SH@M3N a filmben fellelhető egyik alkotó és zenebuzerátor...
SH4M3N 2014.01.03 00:14:14
@Ötperces Nickregisztráció: Nem szeretném hosszasan kifejteni,hogy honnan fejlődött a zeneszerkesztés amikor elkezdtem. Felesleges lenne. A nevem pont azért az ami, mivel 1992-ben a The Shamen frontembere vízbe fulladt egy klip forgatása közben.(amúgy van még pár név az elektronikus zenei ágban olyan személy, aki azonos néven fut!) 2010-ig, én is így használtam a nevem, (shamen). Ellenben jogi problémák támadtak, amit az Angol The Shamen magamentje nehezményezett és azonnali cserét kért. Nos 2010 óta, így használhatom a nevem így ezzel senki érdeke sem sérül. Továbbá, nem vagyok laptop dj. Végképp nem dj! Mivel nincs olyan,hogy laptop! (gyk.:notebook) De mivel az a gép eléggé csillagászati áron van jelen a piacon amibe én is áldoznék, inkább maradok az asztali gépek mellett a bővíthetőségük miatt. De tudom,hogy nem lehet nyáklemezzel sem sata kábellel zenét írni. Nyugtasson meg a gondolat,hogy igen, képeztem magam zeneileg, tudok zongorázni, bármilyen hihetetlen. És mivel anno itthon nem volt meg az a támogatás (ahogy most sincs) ahhoz,hogy az ember elinduljon egy zenei pályán, így külföldön próbáltam szerencsét. Érdekes,hogy kint egy zenei kiadónak nem az a fontos,hogy hányszor tudsz valakinek behajolni, hanem az a számára igenis fontos, hogy eladható dolgot tudj kreálni. Összegezvén, Ha majd megnézed a filmet, (bár erősen kétlem) akkor talán eljut maga a mondanivaló és eltudsz vonatkoztatni attól az egyszerű ám szemellenzős dologtól,hogy csak hangszeres zene a zene. Az ősember amikor fákat és csontokat ütött össze és egy alap ritmust gondolt a saját tudati szintjén zenének, akkor az mi is volt? Ha sikerül felnőni a feladathoz, akkor ne azt nézd soha,hogy mi volt amivel készült, hanem azt, hogy mit tudott az embereknek adni! Természetesen azokra gondolok, akik hallgatták. Bocsánatot kérek ha nyers lettem volna, de megkívánta a viszontválasz a stílust, hiszen a tények elferdítésénél semmit sem utálok jobban! És igen, ezért tartunk ott, ahol. Mert a Magyar ember, a Magyarnak a farkasa! Köszönöm a lehetőséget és most lehet utálni!
2013.Június 25 Kedd, Vilmos és Ildomos névnapja van.  Ma van a kihunyt villanykörték országos megemlékezésének a napja - 156 évvel ezen a napon kötötték meg a Honduras-Japán békeszerződés színeiben pompázó, eredeti gyapjú sálat, csincsilla bojtokkal és bálna fogakkal…..
2013.Április 11. Csütörtök, Leó, Szaniszló és Csemballó névnapja vanA nemzeti összefogás napja a wc dugulások elhárításának az emlékére- Magyar kutatók először mértek sikeresen kakaós-tekercsen indukciót. A hirtelen jött felfedezés, rögvest beárnyékolta,hogy a hely…..
2013.Április 09. Kedd.Erhard és Betáp névnapja vanA felkínált lehetőségek elódázásának a világnapja- Megrendezték az immár hagyományosnak mondott 3.Mákszem félbeszakító versenyt, Alsódöbröncevackoson. A versenyt a helybéli Tóth házaspár nyerte. Tóth úr egy…..
2013.Április 08. Hétfő, Dénes, Déenes és Krémes névnapja vanAz orrszőr hullás elleni megemlékezés napja- A mai nap hozták forgalomba az új édességet. A milky way, mars, snickers és a bounty sikere után, itt az új Mercur szelet. A reklámban a tejútrendszert szimbolizáló…..
2013.Április 06 Szombat. Vilmos, Bíborka és Villanybojler névnapja vanA spontán alakult metál-szakkörök világnapja - 1706-ban ezen a napon fedezte fel George Blackheart, hogy a feleségének anyja is van.  - 1813-ban ezen a napon találták fel dán kutatók a vezeték…..
2013. április 5. Péntek Vince, Pince és Vinyetta névnapja van Ma van a nyáltörés világnapja - Ezen a napon, 165 évvel ezelőtt jelent meg Petőfi Sándor első és egyben utolsó receptes könyve Poszt Humusz címmel. Rengeteg a mai napig ínyenc falatnak számító műremek…..
2013. április 4. Csütörtök Izidor és Dezodor névnapja van Ma van a beomlott homokvárak renoválásának a világnapja - A számmisztika szerint a mai napon hatalmas az esélye, hogy mumifikálódott lakót találjunk a liftaknában vagy a szekrényben. - 1977. április…..
2013.Február 22.Péntek Gerzson és Piranha névnapja van Ma van a paprikás krumpli nemzeti elsózásának a napja - 192 évvel ezelőtt, Dr.Gariballdi del Toro Bolognese spanyol látszerész kísérletezte ki az átlátszó fémet. Hosszas kutatómunka és kísérletezés után, egy nagyon…..
2013.Február.21 Csütörtök Eleonóra és Falióra névnapja vanMa van a hadilábon állás megdöntésének a világnapja! - 2001 Február 21-én rendezték meg az első tombolával egybekötött álarcosbált és divatbemutatót a Nemzetközi Űrállomáson. Az első bált, Ariksen…..
2013.Február.19.Kedd, Zsuzsanna és Lapocka névnapja vanMa van a tömeges spanyol-vérnarancs pusztulásának az első évfordulójaEzen a napon 522 évvel ezelőtt indult útnak Kolumbusz Kristóf felfedezni, Amerikát. Sajnos az útlevelét otthon felejtette így vissza kellett fordulni az…..
2013.Február.13.Szerda, Ella, Linda és Pangás névnapja vanMa van a "Mindent be kell dugni!" népi mozgalom ünnepnapjaEzen a napon született meg az első értelmes gondolat ie.176351-benMagyar sikerek a kisszék távolba hajítás nemzetközi megmérettetésén. Susogós Samu kocsmáros és…..
2013 Február 11 Hétfő, Bertold, Marietta és Pajkos napja van Ezen a napon indokolt a tarkóvédő hordása, mivel a random tarkón vágás napja van világszerte - 5 éve, ezen a napon sikerült orosz bányászoknak feltárni azt a tárnát, melyben a második világháborúban…..
2013 Február 9 Szombat Abigél, Alex és Kódex napja van Ma 1571 évvel ezelőtt szentelték fel, azt az ágytálat, melyet maga Szent Flóraszept használt.  Ezen a napon rendezik a hivatalos batikolás nemzetközi fesztiválját! A Bangladesben megrendezett fesztiválra, rengeteg…..
2013 Február 8 Péntek Aranka és Paplanka napja van Ma van a tesztoszteron túltengésben megbokrosodott nők napja Ezen a napon 1912-ben született Don Kanyar Ágoston utazó,felfedező és villanymozdony gyűjtő. Róla nevezték el a mára már híres Don kanyart és az általa megformált…..
2013 Február 7 Csütörtök, Tódor, Rómeó és Plecsni napja van Ma van a nemzetközi székrekedés világnapja. Ezen a napon, minden országban ingyenes a beöntés! Az országos televízió és rádió újságban tévesen jelent meg a mai esti film címe. Tehát ma 20.00 órától, nem a…..
2013 Február 06 Szerda, Dorottya,Dóra és Pozdorja napja van.-Ma ünneplik a nemzeti önfeledt almahámozás napját.Orosz kutatók a nagy tajgában felfedeztek egy új hüvelyes virágot. A virág termése egy kicsi dobtáras lőszeres dobozra hasonlít, a végén egy elesett orosz katonát…..
2013 Február 5 Kedd, Ágota, Ingrid és Tubifex névnapja van - A tömény ammónia szippantás nemzetközi napja és a könnyzacskók ürítésének országos ideje. - Ezen a napon hasította ketté villanyautójával Mángold Béluska, Szöszmöthy Ignácz sportszeletét a Kiskunmajsai…..