Regisztráció Blogot indítok
Adatok
road551

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb területre akarja az elvárhatónál jobban rátenni szőrös mancsát az állam: mivel az Országos Meteorológiai Szolgálat fenntartása egyre többe fáj, kézenfekvő a válasz, hogy ki kell nyírni a konkurenciát. A friss javaslat szerint az állam megtiltaná, hogy…..
road551 2012.10.26 23:15:59
@gabest1:
Csak halkan mondom, mert nem szeretnék ötleteket adni nekik. A hírgyártás is kvázi monopólium egy ideje (az MTI hírcentrumosítás óta) de eddig alig tűnt fel valakinek.
Ugyanis a médiumok túlnyomó többsége az MTI híreit használja fel, mert a saját hírgyártás drága lenne. Különösen a rádióknál figyelhető meg igazán, újságoknál, hírportáloknál kevésbé. Tökmindegy, hogy a Kossuthot vagy az utolsó falu helyi adóját hallgatod, mindenhol ugyanazokat a híreket hallod, csak más mennyiségben, szerkesztésben, de sokszor a szöveg is szóról szóra ugyanaz. Ergo ha egy hír kimegy tőlük, garantált, hogy szinte bárkihez eljut.
Innentől már csak egy ugrás a cenzúra: a konkurencia (index, origo stb) betiltása és az hírek készítésének állami monopóliummá nyilvánítása után azt hazudhatnak amit akarnak.

Az időjárás szerencsére más téma, mert ott mondhatnak amit akarnak, úgysem tudják befolyásolni. Még jó, mert iszonyú ribillió lenne belőle. Kinézem belőlük, hogy képesek lennének a maguk hasznára és az ellenség kárára fordítani. /Lelki szemeim előtt látom, ahogy ráparancsolnak a felhőre: "A mi gazdáink földjeire lassú, áztató esőt adjál, a többiekét pedig verd el jégesővel!" :D:D:D:D/ Viccet félretéve elég szánalmas ez az intézkedés a mai világban. Tény, hogy igazán pontos, modellek számára is alkalmas méréseket csak az OMSZ készít, de azért nem kellene elvenni a lehetőséget az amatőrök elöl sem.
Az időkép fizetős sms-ért igénybe vehető riasztásáról (anno ez csapta ki náluk a biztosítékot) meg annyit, hogy bár valóban az ingyenesen elérhető OMSZ adatokat (radarképet) használta, de nekik is rengeteg fejlesztő munkájuk és ezzel együtt anyagi ráfordításuk van benne, az üzemeltetés költségeiről nem is beszélve. Most már odáig eljutottak, hogy saját radarjaik is vannak, amiket szükség esetén használnak és ez alapján képesek saját veszélyjelzést előállítani. Magam egyébként metnet párti vagyok, de mindig elismertem a fejlesztő munkájukat amit végeztek.
Azt, hogy a facebook korában ne lehessen linkelni az OMSZ oldalát, meg inkább nem kommentálom...
road551 2012.10.26 23:29:25
@ásványi répacukor: Sőt, konstans 23 fok lesz télen-nyáron, hogy ne kelljen se fűteni se hűteni, nehogy a piszkosimperialistakapitalista e-on el tudjon adni egy köbméter gázt is. :D:D:D
És az eső is óramű pontossággal fog érkezni, úgy, ahogy a legideálisabb.