Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EXTREMEEDITION

15 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A száraz november kampány kapcsán összegyűjtöttünk 7 tényt az alkoholfüggőkről...
EXTREMEEDITION 2018.11.07 16:03:08
@Barkalot: Mivel az idő múltával feltételezhetően egyre jobban leamortizálódik a zugivó szervezete és egyre több baja lesz emiatt, közvetlenül fogja terhelni - hozzáteszem feleslegesen - az OEP kiadásait. Hasonló a helyzet a dohányzással. Az állam (=adófizetők) szempontjából piszkosul nagy ráfizetés a káros addikcíók miatti egészségügyi többletkiadás.
A polgárháborúvá eszkalálódó tüntetések miatti háborús évek milliónyi szír állampolgárt kényszerített arra, hogy elhagyja otthonát és jellemzően a hazáját is. A szíriai exodus elsősorban a közvetlen szomszédos országokat terhelte és terheli meg a mai napig, de Európa is jelentős célpontjává vált a…..
Négy éve az irakot fénysebességgel térdre kényszerítő Iszlám Állam a szír - iraki határt átlépve folytatta hadjáratát, legyőzve minden szembeszegülő frakciót. A brutális atrocitások és egyre nagyobb térnyerés megfékezése érdekében Barack Obama 2014.szeptember.10-én bejelentette az amerikaiak vezette…..
Heti képválogatás Szíriából [6.]    A Free Syrian Army (lázadó erők) harcosai próbálják lelőni a szír kormányerők repülőgépét (2016.december, Agence France-Presse — Getty Images)..
2015.szeptember.30-án Oroszország kilépett az addigi árnyékszerepéből és az orosz hadigépezet a szíriai konfliktus megkerülhetetlen tényezőjévé vált egyetlen nap leforgása alatt. Az elhúzódó harcok miatt lassan kivérző szír hadsereget az összeomlás széléről húzta vissza a szövetségesek hadba lépése,…..
EXTREMEEDITION 2018.06.16 11:12:02
@Bicepsz Elek77: Nem, a cikkért sajnos még mindig nem küldte a pénzt Gyurka bá... Ezen cikk következő része a tervek szerint az Egyesült Államok / NATO szempontjából vizsgálja meg a helyzetet, nagyjából hasonló szempontok alapján, de a fókusz továbbra is a jelenkori Szíria és nem Irak vagy Líbia.

@StanLee: Amikor a Kelet pályaudvarnál táboroztak a migránsok voltak hírek kisebb összetűzésekről a szírek között, mivel az egyik csoport Assad-ot támogatta, a másik oldal pedig nem. Az biztos, hogy a szír hadsereg kötelékéből rengetegen dezertáltak.

Amit tudni lehet a szír helyzetről, hogy a lehetőségeikhez képest elkezdték az újjáépítést, de ez a nagymértékben sérült / megsemmisült infrastruktúra miatt rendkívül nehezen megy. Aleppó keleti (anno felkelők által uralt) része illetve szinte teljes Rakka porig lett rombolva, de mégis áramlanak vissza az egykori lakók.

A szír kormány új lakhatási törvénye eléggé borzolta a kedélyeket, mivel az ingatlan birtokjogát 30 napon belül személyesen vagy közeli rokonuk által kell bizonyítani papírokkal, mely a Szírián kívül lévők esetében (dezertálókat beleértve) nyilván nem kivitelezhető. Ennek eredményeképpen rengeteg ingatlan fog új tulajdonba kerülni, melyről az állam dönt.

Az ország déli részén új hadműveletet készítenek elő a kormányerők, hogy Daraa-t és Al-Suwayda-t felszabadítsák. Mivel rengeteg katona felszabadult az enklávék felszámolásával (Ghouta, Yarmouk, Qalamoun), lehetőség nyílt hosszú évek után eltávra küldeni őket nagyobb mennyiségben.
Az Iszlám Állam sok hasonló beállítottságú államot követve a fiatalok saját hasznára fordítását egy járható és hasznos megoldásnak tekintette. Egy totalitárius rendszer szempontjából a gyermekkor egy értéktelen és haszontalan valami, amit egy saját, végletekig eltorzított változattal behelyettesítve…..
  Heti képválogatás Szíriából [5.] Figyelem, megrázó képek!   Nada Merhi és Hassan Youssef esküvői képe a romokban lévő Homszban (2016.február.6, AFP)..
Egy rendkívül érdekes cikk az oroszok parancsait követő skandináv önkéntesekről, akik a szír kormányerők oldalán harcoltak az ISIS ellen. Angol nyelvű cikk, a megnyitáshoz kattints a képre. (southfront.org)..
A szír polgárháborúról már mindenki hallott, saját szemével látta annak közvetett és közvetlen hatásait idehaza is. Azok számára, akik többet is szeretnének tudni a kialakult helyzetről (mint pár plakát vagy híradás) eme kétrészes bevezető cikksorozat végigveszi azon tényezőket, melyek alapvetően…..
EXTREMEEDITION 2018.05.13 19:16:38
@nagykerek: Szia!
-Az Iszlám Állam jelenleg is igen erősen jelen van Irakban, naponta érkeznek hírek a kifüstölt csoportjaikról szerte az országban, az alvó sejtjeik aktívan jelen vannak ott és Szíriában is
-Irak jelentős része gyakorlatilag továbbra is romokban van, nem hiába próbálnak befektetőket keresni a ~88 mrd USD-s károk helyreállítására
-A szaúdiak adják a világ negyedik legnagyobb földgáz kitermelését és a térség jelentős szereplőivel szövetségben rúgták össze a port Katarral tavaly (aki az embargók ellenére is növelte a földgáz kitermelését)
-A Suheil al-Hassan Assad helyére lépése csupán egy forgatókönyv (vagy elmélkedés, ha jobban tetszik), nem tényállás. Rendkívül pozitív a megítélése az ország kormányerők kezén lévő területein és többször is nyilatkozott az Assad-iránti hűségével kapcsolatban.
-Mikor már az ISIS uralta a város nagyrészét akkor az Iraki Kurdisztánból érkező - a török határon keresztül átlépő - kurd erők segítették ki a város védőket, az OIR légicsapásaival megtámogatva.
-Amerika igen erősen próbált egy nyugat (vagy amerika-barát ha jobban tetszik) kormányt hatalomra segíteni / megtartani, lásd Maliki-kormány

Üdv,
EX
EXTREMEEDITION 2018.05.14 09:24:00
@nagykerek: Köszi! Átfogalmaztam / javítottam a vonatkozó részeket.

Üdv,
EX
AFP/Getty Images Anno: Deir ez-Zor ostroma (2014-2017) A szír polgárháború leningrádi csatája Deir ez-Zor (Deir ez-Zúr) az azonos nevű kormányzóság központja és legnagyobb városa, az Eufrátesz két oldalán fekszik. A szír nagyvárosokhoz hasonlóan ez is rendelkezik saját katonai támaszponttal és…..
EXTREMEEDITION 2018.05.09 19:51:44
@UrsaMAior: Köszönöm! És köszönöm az észrevételeket, javítottam őket. :)
Heti képválogatás Szíriából [4.] Figyelem, megrázó képek!      A Török Légierő által lelőtt orosz Szu-24M közvetlenül a találatot követően. A vadászbombázó 17 másodpercig volt a török légtérben mielőtt - több figyelmeztetést követően - a TAF F-16-os gépei lelőtték. A pilóta és a…..
Heti képválogatás Szíriából [3.]   SDF egység halad Deir ez-Zor irányába az Eufrátesz keleti oldalán (2017.szeptember.12, Rodi Said / Reuters)..
Damaszkusz (2018.04.14, Hassan Ammar / AP)   A Szíria elleni amerikai csapásmérés margójára   2018.04.14-én magyar idő szerint hajnali 4 órakkor Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy a Douma elleni gáztámadásért Bashar al-Assadot és kormányát tekinti felelősnek, ezért a francia és…..
Heti képválogatás Szíriából [2.] A Free Syrian Army katonái által barkácsolt távvezérelt Sturmgewehr 44 II. Világháborús német automata gépkarabély (2012-13, FSA)  ..
Heti képválogatás Szíriából [1.]   Új rovatunkban időről időre bemutatunk pár válogatott képet a szír polgárháborúval kapcsolatban   Assad ellenes tüntetés az ostrom alatt álló Al Qsair városban (2012 - Alessio Romenzi/Corbis)..
A szír polgárháborúról már mindenki hallott, saját szemével látta annak közvetett és közvetlen hatásait idehaza is. Azok számára, akik többet is szeretnének tudni a kialakult helyzetről (mint pár plakát vagy híradás) eme kétrészes bevezető cikksorozat végigveszi azon tényezőket, melyek alapvetően…..
EXTREMEEDITION 2018.03.29 15:54:55
@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: A következő rész konkrétan erről fog szólni, azaz, hogy miként helyezkedik el Szíria a különféle országok érdekeinek szempontjából (síita félhold, olajvezeték keresztül az országon, stb).
Leborulok VV Béci, azaz Young G önmenedzselési képességei előtt. Az, aki képes a Blikkben "VV Béci: Snoop Dogg teszteli a zenéjét" címmel lehozatni egy cikket arról, hogy találkozott egy zenészemberrel, akire rátukmált egy zongora alakú pendrive-ot (!!!), vagy pendrive alakú…..
EXTREMEEDITION 2012.08.14 17:04:35
@Advanced Flight: Snoop Lion természetesen. :)
A Siemensnél szó szerint vették a Homár szlogenjét, ezért a nikotinaddikt alkalmaztottakat berakták üvegkalitkákba, hogy ott füstöljenek. Igen ám, de a kalitkák a szabadban találhatók. Télen még nem volt tetejük, amikor beesett a hó, aztán nyárra lett tető, meg 60 C. Ez a…..
EXTREMEEDITION 2012.07.06 14:39:23
@közlekedési bűnöző: Tudtommal jóval több (~150MRD) pénzt költ az állam a dohányzás okozta egészségügyi kiadásokra, mint amennyi bejön a dohánytermékek adójából.
EXTREMEEDITION 2012.07.06 15:55:17
@Józsi bácsi, a frappáns visszavágások nagymestere: Múlt hónapban volt valamelyik híradóban, hogy 1450MRD a dohányzáshoz köthető kiadások, és ~300MRD a bevétel a dohánytermékekből, de nem viccből írtam oda hogy "tudtommal", mivel ez nem biztos, ahogy a milliárdos értékek sem, de több volt a kiadás mint a bevétel. :)
  Ez még nem minden, de mi örülünk, hogy ezt is láthatjuk. Többször megírtuk már, hogy Palvin Barbara a L'oreál szépségnagykövete lett. A Rouge Carisse az, amit reklámoz egészen pontosan. Büszkék is vagyunk a tizennyolc esztendős magyar lányra. Nem olyan rossz azért…..
EXTREMEEDITION 2012.02.22 09:35:31
@céerem: A blog nyomja össze a képet! Képre jobb katt, és kép megnyitása-> tádám, máris arányos a kép. :)