Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Plain Jane

24 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Intro  Volt már olyan a blogon, hogy emlegettünk olyan alapvetően könyvnek induló, de lényegesen bővebb dolgokat, amik - valahol - az olvasásalapú tartalomfogyasztás (remélem) lehetséges jövője irányába mutattak.Az idén nyáron sikerült belefutnom pár olyan anyagba, amelyek kifejezetten izgalmas…..
Tudod-e viszonylag pontosan, mennyit költesz a lakásod fenntartására? Nézzük meg együtt!Javaslom, szedd elő az utóbbi 12 hónap számláit, és számold ki ezeknek az átlagát. (Össze kell adni a 12 összeget, majd az eredményt el kell osztani 12-vel. Ebből lesz meg a havi átlag…..
Plain Jane 2013.11.01 19:38:14
@timi-puli: Köszi a megjegyzést, erről a szabadidő eltöltésénél tervezek írni. Ha van addigis ötleted, várom!
A múlt hét során egy olyan tevékenységet vettünk górcső alá, ahol a célcsoport és a felépített brand jellegéből fakadóan szinte bármilyen eszközt segítségül lehetett hívni az érdeklődés felkeltésére. Már előző cikkünkben is méltattuk a McDonalds és Burger King…..
Tényleg hazaárulók lennének? Vannak ezek a szépségversenyek. Amiken minden második csaj benyögi, hogy a legfontosabb dolog számára nem más, mint a világbéke. Még egy országon belül is havonta rendeznek ilyesmit, már azt se tudom, hányféle különböző versenyt tartanak számon.…..
Plain Jane 2012.10.04 20:42:55
@Maisie MacKenzie: gondolom az albánok a saját misszükre voltak dühösek, hogy miért pózol a szerb csajjal, ugyanis nemcsak a szerbek nem komálják az albánokat, hanem ez fordítva is igaz.
(A koszovói albánok is albánok, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy saját országuk van. Nem is mondják magukat koszovóinak, ha a nemzetiségük kerül szóba.)
Plain Jane 2012.10.04 20:45:03
@MTi: ja, van egyiptomi kisebbség koszovóban, de bennfenntesek szerint ezek rongyrázó romák :)
Ha klasszikus posztot szeretnétek készíteni, akkor első lépésben az új bejegyzésnél kattintsatok a klasszikus gombra: Ezt követően pedig a lépések a következők: Ezeken túlmenően az "Egyéb beállítások"-nál tudjátok megadni a szerző címét, ha többen szerkesztitek a blogot,…..
Gazdag akarok lenni! Nyári szünet 2012.08.02 10:50:00
Sziasztok! Hirtelen rámtört a nyár és a blogírás háttérbe szorult. Szeptemberben folytatjuk, addigis jó nyaralást mindenkinek! Üdv, Plain Jane   Ui. Ez egy jó hosszú nyár lett... A blogot nem írom tovább, törölni is akartam, de látom, hogy még mindig sokan olvassák,…..
Hol is hagytuk abba? Az éves ünnepléseinknél, pihenésünknél. A pihenésünk költségeinek lefaragásáról már beszéltünk, így folytassuk a sort az ünnepekkel.Ajándékok, melyek nem kerülnek sokba. Sosem hittem el, mikor valaki azt magyarázta, az ő gyereke drága ajándéknak örül…..
Áron Instrukció szőke anyáknak 2012.04.04 09:34:00
Áron: Kitaláltam egy új játékot! Játszunk?Én (óvatosan, puhatolózva kérdem, mert az új játékokban nekem általában a vágtató ló szerepe jut): Attól függ. Mit kell tennem?Áron (lassan, tagoltan, magyarázó hangsúllyal): Ne félj, nem lesz nehéz. Neked csak annyi lesz a dolgod,…..
Már egy bő hónapja a költségekről beszélünk, meg arról, hogyan is lehet megtakarítani, hogyan lehet spórolni. Felmerült benned, mi köze is van ennek tulajdonképpen a gazdagsághoz?Könnyen gondolhatod úgy, hogy a gazdagsághoz vezető út nem lehet spórolással kikövezve, hanem épp…..
Egészségünk megőrzése szempontjából fontos, hogy időnként kipihenjük magunkat. Szerintem az az ideális, ha évente kétszer két hetet tudunk a családunkkal tölteni az otthonunktól és a munkánktól távol, valamint két ilyen nyaralás közé beiktatunk legalább egy hosszú…..
Kocsmablog Most! kortárs bisztró 2010.03.26 15:32:00
Helyszín: 1066 Bp., Zichy Jenő u. 17. Látogatás: 2010. március 16. 18:10-21:00 > A fiúk a Kocsmablogtól jöttek, hangzott egy kiáltás, amire meglepő módon újabb ajtókat nyitottak meg előttünk. Adatlap Elérhetőség: +36 70 248 3322 Web: http://mostjelen.hu/Facebook…..
Plain Jane 2012.04.05 18:30:55
@tiaminaneunin: ez gáz... én ma este megyek, remélem, rendben lesz...
Plain Jane
www.gazdag-akarok-lenni.blog.hu
Munkahelyi Terror… Elgondolkodtam a szó jelentésén.Nem merünk betegállományba menni, mert, ahogy visszatérünk a munkába, néhány nap, vagy egy-két hét múlva, az utcán találjuk magunkat. Elfogadunk bármilyen keveset fizető munkát, mert az is több mint a semmi. Feladjuk…..
Plain Jane 2012.03.20 14:30:24
@Natasa30: Kedves Natasa, kérlek, mondd el, szerinted miért is vennék fel olyan embert, akit nem érdekel a cég?
Ebben hol van az érzelmek hiánya?
Épp azt mondom, hogy lelkesedéssel érkezve az állásinterjúra még akkor is van esélyed, ha mondjuk a szakmai vagy oktatási háttered nem ideális. Mosoly, érdeklődés - utánaolvasni kicsit a cégnek, ahova jelentkezel... ennyi!
Plain Jane 2012.03.20 15:33:45
@Vedere' Lavór: A blogban leírt példát nem ismerem, nem látom, hogy a hölgy hogyan keres állást, meg egyébként nem is értek az álláskereséshez. Aki ért, az biztsan tudna neki személyesen tanácsot adni. Én általánosságban írtam le a saját véleményemet. Az asztal mindkét oldalán nehéz TALÁLNI. Munkavállalóként nehéz elhelyezkedni, de munkáltatóként is nehéz munkaerőt találni. Amikor én keresek valakit, kb fél év, mire találok, pedig úgy érzem, sok igényem nincs. Mint mondottam volt, a jelöltek többnyire itt véreznek el: nem mutatnak érdeklődést, hiányzik belőlük a pozitív hozzáállás. A legtöbben azért keresnek munkát, mert hát dolgozni kell valahol, mert amúgy miből lenne pénzem. Amint azt érzem, hogy valaki tényleg szívesen csatlakozna a csapathoz, kábé nyert ügye van. És szerintem ez nemcsak velem van így, ezért osztottam meg ezt a tapasztalatom...
Így kerek?
Üdv,
Plain Jane
www.gazdag-akarok-lenni.blog.hu
Plain Jane 2012.04.05 18:05:59
@droid_:
Sztem a Cv az Cv. A motivációs levél mutatja meg, pontosan miért is gondolod magad jónak az adott állásra. Itt lehet leírni, hogy igen, megvan a 3 év szükséges tapasztalatom, sőt van 5, vagy hogy nem beszélek folyékonyan németül, most passzív a tudásom, és három hónapon belül középhaladóra fel tudom hozni, ha a munkához kell.
Magyarul segít értelmezni a CVt az adott állásra.
Plain Jane
www.gazdag-akarok-lenni.blog.hu
A költségterv összeállításakor többnyire megfeledkezünk az ünnepekről, pedig igen sokat el tudunk ezekre is költeni. Nézd meg az alábbi tételeket, mibe szoktak kerülni neked:·         karácsony: a karácsonyfa, a díszek és…..
Egészségünkön ügyesen spóroljunk! A testmozgásra, betegségmegelőzésre szükségünk van, így ezeknek a tételeknek az elhagyása csak rövidtávon spórol pénzt (vagy időt) nekünk. Helyette ajánlom az alábbiakat:·         Ha nincs időnk…..
Vegyük ma végig, mennyi pénzbe kerül saját magad, családod egészsége, testi épségetek karbantartása! Nyisd meg az Excel táblát, amiben a költségeidet tervezzük, és a következő üres sorba írd fel: „Egészség”, majd sorban egyenként írd alá az alábbiakat, és…..
Több mint egy hónapja kértem, hogy kezdd el vezetni mindennapi kiadásaidat – tehát írj fel minden készpénzben kiadott forintot, hogy mikor és mire költöd. Egy sima lap a hűtőn a legegyszerűbb megoldás. Ugye vezeted a kiadásaidat minden nap? Hamarosan megnézzük, mi áll a…..
Múltkoriban srácaink nevelésével kapcsolatos költségeket szedtünk össze, így illő volna, hogy ezek csökkentéséről szóljon a jelen bejegyzés. Ámde, a gyerekeinkre költünk akkor is, amikor magunkra nem, az ő költségeiket sokkal nehezebben fogjuk vissza, mint a sajátunkat. Azért…..
Az az igazság, hogy én elámulok, mindahányszor azt hallom, sokba kerül egy gyerek. Én ezt valahogy nem vettem észre. Mint ahogy azt egy sokgyerekes anyukától hallottam: a kisbaba elalszik egy cipősdobozban is. Szóval a gyerekvállalás sem kerül egymillió forintba: a legolcsóbb kiságy…..
Hány gyerek álma törik össze éppen most, fizetni képtelen szülők nélkül? - ezt kérdeztem a felsőoktatási felvételi határidő lejártának napján, és már itt is van a válasz: 32 ezer gyereké. Ennyivel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly, ez a szám a tavalyi…..
Plain Jane 2012.03.12 11:24:38
@Advocatus Diaboli:
Sajnos igaz. Meg az is, hogy meg kellett tanulnunk (és a többségnek még nem sikerült, majd talán a következő generáció), hogy csak magunkra számíthatunk. Az állam nem ad nekünk se munkát, se nyugdíjat, se diplomát, a következő az egészségügyi ellátás lesz!
Akinek van egy kis esze, az minden fillért félrerak, amit csak tud, hogy ezeket ki tudja majd fizetni!
Üdv,
Plain Jane
www.gazdag-akarok-lenni.blog.hu
Belegondoltál már, mibe is vannak a családnak bizonyos dolgok? Remélem, hogy az eddigiekben persze tényleg belegondoltál például a lakhatás költségeibe, amikor összeszedtük ezeket a költségtételeket, de most egy kicsit másra gondolok.Nézzük meg, mennyibe kerül az autód!Fogj egy…..
Viszonylag sok pénzt visz el a közlekedés is a havi tervünkben – főleg, ha autónk van és sokszor kell vele a szervizbe járkálni. Nézzük meg közelebbről is ezeket a költségeket!Vegyük elő jóbarátunkat, a költségvetés Excel táblát, és a következő üres sorba írjuk…..
Gazdag akarok lenni! Meglepetés! 2012.03.03 00:40:00
Kedves Olvasóm!Tekintettel a nagyszámú látogatóra (látod, már színes hirdetést is rak ide a blog.hu!!!), elhelyeztem egy meglepetést NEKED ezen az oldalon:http://gazdag-akarok-lenni.blog.hu/2012/03/03/szemelyes_penzugyi_elemzesVigyázz!Ne nézd meg, ha nem akarod rendberakni a…..
Azzal nyilván tisztában vagy, hogy ha lekapcsolod a villanyt, amikor kimész a szobából, kevesebb lesz a villanyszámlád, így az efféle „tippektől” eltekintek (főképp, hogy sokan leírták már). Olvasd át inkább az alábbiakat, hátha nem ismered…..