Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hammerschfield Talán

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékeztek az Andrássy Palace Gardensre? A Kodály köröndön álló ikerpalotákról van szó, amelyekben luxuslakásokat árultak nem is olyan rég. 2009-ben ebben voltak az ingatlan.com adatbázisában a legdrágább budapesti lakásai: 449 millióért kínálták a legmenőbbeket. A…..
Hammerschfield Talán 2012.01.26 03:27:44
@SvenH
úgy tűnik csak a feszkó növelése a feladatod...
ad1. a közhiedelemmel ellentétben nem csupán a "komenizmus haszonélvezői" laknak ezekben a házakban. Bár a firkászok hajlamosak elkussolni, az önkormányzati lakásoknak ugyanúgy volt piaci értéke a 80-as 90-es években, mint a tulajdonban lévőknek. A különbség annyi volt, hogy az önkormányzati lakáshoz csak csere útján lehetett hozzájutni. És egy Andrássy úti önkormányzati lakásért akkor is többszörös értékű cserét kellett felajánlani, mint egy kőbányai panelért. Tehát az a pofátlanság, ha most azokat, akik rendesen megfizettek anno az akkor érvényes piaci áron a lakásukért, most kőbányai panel szintű kompenzációban részesülnek.
ad2, az önkormányzati lakások privatizációja nem különbözött az ipar és a mezőgazdaság privatizációjától lásd E-hitel meg kárpótlási jegyek
ad3, alapvetően az önkormányzatiság fogalmát nem engedte a rendszerváltó titkosszolgálati elit kibontakozni, hanem létrehozták a városi meg kerületi kiskirályságokat, ahelyett, hogy a lokális döntések lokális szinten való meghozatala érvényesülhetett volna. Hogy a konkrét példánál maradjunk,valahogy ezzel a tetőtér-beépítést és házfelújítást ígérgető céggel sem a ház lakóközössége kötött megállapodást, hanem a fejük fölött az Önkormányzat olajozottan működő mechanizmusa. Vagy tévedek?