Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gloriett a hullának

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Az összes 120 éves rézkilincset ellopták a házból” – írta kollégánk pár perce, hazaérkezve a munkából. „Ráadásul visszacsukták az ajtót, így először szerszám kellett, hogy haza tudjak jönni.” A pesti belváros frekventált és…..
gloriett a hullának 2012.04.26 22:41:24
@bbjnick: "Magyarország, szervezett bűnözői csoportok által végrehajtott, módszeres és totális felprédálása."

Tudom miről beszélsz, tapasztalatból is. De nekem erről most más valami jutott eszembe. A '90-es évek elején történt. A nagykörút házaiból eltűnt többszáz régi, faragott kapu. Ezeket nem észrevétlenül lopták el anno, hanem megvásárolták a társasházaktól, fillérekért. Azóta, ha végigsétálsz a Petőfi hídtól a Margit hídig, minden második háznak valami szörnyű, hegesztett, acél bejárati ajtaja van. Az eredetieket valahogy sikerült hosszú évtizedekig megőrizni, tulajdonképpen senki nem gondolt rá, hogy valami bajuk lehet. Az akciót egy olasz csoport hajtotta végre, Olaszországba kerültek az ajtók, pontosan nem tudni hová, de el lehet képzelni, hogy tudták mire használni.

El tudom képzelni, hogy ezt is hasonlóan régiségekkel kereskedő olaszok megbízására csinálták. Persze ez csak egy megérzés, de nagyon gyanús. A Kossuth tér környékén nagyon ritkán látni olyan arcokat, akik ezt azért szerelték volna le, hogy kilóra adják el a rezet. Csak azért mondom, mert a kirablás több fronton is zajlik, érdemes ezt szem előtt tartani.

ü
g.