Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gonosz Feketebárány

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kritikus gondolkodásmód kiterjedhet-e a Bibliára? Ezzel talán sokan vitatkoznának, de nekem nem célom az, hogy bárkit is meggyőzzek arról, hogy miben higgyen vagy miben nem. Ha valóban szabad akaratunk van (nos, legalábbis ebben a dologban), akkor igenis megtehetjük, hogy a kritikus…..
Gonosz Feketebárány 2017.12.30 10:47:22
@tikikus55: Nem gondolod, hogy egy kicsit dogmatikus vagy? Kijelentéseket teszel, amelyeket alapigazságokként tálalsz másoknak és ha nem fogadják el ezeket a kijelentéseket, vagy más a véleményük, akkor tovább győzködöd őket, ahelyett, hogy elfogadnád a tényt, hogy másoknak is joguk van a a saját véleményükhöz, nem csak neked.
Miért érzed annyira fontosnak, hogy mások egyet értsenek veled?
Gonosz Feketebárány 2017.12.30 12:15:13
@tikikus55: Azért nem reagáltam az általad felvetettekre, mert nem akarom azokat cáfolni. Miért ne hihetnél benne? Engem nem zavar, ha más a véleményed és éppen ezért nem fogok veled vitázni sem. A vita nem más, mint nézőpontok ütköztetése. A nézőpontok nem feltétlenül tartalmazzák az igazságot. Én nem hiszem, hogy az én nézeteim pontosan tükrözik az igazságot, ezért nem akarom rád erőltetni azokat. Nekem nem fontos, hogy másoknak is ugyanaz legyen a világnézete, mint ami nekem.
Gonosz Feketebárány 2017.12.30 15:21:28
@ORION: Tehát, ha valaki nem ért egyet veled, akkor már nem is ír értelmeset? Érdekes megközelítése a dolgoknak. Szerintem a cikk nagyon jól rávilágít néhány kemény kérdésre a Bibliával kapcsolatban. Ahogyan azt a cikk írója is kihangsúlyozta egy párszor, inkább a felvetett kérdésekkel kellene foglalkozni. Persze megértem, hogy ez nehéz (én sem tudnám cáfolni a cikk állításait), de volt aki (pl. Columba) becsületes érveléssel állt elő. Minden tiszteletem az övé! Látszik, hogy szilárd alapokon nyugszik a hite.
A Biblia fent említett részeivel kellene foglalkozni, nem a saját világkép minden áron való másokra erőltetésével.
(Őrtorony, 1997. június 1., 5-6. old.) Jehova Tanúi jól ismertek arról, hogy egyedi bibliafordítást használnak, amit egy TITKOS bizottság készített. Jehova Tanúi nemrég adtak ki egy átdolgozott Bibliát, ami teljes TITOKBAN készült. Jehova Tanúinak szervezete elutasítja, hogy nyilvánosságra hozza…..
Gonosz Feketebárány 2016.03.14 07:07:03
@a századik juh: Amióta elkülönültem, én vagyok a gonosz fekete a gyülekezet szemében.
Gonosz Feketebárány 2016.03.14 08:07:52
@a századik juh: Azért különültem el, mert nem láttam igazi örömet ebben a kínlódásban, sem a saját életemben, sem másokéban. A gyülekezet kb. fele xanaxon él. Hol itt az öröm?
Gonosz Feketebárány 2016.03.14 09:09:13
@Jónás_: Csak addig voltam örömtelen, amíg JT voltam.
Bevezető Amint tudomást szereztem az Őrtorony 2011. október 1-i száma foglalkozik a kérdéssel, elhatároztam, hogy cikket írok róla. A kérdés tehát az, hogy mely évben foglalta el véglegesen Jeruzsálem városát, és rombolta le az első, még Salamon által építtetett templomot…..
Gonosz Feketebárány 2012.04.30 07:45:26
Vajon mi ösztönzi Jehova Tanúit arra, hogy éveken át kitartóan részt vegyenek sokszor fárasztó vallásos tevékenységekben, akkor is, ha semmi örömöt nem találnak bennük? Ha megkérdezzük őket, azt fogják mondani, hogy a szeretet (Isten és embertársaik iránt). Ez részben igaz…..
Gonosz Feketebárány 2012.04.08 18:08:17
@jang eüm: Szia! A sok tiltás és az, hogy nem lehet megfelelni az elvárásoknak, azt az érzést kelti az emberben, hogy értéktelen. Azonban a valóság az, hogy minden ember értékes és nem kell szégyenkeznie, ha a saját maga elvárásainak megfelel. Sajnos a gyógyszer szedése az egyik velejárója lehet annak, hogy tönkre tették az önbecsülésedet. De ne aggódj, le lehet szokni a gyógyszerekről is. Én tudok olyanról, akinek ez sikerült. Az egész kulcsa az önbecsülés visszaállítása. Ez nagyon nehéz és teljesen talán nem is sikerül, de azért nagy előrelépéseket lehet tenni ezen a téren.
Gonosz Feketebárány 2012.04.09 08:19:42
@sefatias: Jó felsorolás! És még ezeken kívül is mennyi dolog van, ami lelkiismeret-furdalást okozhat! Ráadásul a Tanúk azt állítják, hogy az "igazság" megszabadította őket. Azt beszélik be nekik, hogy ők szabadok. Én nem hiszem, hogy ilyen lenne a szabadság.
A körzetfelvigyázók különlegesek. Különlegesek kiváltságaikban, szolgálati módjukban és persze a szokásaikban is. Azok a körzetfelvigyázók, akikkel én találkoztam igencsak különböztek mitőlünk „átlagemberektől”. Hogy miben? Íme egy pár dolog:  A…..
Gonosz Feketebárány 2012.04.01 17:07:09
@reboot: Vannak gusztustalan dolgok ugye? Ezért jó ez az oldal, mert itt napfényre lehet hozni azokat a dolgokat, amiket titokban szerettek volna hagyni ezek a "szent" emberek. Az egyik első számú ok, amiért nem tartok már a Tanúkkal, az a képmutatás, amit tapasztaltam.
Gonosz Feketebárány 2012.04.01 18:21:45
@reboot: Egy biztos: én óriásit csalódtam a "vezető" emberekben. Egy idő után nem tudtam bennük megbízni. Mint vén egyre kényelmetlenebbül éreztem magamat, míg végül eljött az a pillanat, amikor úgy döntöttem, hogy nem fogok tovább velük tartani. Elsősorban az igazságérzetem nem engedte.
Gonosz Feketebárány 2012.04.01 18:42:49
@sefatias: Ezt a tűző napon való ülést én soha nem értettem. Miért nem lehetett a kongresszusokat megtartani árnyékos helyeken, még ha kisebb létszámban is? Három napot végig ülni a tűző napon egyszerűen embertelenség.
Péter azt kérdezte, hogy kihez mehetnénk Jézuson kívül. Az Őrtorony azt állítja, hogy a KIHEZ valójában HOVÁ-t jelent.Biblia:János 6:68: "Felele néki Simon Péter: Uram, kihez mehetnénk? Örök életnek beszéde van te nálad." - Károli2 Kor. 1:21: "A ki pedig minket…..
Gonosz Feketebárány 2012.02.21 11:10:31
@Johnny Joker: "Napjainkban nem létezik egyetlen Isten Szent Szelleme által vezetett intézményesített vallásszervezet sem". Tökéletesen igazad van! Én a magam részéről meg vagyok győződve, hogy az ún. keresztény egyházak leszerepeltek, lejáratták magukat, képmutatók és egyiknél sem lehet megtalálni az igaz vallást. Csak arra jók, hogy az embereket befolyásolják, önámításba ringassák és egy hasmis illúziót adjanak nekik. A kereszténység mint egész velejéig romlott. Ha létezik Sátán, akkor biztosan nagyon tetszik neki az a káosz, ami a magukat kereszténynek vallók között van. Ami pedig Isten keresését illeti, én nem fárasztom vele magamat - épp elég időt töltöttem el vele. Isten soha nem foglalkozott velem, hát én sem foglalkozok vele. 16 évet töltöttem Isten szolgálatával és közben egy percre sem éreztem, hogy támogatna (persze bele lehetne egyes eseményekbe magyarázni, hogy támogat, mint ahogyan sokan bele is magyarázzák!). Ami pedig a Bibliát illeti, én hatszor olvastam el, és amit megtudtam belőle Istenről, az inkább megrémített, semmint megnyugtatott volna. A Biblia Istenének riasztó személyisége van, és én nem szeretnék közel kerülni egy ilyen Istenhez. Tisztában vagyok vele, hogy egyesek meg fognak hökkenni a szavaimon, de ez egy olyan oldal, ahol vélemények hangzanak el, ez pedig az én véleményem.
Gonosz Feketebárány 2012.02.21 11:39:04
@sefatias: Nem vagyok ateista, csak éppen nem tudom Isten elfogadni úgy, ahogy a Biblia ír róla. Ha Isten tényleg olyan, mint ahogy a Bibliában van, akkor mi elég nagy bajban vagyunk, mert ez az Isten nem érez könyörületet. Tűzben égeti el az ártatlan csecsemőket (pl. Sodoma) a bűnösökkel együtt, vízbe folytja az ártatlan kisgyermekeket (pl. vízözön) a bűnösökkel együtt. Én nem kérek olyan Istenből, aki nem válogatja külön az ártatlanokat a bűnösöktől. Úgy bánik velünk, mint az állatokkal, akiket bármikor ki lehet irtani, akkor is, ha nem tettek semmi rosszat. Nem veszi figyelembe az emberi méltóságot, és már az is megalázó, ahogyan beszél rólunk a Biblia lapjain, állandóan éreztetve velünk, hogy bűnösök vagyunk. Nos, lehet, hogy én bűnös vagyok, de nem a saját hibámból (Ádámtól örököltem), ha azonban nem az én hibámból vagyok bűnös, akkor nem is vagyok felelősségre vonható. Ha igen, akkor viszont ez igazságtalanság!
 Vajon hány hetet kell eltöltenie egy szektában egy átlagembernek, hogy őszintén ne akarja elolvasni az "ellenség" írásait?..
Gonosz Feketebárány 2012.02.19 18:25:41
@szehenza: Nagyon elgondolkodtatott amit a feltámadásról írtál. Ez nekem még eszembe sem jutott, pedig valószínűleg igazad van.
Gonosz Feketebárány 2012.02.20 10:34:56
@baland: Az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy ugyanaz az ember lesz-e valaki (tehát úgy érzi, hogy Ő támadt fel), vagy csak egy ugyanolyan személyiséggel rendelkező valaki lesz? Ha egy elmébe Isten bele ültet egy csomó emléket és érzést, gondolatot, az az ember hogyan éli meg ezt? Egy számítógépre rátelepítjük az összes programot, ami egy másik számítógépen volt, az még nem lesz ugyanaz a számítógép, még akkor sem, ha minden paraméterében azonos.
„A császárnak, ami a császáré”?Jehova Tanúi újra és újra azzal kérkednek, hogy becsületesen megfizetik az adót, és úgy általában mindig betartják annak az országnak a törvényeit, ahol élnek. Nagyon sok tapasztalat jelenik meg kiadványaikban, amelyek ezen…..
Gonosz Feketebárány 2012.02.19 18:21:17
@mjt: "Az meg, hogy a körzetgyűléseken rendszeresen azt sulykolták. hogy mennyi "hiánya" van a körzetnek, és mennyit kell bedobni.... Még, hogy nincs pénzgyűjtés....". Nagyon jó meglátás! Ez is a pénzgyűjtésnek egy módja! Ez olyan, mintha azt mondaná egy utcai koldus, hogy nem kéreget, csak ismerteti a pénzügyi helyzetét.
  Nem tudom ki, hogy volt vele, de én a 16 év alatt, amíg Jehova Tanújaként tevékenykedtem, soha nem éreztem azt a boldogságot, amiről az Őrtorony-kiadványok írtak, és amiről a kongresszusokon beszámoltak a „boldog” testvérek. Pedig két évig még általános…..
Gonosz Feketebárány 2012.02.19 18:10:54
@sefatias: "de ezek nem társulati kérések, a társulat sosem mondta hogy ne olvass jókait, vernét, vagy épp asimovot.sőőt egyértelmű hogy ezek olvasása hozzájárul a gondolkodás kiszélesítéséhez, a szókincs növekedéséhez, és ezáltal a gondolatok szebb, értelmesebb kifejezéséhez ezek az elvárások csupán emberi okoskodások, amelyekhez a társulatnak semmi köze". Valóban nem mondja a Társulat, hogy ne olvassunk "világi" könyveket, de valahonnan mégis veszik a Tanúk ezt a fanatikus hozzáállást. Én személy szerint több olyan kongresszusi programot hallottam, ami azt sugallta, hogy ne töltsük feleslegesen az időnket "világi" könyvek olvasásával. Egy másik dolog a műveltséggel kapcsolatban: én nagyon szeretem Beethoven zenéjét, amikor egy alkalommal Beethovenről beszélgettünk egy testvérnő megjegyezte, hogy az "idegbeteg zene". Nos, mit mondhat erre az ember? Ha valaki a történelem egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb!) zeneszerzőjének műveit "idegbeteg zenének" mondja, azzal nem tudok mit kezdeni. Én továbbra is hallgatok Beethovent, ők meg hallgassák csak a "királyság énekeket" unásig. A Tanúk úgy félnek a műveltségtől, mint Ördög a szenteltvíztől. Vajon miért?
                    Sziasztok! Én 1992 óta vagyok Jehova Tanúja. De. Mivel pilóta vagyok és járom a világot és látok sok mindent ezért úgy gondolom, hogy az értelmi képességemet nem szeretném a Királyság Terem kapujában hagyni. Ott…..
1996-ban keresztelkedtem meg, mint Jehova Tanúja. 16 év után úgy döntöttem, hogy nem fogok tovább részt venni a Tanúk tevékenységében. Hogy miért döntöttem így? Elsősorban a nagymértékű képmutatás miatt, amit tapasztaltam. Íme egy történet, amit vénként éltem át az egyik…..
Gonosz Feketebárány 2012.01.27 08:50:08
@sefatias: Jehova Tanúinál meg van határozva, hogy ki lehet kisegítőszolga és ki nem. Elég szigorú feltételeknek kell megfelelni. Biztos vagyok benne, hogy ha ez után az eset után kellett volna kinevezni Pista bácsit, senkinek nem jutott volna eszébe, hogy ajánlja őt kisegítőszolgának. Azért, mert a Jehova Tanúi által felállított szabályok értelmében nem lenne alkalmas rá. Most viszont alkalmas rá? Péter és Barnabás meg Pál esetét hoztad fel példának a megbocsátásra. Nos, Péter esete különleges volt, mert maga Jézus (aki a szívekbe lát) bocsátott meg neki személyesen. Ami Pál és Barnabás esetét illeti: valóban volt közöttük egy dühkitöréssel járó veszekedés, de sehol nem írja a Biblia, hogy halállal fenyegették volna meg egymást. Ezen kívül: ha mindig mindenféle bűnt könnyedén meg kellene bocsátaniuk a keresztényeknek, akkor miért írta Pál a korintusziaknak, hogy vessék ki maguk közül a gonoszt?
Gonosz Feketebárány 2012.01.27 10:38:24
@sefatias: Péter és Dávid esete azért volt különleges, mert az egyik esetben Jézus döntött, a másik esetben pedig maga Isten. Ők bele tudnak látni (a Biblia szerint) az emberek gondolataiba, és ezért tökéletes döntést tudnak hozni. Az emberek erre nem képesek. Ami pedig Pista bácsi esetét illeti: nem volt cél a kiközösítés, de szerintem valamit azért tenni kellett volna. Nem is állítom, hogy Pista bácsi gonosz lenne (a korintuszi levélre való utalásom azt a célt szolgálta, hogy rámutassak: egy kereszténynek nem mindig bocsát meg a gyülekezet, nem erre a konkrét példára alkalmaztam, csak úgy általánosságban jegyeztem meg). Én nem tudom, hogy Pista bácsi gonosz-e vagy sem, én nem látok bele más gondolataiba, mindenesetre továbbra is fenntartom azt a véleményemet, hogy le kellett volna mondania a kisegítőszolgai tisztségéről. Ha ezt megtette volna, lehet, hogy egészen más szemmel néznék rá, és őszintének tartanám a megbánását. (A szöveg beírásával kapcsolatban egy jó tanács: először szövegszerkesztőbe írd be, majd emeld be ide, így nem veszik el a szöveg akkor sem, ha a szerver hibázik).