Regisztráció Blogot indítok
Adatok
markó

11 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kötelező, de nem is tiltott. Szabadon, fakultatíve választható. Itt a hangsúly a szabadon és a választható szavakon van. Merthogy a liberalizmusban - aminek vajmi kevés köze van az MSZP-hez, de még akár az SZDSZ-hez is - benne foglaltatik a vállalkozás és a választás…..
Mindenkinek Ave, aki hiányolta szerény személyemet, és múltba révedéseim sorát olvasgatta szabad, vagy kevésbé szabad idejében. Marcus tullius Cicero is megirigyelné az előző körmondatomat. :) Ehelyett megpróbálok pár mondatban szabadkozni, miért is hagytam el az utóbbi időben…..
Óhazámban Februarius idusán ünnepeltük Lupercalia ünnepét. A Róma alapítóját szoptató anyafarkas tiszteletére rendezett két napos festival keretében. Ilyenkor a lassan közeledő tavaszt is köszöntöttük, ami azért Rómába előbb érkezik meg mindig, mint a "zord"…..
Kedves olvasóim (ha vannak ilyenek, márpedig vannak... :))!Ezúton közlök egy verset, ami a szerelemből barátság örök dilemmájával foglalkozik Filep Márk szemével, szívével nézve...Milyen az, amikor egy fiú szerelmes egy lányba, aki viszont "csak barát" kellene, hogy…..
Marcus jelentkezik megint. :) Róma naptárában jelentős (de a Lupercaliához képest persze jelentéktelen) ünnephez érkeztünk. Manapság itt Pannoniában Karácsony-nak nevezik, míg régen a Birodalom fennállása idején a legyőzhetetlen nap újjászületését ünnepeltük különböző…..
Egy római Pannoniában Mikulás 2007.11.24 19:26:00
Márk vagyok, és utoljára jelentkezek én ebben a blogban. Átadom helyem (visszaadom helyem - jobban mondva) Marcus druszámnak.Mivel előreláthatóan Szt. Miklós ünnepéig nem születik új írás (Marcus most témát gyűjt éppen), mindenkinek Boldog Mikulást…..
Ja persze a fenti szöveggel könnyebb elintézni mindent. A legjobb védekezés a támadás ugye?Szervusz!   Újabb szösszenet a Budapest-Sopron vonalról.   Családdal utaztunk oda-vissza. Két felnőtt és a 17 hónapos fiam. A történet elég nevetséges.   Megvettük a…..
Üdv, itt Márk, és ha tetszik, ha nem kedves gyerekek, ma gyermekkorom, és ifjú-felnőttkorom kedvenc képregényfigurájáról írnék. Persze nem kell Wikipedia-stílusú szösszenetre számítani. Én leszarom Bob Kane-t, meg a többieket. Az sem érdekel, hogy mennyi heteroszexuális…..
Filep Márk vagyok a blog fenntartója. Rólam elég annyi, hogy egy illatszer-boltban "dolgozom" Sopronban az Előkapu u. 2-4 szám alatt. A többi majd szépen kiderül rólam.Azt hiszem - bár ezt a blogot direkt neki nyitottam - most visszaveszem egy időre Marcus barátomtól a blog…..
Egy római Pannoniában Erato 2007.10.22 00:59:00
A címeket jómagam adom, kéretik engem megróni ezért. Szóval kényes és mindenkit érintő témánál vagyunk, és rendes római polgár éjfélkor már alszik. Én pedig vagy nem vagyok rendes római polgár, vagy insomnia-ban szenvedek. Inkább írok, azzal nem bántok senkit, és remélem…..
Egy római Pannoniában Calcio 2007.10.20 23:33:00
A blog első napját megkoronázandó, hadd írjak kicsit kedvenc újkori sportágamról a Calcio-ról. Az egykori brit népek nyelvében football-ként ismert, és itt Pannoniában is ez a kifejezés használandó, illetve a labdarúgás. Itáliában (előző hazámban) azonban calcio-ként…..
Egy római Pannoniában Primus 2007.10.20 12:48:00
Ave mindenkinek Pannonia tartományból! Annak is Scarbantia Municipium nevű városából írok. Büszke vagyok arra, hogy ide vetett a sors, mert Scarbantia már a mi korunkban is gyorsan fejlődő város volt, amire utal Municipium címe is, melyet a Flavius dinasztia…..
Egy római Pannoniában Ave! 2007.10.20 09:29:00
Kedves olvasó! Talán furcsának tartasz egy ilyen blogot, de -szerintem- egy kósza gondolatfoszlányt megérdemel részünkről, hogy világunkat más szemszögből is megnézzük. A mindennapokat ezentúl nem egy "modern" ember szemüvegén keresztül fogom láttatni, hanem egy…..