Regisztráció Blogot indítok
Adatok
társasházkezelő

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vigyázat függőség alakulhat ki már az első kóstolás után. Mindenhez fogyaszthatjuk, étkezés előtt, után, és közben.  Az érlelés igen rövid idő alatt megtörténik, egy kis praktika segítségével, és már másnap élvezhetjük ezeket a fantasztikus paradicsomokat.…..
A több éve alaposan leült ingatlanpiac, és a visszaesett kereslet sem akadályoz bizonyos lakástulajdonosokat abban, hogy különféle trükkök bevetésével próbáljanak bérlőt találni nem túl előnyös, esetleg kisebb-nagyobb hibákat felvonultató kiadó ingatlanjaikra. Bár a leendő…..
társasházkezelő 2014.02.06 11:59:06
Mi is lezárt borítékban kérünk kulcsot - egyszerű: ha kár van, a biztosító nem fizet, ha nem tudom bizonyítani, hogy mindent megtettünk.
Mondjuk meg lehet tenni azt is, hogy kulcs nincs, de a szerződésben bele kell írni, hogy a bérlő felelősségbiztosítást köt az előforduló károkra. Ny-Európában ezt azért általában kérik.
Egyébként nagyon sok magánember ad ki lakást Ausztriában is, nem csak lakásszövetkezetek. És bizony 3 havi kaució, ha nincs szerencséd, 2 havi maklerprovízió (ingatlanos jutaléka), 3 havi Lohnzettel - fizetési papír + szimpátia. És az árak tényleg elég magasak. 1,5 szobás 35-38 nm-es lakás Linzben pl. 400-700 euro között. A 400 euros 40-50 éves házban, bár korrekt konyhával, fürdővel, de sokszor erkély nélkül. És csak számolj azzal, hogy beköltözéskor 6 havi összeget kell kipengetni! Sok helyen nincs konyha a lakásban, vagy ha van, akkor Ablöset-t kérnek (kvázi megveszed a konyhát, és ha tovább mégy, akkor ha szerencséd van, eladod a téged követő lakónak).
Eddig az elszámolás nálunk mindig úgy volt, hogy a bérlő adta meg a hó végi óraállást, én csak néha ellenőriztem. De mindig mi fizetjük, mivel az biztosan be van fizetve.
A festésről - 11 hónap alatt úgy le tudták lakni a frissen festett lakást és lelépni, hogy napokig zsírt és mocskot takarítottunk mindenhonnan. A poén - tele volt az erkély kacattatal - areakció, hogy miért nem vitték el? Nekünk nem kell, hátha nektek ... tényleg azt hiszi, hogy nekem kell a sz.rt kilapátolni utána?
Szóval mindig vannak pocsék bérlők és pocsék bérbadók. De akárki akármit mond, a bérbeadónak kevesebb a felelőssége, mert nem kockáztatja a befektetett pénzét és a hátrahagyott rezsitartozást. Persze ez csak az én véleményem...
társasházkezelő 2014.02.06 12:00:00
@társasházkezelő: a BÉRLŐNEK kevesebb a felelőssége, rosszul írtam :)