Regisztráció Blogot indítok
Adatok
johnny rotten

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkezett az idő, hogy komolyan vegyük például egy civil parlament felállításának a lehetőségét. Ha tetszik, egy független, civil, árnyék-parlament felállításának lehetőségét. Meggyőződésem, hogy másként nem törhetjük le a pártok szegregáló hatalmát. Valamikor el…..
johnny rotten 2012.01.24 11:57:10
@Lurian: Ezt a végtelen ostobaságot a Klubrádió bornírt hallgatói szogták hangoztatni. Az állam az egyházak esetében a közérdekű célokat támogatja éppen úgy, ahogyan más állami és civil szervezeteket is, amelyek az oktatásban, az egészségügyben részt vesznek.
Az 1%-os felajánlás önkéntes, és az államnál marad, ha nem írsz be semmilyen egyházat adóbevalláskor.
A spiritualitás, kicsit egyszerűbben a vallástalanság miatt találsz rengeteg lelki beteg embert itt és egész Európában. (Bár az ateizmus is egy valláspótlék, csak ezt nem szokták beismerni.)
johnny rotten 2012.01.24 11:58:36
@johnny rotten: jav: " a spiritualitás hiánya, egyszerűbben a vallástalanság miatt..."
johnny rotten 2012.01.24 13:35:36
@Lurian: Hiába, páratlan vagy a magad nemében! :-)
Bizonyára szupertoleráns ember vagy, csak az egyházak működésével és támogatásával kapcsolatban nem vagy képben, ezért aztán dolgozik benned némi türelmetlenség az egyházakkal szemben.
Szép dolog egy évben egyszer támogatni a "rákos kölköket", és az 1%-kal letudni az éves penzumot. A keersztény egyházak (azért azok, mert az ő müködésüket ismerem közelebbről,) az éb 365 napján teszik ugyanezt. Mivel nem ismerjük egymást, talán nem hat dicsekvésnek, ha megemlítem templomunk karitász tevékenységét, a heti kétszeri élelmiszer osztással, a folyamatos kísérleteket a helyi szegények napi gondjainak enyhítésében. (Vannak köztük cigányok, tán még zsidók, és románok is...) És ehhez van egy formálódo közösségünk, amelyben egymást is segítjük, elsősorban a kölcsönös odafigyeléssel és szeretettel.
Ja! És hiszünk Istenben! :-)
Gratulálok a szép családodhoz, létezik másik út is, ezzel semmi gond.