Regisztráció Blogot indítok
Adatok
twentyfourseven

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az SS 101. páncélos hadosztályának PZ VI-ja 1944-ben egy francia mezőn. Propagandafotó, de kétségkívül impresszív látvány, bár ekkoriban már keveset mozogtak ilyen merészen, nyílt terepen. A szövetségeseké volt a légtér A Panzerkampfwagen VI, azaz a Tigris a világ talán…..
twentyfourseven 2013.01.15 06:36:05
@Grifter: "Egy MP44 (amiből az AK is lett ugye) kerül átszámolva ~10 millióba, és az csak egy gépfegyver - "

Marhasag.

Az MP44 (Sturmgewehr 44) muszakilag tokeletesen mas, mint a Kalasnyikov. Csak a koztes loszer koncepcioja koti oket ossze, meg a feluletes kulso hasonlosag.

ES semmi 10 millio, kb. 3000 euroert megveheted sorozatlovesre alkalmatlan replikait pl. sportcelu lofegyvertartasi engedellyel Nemetorszagban. Az eredetieket meg hatastalanitva 0,5-2 ezer euro kozott. www.egun.de
twentyfourseven 2013.01.15 21:13:09
@Grifter: "zt azért megnézted, amit belinkeltél kispajtás? "

Meg. Van mar 500 euroert Stgw44 Deko (hatlanitott eredeti)a linkelt aukcios portalon.
Nem is nagyon rozsdagodros. Hasznald a keresot, es tanulj meg nemetul.

"
Arról meg kár lenne vitát nyitni, hogy addig senki se csinált ilyen jellegű fegyvert, utána hirtelen az oroszoknak meg az amcsiknak is eszébe jutott, hogy jé így is lehet."

Tenyszeruen: a Stgw44 billeno zartestes, lemeztokos, kulon trigger grouppal.
Az eredeti sorozatgyartott AK-47 meg forgozarfejes, forgacsolt tokos, tokban levo trigger grouppal.

Kabe annyira hasonlitanak egymashoz mint a dizel meg a benzines motor. Tulajdonkeppen koolajszarmazekkal megy mindketto, meg dugattyuk vannak bennuk.

Tortenelmileg es muszakilag: a Kalasnyikovnak tobb koze van az amerikai M1 Carbine-hoz, mint a Sturmgewehrhez.

Lathatoan egyik sem volt meg sosem a kezedben.

---

De, hogy Ontopik is legyek: a Tigris valoban a legszebb nemet jarmuvek egyike, olyan tomenysegben mutatja az erot, hogy azt designer-iskolakban oktatni kellene.
twentyfourseven 2013.01.16 07:21:44
@Grifter: Gepkarabelyt EM tarthatsz Nemetorszagban (meg a vilagon szinte sehol) eles, sorozatlovo allapotban. Ertelemszeruen az arat tehat a hatastalanitott darabok es a felautomata replikak ara alapjan lehet meghatarozni.

Mert a Stgw44 eles allapotbeli magyar ara ara peldaul 2-8 ev szabadsagvesztes.

Tigrist sem birtokolhat maganszemely mukodo loveggel - ennek analogiajara kepzeld el.

Az arak pedig hidd el, azok, amiket mondtam. A Sturmgewehr egyaltalan nem olyan ritkasag - meg Sziriaban is harcolnak vele, napjainkban:-)
Nem tavaly, hanem azelőtt. 2012-ben ugyanis lényegesen több embert öltek Magyarországon mint egy évvel korábban. Nem tekinthető különösebb szenzációnak ha valaki egy nyilvánvalóan kedvezőtlen statisztikai adatot megpróbál megmagyarázni, a mindenkori kormány tisztviselői…..
A poszt címe is a beküldőtől, Fortitudinitől származik: Most már annyi csatornán megy az NCIS: L.A., hogy meg nem mondom, melyik évad, de a jelenetben a kollégák egy házat figyelnek, a hozzá való öltönyös gengszterekkel együtt, akik közül az egyik a zakója alá nyúlva…..
A legutóbbi szezont úgy fejeztük be, hogy hazudtunk. Önöknek és ami még rosszabb: magunknak is, hiszen egyáltalán nem voltunk biztosak abban, hogy lesz-e következő, meg lehet-e még csinálni anélkül, hogy bele ne fulladnánk a műsor fenntartási költségeibe, az ezekkel járó…..
twentyfourseven 2012.10.17 12:25:13
Kigondoltam Kis magyar overkill 2012.06.23 11:44:00
 Sötétben szaporodik a mumus. Ez az alapja az új magyar önvédelmi katyvasznak. Meg a csokító reklám, hogy ugyebár nem mindenki szar ember, akit hivatlanul a nappalidban találsz. Jogosan kinyiffanthatod, de csak éjszaka, nappal lehet, hogy csak a porszívódat akarja kölcsönkérni. Vagy…..
twentyfourseven 2012.06.23 17:40:59
@szanalmas: "
És ilyenem lehet otthon? Vagy például olyan kilőhető sokkoló?"

Nem lehet.

Legalisan: gazpisztoly, nem szerelt loszeres gumilovedekes fegyver, gazspray amit szabadon tarthat a polgar otthon onvedelemre.

("eles" lofegyverre onvedelmi celbol nem adnak, lakasvedelmi celbol pedig kerni SEM lehet engedelyt.)
E blogon korábban többször írtunk az önvédelemről és a jogos védelemről. Mert az ugye mégiscsak abszurd, hogy ha a 80 éves Mariska néni éjszaka arra ébred, hogy a szobájában motoz egy betörő, és halálra veri a Horthy Miklós bevonulása idején nászajándékba kapott kristályvázával, akkor a szervek az…..
twentyfourseven 2012.06.19 14:41:46
@TrueY: "Arról volt szó, hogy liberalizálnak. "

nem volt szo, nem is tortent ilyen, tervben sem volt. Soha, senki nem akart emberelet kioltasara alkalmas lofegyver engedely nelkul a lakossag szamara elerhetove tenni.
twentyfourseven 2012.06.19 14:48:55
@Nprobe: Nekem tobbet is megert, de ez NEM jarhato ut a lakossag nem fegyverbuzi 99,4%-a szamara, csakugy, mint a vadaszati tartasi cel SEM.

Kifejezetten be kellene vezetni a lakasvedelmi celu tartasi engedelyt, logikusan korlatozva azokat a lofegyvereket, amiket olyan celra tartani lehet. Az engedelyhez vezeto ut pedig hozzaferhetobb lehetne, persze komolyabb gyakorlati vizsga mellett.
twentyfourseven 2012.06.19 14:50:41
@renevol: "Ha jól tudom, a kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy minél több fegyver, annál több gyilkosság."

Nincs ilyen osszefugges. Ez baromsag, szamtalan mas tarsadalmi-szociologiai tenyezotol fugg, legkevesbe sem a (legalisan) tartott lofegyverek szamatol.
Kezdenek szivárogni a köztévé új műsorstruktúrájáról az infók, most például az derült ki, hogy szerdánként a dokumentumfilmeké lesz a főszerep az m1-en.Tíz év kihagyás után ismét megjelenik a Pesty Fekete Doboz az MTV képernyőjén - olvasható a március 7-én 21:35-kor…..
twentyfourseven 2012.02.27 14:35:23
Mi lenne, ha őt: ..meg őt: K E R E S Z T E Z N É N K ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Igen, kitalálhatták rendszeres olvasóink, egy újabb borzasztó műremek kerül ide, még…..
twentyfourseven 2012.02.21 15:41:47
Elképesztő, de nem értik. Egyiket sem. Pont azok, akiknek értenie kéne. Határozott hiszti van a robogórendszám felvetéséből egyeseknél, talán pont azért, mert még nem lopták el a robogójukat. Nehéz a szövegértelmezés, tudom, de néha bele kellene gondolni, kinek jó a…..
 Félelemben él volt barátja, férje vagy esetleg jelenlegi párja fenyegetései miatt? Bántalmazás áldozata lett, nem tudja kihez forduljon? A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) új rendszert vezetett be. Egy…..
Hogyan drágul az olcsónak hirdetett jogosítvány, miért kötelező a pótóra, és miért fontos, hogy elnyerjük a vizsgabiztos bizalmát? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
1992-ben óriási tömeg kísérte figyelemmel, ahogy az első Astra felhajtott a Közlekedési Múzeum rámpáján Ez most nem after party, hanem before party lesz, kezdte múlt csütörtökön beszédét Kovács Tamás, az Opel Hungary ügyvezetője, és ebből a felütésből is jól látszik,…..
Már évek óta borzolja a kedélyeket az Iron Sky csapata... totálisan indie módon, a nagy stúdiókat kikerülve készítgették szépen fantáziadús sci-fi filmjüket - és most a finisben vannak, április 4-től mi is láthatjuk a filmet! Hatalmas és aktív rajongói táboruk van, kis…..
Belsőség Ég veled cimbora! 2012.02.07 20:20:00
Meleg, nyári estén ültünk nálad az udvaron az olajos nadrágoktól megfestett kempingszékeken és röhögtünk Tie-on, azon a címeres ökrön, hogy micsoda trójai falovat kapott ajándékba, amikor a Velvet hasonmás versenyén megnyerte Jáksó ezüst Range Roverét, amit a kétállú még…..
twentyfourseven 2012.02.08 11:53:57
Válság? Hol itt a válság? Tíz hozzánk érkezett levél közül háromban ez a kérdés szerepel: első autómat venném, milyet szabad? Nos, nekihasaltunk a témának, árkategóriánként összeállítottunk egy-egy csokrot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
twentyfourseven 2012.01.25 12:14:11
@Adam88: "97 es Chrysler, első szériás Concorde, finom 3.5L V6. "

Aha. Ezek nagy bohom amcsi fosok pont egy 15 eves Swift araban _sem_ adodnak el.

Mert nem amcsi benzinarak mellett kell oket tankolni.

Csajozni biztos jo, de a dizsi ele talan trelerrel is olcsobb odavitetni.
twentyfourseven 2012.01.25 12:29:31
@Adam88: Egy 15 eves, szethajtott, 3,5 literes V6 benzinmotor varosban!!! 12-13 liter, hmmm, engedd meg, hogy ketkedjek picit.

---
Eladas: nem arra irtam, h te eladnad (ugysem sikerulne), hanem, hogy igaz, hogy szarer-hugyer' megkaphato, konnyu beleszaladni, mint penztemetobe, amibol nem lehet kiszallni.
TComment Így vesz autót a nepper 2012.01.24 06:33:35
Elméletben mindenki tud autót venni, de gyakorlatban pár apróság miatt képesek otthagyni egy ilyen remek vételt. Szerencsére nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
twentyfourseven 2012.01.24 10:10:45