Adatok
zömök
0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Ugyan korábban is tudtunk, hallottunk már a sokác babról (köcsögös bab, csupros bab, mohácsi bab), de most novemberben jött el az alkalom, hogy végre a gyakorlatban is kipróbáljuk.
Szűkebb pátriájában, Baranyában nagy szeretet övezi, a Kincses Baranya/ Baranya Megyei Értéktár szereplője, viszont…..
zömök
2019.12.02 23:02:09
@Márkaséf: Örülök neki ha az eredeti változatot is kipróbáljátok,azután majd főzzétek úgy ahogy nektek jobban ízlik.
Csak arra akartam felhívni a figyelmeteket, hogy az eredeti recept szerint készült ételt, ne nevezzük gulyásnak. üdv.
Csak arra akartam felhívni a figyelmeteket, hogy az eredeti recept szerint készült ételt, ne nevezzük gulyásnak. üdv.
Örömmel jelenthetem, hogy hóba temetkezett a Balaton. Ebben mindössze annyi a boldogság, hogy folyamatosan érkezik csapadék a területre, ami egy horgász-hajós ember számára most tényleg üdvözítő. Természetesen vannak árnyoldalai is ennek a havazásnak, különösen, hogy igen…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Magam évente öt-tíz alkalommal is főzöm ezt az ételt,
mégpedig úgy hogy a hozzávalókat egyszerre teszem a főzőedénybe felöntöm vízzel, majd a tűz mellé rakom. Ha sűrű akkor amíg nem kezd el forogni a lé, ez kb. egy óra, időnként megkeverem nehogy odaégjen.Ha ha a főzőlé forogni kezd, teszem bele a fűszereket és a pirospaprikát, és készre főzöm. A főzési idő kb. négy óra, az elfőtt vizet többször pótolom. Javaslom a főzést pörköltalap nélkül kipróbálni.Jó étvágyat hozzá.