Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Rotkod

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  (Az adatok forrása: http://torokgaborelemez.blog.hu. A grafikon beküldéséért köszi Gézának!)..
dr. Rotkod 2012.01.23 02:52:48
@Cicás:

@bandos:

Kezdetnek nem ártana tisztában lennetek azzal, hogy mi számít jobboldali és mi baloldali politikának illetve mi az a liberalizmus.

A tőke és piacellenes politizálás, kőkeményen a baloldali retorikához tartozik és tökéletesen ellentétes a konzervatív/jobboldali értékrenddel. Ehhez elég csak megnézni, hogy bárhol máshol a világban, milyen politikát folytatnak a jobb és a baloldali pártok. Amit ti balliberális politikának neveztek, valójában az a jobboldali, koznervatív politizálás, amit pedig mondjuk a Jobbik művel, az leginkább a szélsőbalos-kommunista politikának felel meg, leszámítva a rasszizmust és az antiszemitizmust. Szóval ha már kiálltok egy eszme mellett, legalább azzal legyetek tisztában, hogy mi az az eszme.

A legjobb talán az lesz, ha magát Orbán Viktort idézem, még abból a korból, amikor nem vette eszét a hatalom:

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely... nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről - csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül... Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen"

"A populizmus élő klasszikusai szájában a "liberális" szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet... Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához."

A tüntetésről szólva, az a legszebb, hogy miközben a kormány épp visszavonni készül minden intézkedését, amik a pénzügyi függetlenségünkről szóltak, a tüntetők a kormányt támogatva a pénzügyi függetlenségünk mellett tüntettek. Így most azt kell gondolnom, hogy a tüntetők vagy hülyék és fogalmuk sincs arról, hogy a kormány épp az ellenkezőjét teszi annak amit mond, vagy tulajdonképpen a kormány ellen tüntettek. Orbán Viktor helyében, egyik változtra se lennék büszke.