Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ufff

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Váczi János blogja Lom 2016.04.21 15:36:36
Pillanatkép a Királyhágó térről. Most kezdődik és öt napig fog tartani. Annyiban tudjuk segíteni a lebonyolítását, hogy csak akkor rakjuk ki a saját lomunkat, amikor azt az FKF Zrt. kéri. Mi pedig próbálunk minél több helyre, minél több rendészt, rendőrt és felügyelőt küldeni a következő napokban...
Pénteken 22 afgán menekültet vittek el a rendőrök a Csörsz Parkból, közben a lomisok első csoportja megkezdte a szokásos területfoglalási akcióját, amely a pénteken induló lomtalanítás elmaradhatatlan velejárója. A hegyvidéki rendőrök és rendészek megerősített létszámban…..
  Eltelt néhány év, s Budapesten, Magyarország és a változatlanság fővárosában valami végleg megváltozott. „Mostanában feltűnt, hogy egyre több a biciklista” - mondják családomban azok, akik évente néhányszor járnak a fővárosban. Emlékeik szerint…..
ufff 2011.04.30 16:46:14
@Sausage: Csak hogy segítsek

A Kreszben így vannak meghatározva a fogalmak:
I. Az úttal kapcsolatos fogalmak
) Út: a gyalogosok és a közúti járművek közlekedésére szolgáló közterület (közút), illetőleg magánterület (közforgalom elől el nem zárt magánút).

b) Járda: az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló - az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel, vagy más látható módon elhatárolt - része; a gyalogút azonban nem járda.

c) Úttest: az útnak a közúti járművek közlekedésére szolgáló része.

II. A közúti járművekkel kapcsolatos fogalmak

a) Jármű: közúti szállító- vagy vontató eszköz, ideértve az önjáró vagy vontatott munkagépet is. A mozgáskorlátozottak közlekedésére szolgáló, emberi erővel tolt vagy hajtott kerekes szék és a gépi meghajtású kerekes szék - ha sík úton önerejéből 10 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes, továbbá a gyermekkocsi és a talicska - azonban nem minősül járműnek. Az ilyen eszközökkel közlekedő személyek gyalogosoknak minősülnek

Lehet hogy ez még nem a módosított verzió, de érdemes tanulmányozni:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.kpm
A fűtési időszakkal kapcsolatban előfordul némi figyelmetlenség olykor, mivel a negyven éves csoda masinák nem "1... 2... 3... 4... másodperc" múlva zárják be az ajtajaikat, hanem egy "Kérem az ajtóknál vigyázzak a fűtés miatt becsukom, majd kézzel nyithatóak"…..
Mandiner blog Hidegebb napok 2010.02.10 15:31:00
   Iustitia egyre veszettebbül forgatja pallosát: a rétestésztaként nyúló, majd elkenéssel végződő politikus-perekhez szokott választókat tegnap este meglepetés érhette: a Zuschlag-per ügyésze vádbeszédében szokatlan keménységgel, nyíltsággal, és ami még…..
Csak a Szépre! Róka fogta csuka 2010.01.05 09:00:00
Egy németvölgyi magyarosság lesz 2010 első állomása, egy olyan különlegesség, ami mellett nem mehetünk el szó - és fényképezőgép - nélkül. A XII. kerületben a Kiss János altábornagy utca és a Margaréta utca által közrefogott területen 1929-ben került átadásra Medgyaszay…..
ufff 2010.01.07 22:04:31
@retekblog: Az épületek belsejében inkább kissebb, de szép dolgok vannak. Lépcsőházban a páva tulipán motívumos kapaszkodó, az eredeti fenyő ajtók.

Az Eszék és a Fadrusz utcában lévő házakban pesig az eredeti 1928-as liftek működnek még, eredeti kialakítással. Érdemes megnézni őket amíg át nem építik.

A Városi Házaknál (a bemutatott házak neve) a legalsón eredeti még a tetőszerkezet, ilyen már csak a pécsi bányakapitányság épületén látható.

Ami az épületek listájából kimaradt:
Budapest: BAH-csomópontnál lévő lakótelep

Pécs, Miskolc Bányakapitányság

Kazár: Bányász falusias lakótelep
Tájékoztatjuk tisztelt utasainkat, hogy a kerepesi és a mogyoródi állomás fenntartási munkálatai miatt megváltozik a forgalmi rend. (Nyugi, nem szedik fel a síneket és nem bontják le az állomásépületet...) November 14-én, szombaton Cinkota és Kerepes, továbbá november…..
Ugyan tegnap volt a sok autós sztori, ma is lesz egy, mert befutott végre egy Budapesten kívüli parkolási anomália. A módszer ugyan lehet ismerős, de a helyszín ezúttal Gyöngyös: Sajnos úgy tűnik, a vidéki városok továbbképzésre járnak a fővárosi parkolási társaságokhoz,…..