Regisztráció Blogot indítok
Adatok
panda<3

13 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cékla. Hát igen. Felsejlenek iskoláskorom menzái, a párolt (de semmi esetre sem sült) sertésszelet és sós vízben főtt krumpli mellé pakolt ecetes cékla. Nem szerettem. Számomra az ecetes cékla a mai napig tabu, de mióta megtapasztaltam azt, hogy a cékla nagyon finom sütve (igen,…..
Korábban voltak ellenérzéseim az avokádóval kapcsolatban. Lehet azért, mert egy szendvicsben kóstoltam először, és valahogy nem illett bele. Túlságosan finom volt a sonka és a sajt, és csak arra tudtam koncentrálni, zavart az avokádó zsíros állaga és krémes mivolta. Aztán…..
panda<3 2012.10.14 20:07:56
@sanyix: igen, sajnos nem olcsó. Én a Lidl-ben szoktam venni, ott max. 250 forint, és szép, nagy, egészséges gyümölcsöket lehet venni. Olyanokat, amiket máshol 5-600 Ft-okért adnak....
panda<3 2012.10.17 18:34:09
@j.bravo: Igen, egyszer jártam Ámerikában és ott is hagymával, paradicsommal kínálták emlékeim szerint. De akkor csak a burritora tudtam fókuszálni, ami mellé adták, mert azt imádom:).
Kellene valamit sütni ? Valami sósat? Mondjuk kekszet? Mi van itthon? Valami könnyű kellene, valami egyszerű. Mondjuk aminek joghurt, vagy kefír az alapja. És olívaolaj. Van egy ilyen alaptészta, lássuk. Az alaptészta így néz ki: 20 dkg liszt 1 sütőpor 1 teáskanál só 1…..
A répából sok mindent lehet készíteni. Rémségnek mindjárt ott van a sült répa. Nem hangzik túl jól, ugye? Vagy a répatorta. Háááááát... És a répakrémleves? Micsoda?? Répakrémleves??? Na neeee...Aki azonban bármelyiket is kóstolta a fentiek közül, valószínűleg tudja és…..
Szeretnék ötletet adni ahhoz, hogy az előző napról megmaradt ebédet, vagy vacsorát milyen módon lehet felhasználni egy reggelihez, tízóraihoz. Ha megmarad bármilyen sült hús előző napról, remek szendvicsalapanyagot kínál bármilyen zöldséggel, sajttal, gyümölccsel…..
Ismét egy őszies hangulatú étel, illetve köret készült a konyhánkban. Valami gyorsat szerettem volna készíteni (mint általában), a leggyorsabbnak és a legegyszerűbbnek egy sütőben elkészülő, hús-és-valami-köret kombinációját gondoltam. Vettem a boltban két csirkemellet,…..
Ez az az étel, ami miatt mindig várom az őszt. Valamiért ez olyan, mint amikor Húsvét előtt várod a sonkát és a tormát. Vagy Karácsony előtt a bejglit. Igazából bármikor el lehetne készíteni, az év bármely szakában, de valahogy csak akkor esszük, amikor az adott alkalmat…..
Villámgyors kaja, ha valami azonnal és gyorsan kell, mert éhezés van:), uzsonnára, vacsorára, reggelire, ebédre, piknikhez, vendégváró falatnak, bármilyen alkalomra:).  Hozzávalói: 2 tortillalap3 evőkanál majonéz1 evőkanál mustár2 evőkanál tejföl1 pritaminpaprika2 szelet…..
panda<3 2012.10.17 20:23:03
Nagy quiche rajongó vagyok, sokszor készült már itthon többféle verziója. Ezúttal azonban sikerült olyan arányba hozni az ízeket, megtalálni a megfelelő állagot, hogy muszáj leírnom, nehogy elfelejtsem hogyan készült. Bár rendszerint nem szoktam recepteket követni, ebben az…..
Ez az egyik kedvencem:). Ízbomba, ízorgia. A csirkemell unalmas. De az egyik nagy előnye az, hogy sokféleképpen lehet variálni. Hál' Istennek nagymamám kertjében zsályabokrok burjánzanak, így amikor nála járok, mindig szerzek egy nagy adaggal (ha sokat hozok, akkor a fagyasztóban köt…..
Viszonylag gyorsan elkészíthető és finom kaja, akár hidegen is jó. Tegnap találkoztam a csajokkal, mindennel együtt volt 40 percem azután, hogy a lakás ajtaján beléptem, hogy elkészítsem a pitét.   Kész  levelestészta az alapja (Lidl), ebbe kell a cuccot beleönteni és…..
Idő és alapanyag hiányában készült ez a vacsora, egyszemélyes üzemmódban (Tigris halvadászaton volt). Semmi extra, ha valami gyorsan elkészülő, finom, gyomrot is kímélő (bár a fokhagyma durván sok rajta) kajára vágytok, akkor ajánlom ezt. Szerintem elég csajos, meg úgy egy…..
Nálam nagyon bevált ez a kaja, bár a férfiak annyira nem nagyon szeretik az aszalt gyümölcsös cuccokat, ez többszörösen leigazoltan az ő köreikben is sikert arat. Biztos segít ezen a bacon szalonna is a csirke körül, ami mint tudjuk remekül harmonizál az aszalt szilvával. Hétvégi…..
panda<3 2012.02.22 16:28:43
@j.bravo: jól néz ki a kaja, amit linkeltél, amiben bacon van, az rossz már nem lehet:)
panda<3 2012.05.07 22:56:08
@j.bravo: Szia, igen, kicsit elhanyagoltuk a blogot, de azért főzünk töretlenül és újra életet lehelünk a blogba:)!
Hamarosan jövök egy vega poszttal!