Regisztráció Blogot indítok
Adatok
taiy1

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Heti merítés 2012.06.10 09:00:00
A csiga meg a háza Megbízhatósága nézőpont kérdése, komoly gondok nem jellemzőek, de kisebb-nagyobb problémák gyakorlatilag bármikor előjöhetnek. Mindenkinek, mindenhova, mindörökre! Hiába ugyanis az ultrakirály, dupla-lengőkaros első felfüggesztés, hátul merevhíd van, meg…..
Korábban én is gondolkodtam már a mindenféle traffipax fotót nézve, hogy amikor csak egy rendszám látszik a képen, az mennyire bizonyító erejű. Cs egy ilyen helyzeten akadt fenn, ti mit tanácsoltok neki, mit tegyen? Elnézést kérek, hogy hozzátok fordulok a problémámmal, de…..
taiy1 2012.05.29 07:53:49
@hagyma, mondjuk kurvára nem értem, hogy 10 ezer kilométerről odébb miért próbálsz okoskodni és beleugatni dolgokba, úgy hogy lényegében a problémát sem érted (biztos nem megy már az a magyar annyira)
Te elmentél, valszeg jó ideje itthon se jártál. Rohadtul senkit nem érdekel, hogy amerikában ez hogy működik, már pedig több okból sem.
1. egy szaros magyar közrendőr képzettsége, fizikai állóképessége és respektje össze sem hasonlítható egy amerikai sheriffével. Idehaza pont ugyan az megy rendőrnek, aki tanárnak: aki nem talált jobbat. Idehaza a rendőröket ott veszed meg kilóra, ahol akarod, még jó hogy lófaszt nem ér a szavuk a bíróságon.
2. te befizetsz 100 dollárt a 2 ezer dolláros fizetésedből. Idehaza a szerencsétlen befizet 30 (de az is lehet hogy itt már 50)ezer forintot a 120 ezres fizetéséből. Remélem érzed a különbséget.
3. ha nem kezdünk ezzel valamit, akkor a következő az lesz, hogy random fotózgatnak le és büntetnek meg. Engem pl. úgy büntettek meg, hogy állítólag volt ott valami vonal, hogy meddig tilos parkolni. Csak hogy az lekopott, ergo nem láthattam és a kocsim orra 5 centit átlógott a szellemvonal fölött.
4. nem az a kérdés, hogy gyorsan ment e, hanem hogy mivel bizonyítják? Ez nem úgy működik, hogy küldesz egy képet valakinek egy csekkel... legalább felismerhető legyen a helyszín
5. idehaza tényleg az állam fő bevételi forrása lett a mindenféle adók mellett az lakosok abuzálása. KRESZ bírság, ilyen meg olyan bírság. Annyi szarra kell figyelni, hogy ha megállítanak tuti meg is büntetnek.

Tehát én onnan nem igazán magyaráznék ide. Főleg, mert elmentél, amit biztos azzal indokolsz, hogy idehaza nem lehet megélni. Nalátod. Akkor ne okoskodj amerikai példákkal, mert amerika más világ. Ez itt a kis magyar valóság.
taiy1 2012.05.29 10:36:26
@EnTeO: A probléma az, hogy itt egy nagyobb bírság kiteheti 1 ember átlag havi keresetét is.
Dolgoztam és életem külföldön, bevallom a 8-10 eurós órabéremből pont leszarnék 100 euró büntetést.
Idehaza csak az szarja le, aki, hogy egy autós hirdetést idézzek "bűnözésből gyorsan megtollasodott". Mi sem élünk rosszul, sőt, mégis senki nem nyomja neki nyakra-főre, mert 30 ezer forint az 30 ezer forint. Senki nem szarja le itthon a bírságot, csak beletörődött, hogy valamiért úgy is megbüntetik, ami ha jogtalan, akkor sem törlődik. ergo befizeti és kész.

Kérdés. Széchényi hol is kötött ki a végén? :P