Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bukott_angyal

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én kutyásként ugyan nehezen tudom elképzelni, hogy egy gazda kiábránduljon Fickóból, mert kiderül, hogy csak 2/3 rész vizsla, vagy utcára tegye Muffint, amikor a cuki kölyökwestie-ből szexi falusi vegyesvágott cseperedik, de gondolom, aki sok pénzt hajlandó adni egy kutyáért, miközben tele vannak a…..
bukott_angyal 2016.08.26 10:31:53
@sáros_tehén: És az itt kapott válaszokkal ő mit tudna tenni a konkurenciával szemben?! Perelni, pénzt visszakövetelni csak a vevő tud, azt meg ugye te sem gondolod komolyan, hogy a posztoló először vesz kitolásból egy kölyköt a konkurenciától, aztán elkezd vele egy hosszú bizonytalan kimenetelű pereskedést puszta kitolásból.
bukott_angyal 2016.08.26 10:34:46
@bneder78: a tied meg még ennyit se, mert nem a posztra reagáltál, hanem egy általad elképzelt posztra. Szó sem volt arról, hogy meg akar szabadulni a kutyától, csak a kárrendezés jogi lehetősége iránt érdeklődött.
bukott_angyal 2016.08.26 10:53:03
@Thule: Ezt a butaságot honnan veszed? Szó sincs arról, hogy a törzskönyv nélküli kutyaszaporítás illegális lenne. Mégis milyen jogszabályba ütközik?? Természetesen egyetértek abban, hogy aki nem arra akar kutyát, legyen valami szőrös a kertben, ami már akkor ugat, amikor a postás befordul az utca végén, az vegyen törzskönyvezett, megbízható helyről származó kutyát. De illegális tevékenységet csak az folytat, aki törzskönyvet és/vagy oltási könyvet hamisít az általa árusított kutyákhoz. A törszkönyv hamisítás nem azt jelenti, hogy a számítógépén nyomtat egyet (ezt talán még az egybites vásárló sem eszi meg), hanem azt, hogy más apa vagy anyaállatot jelent be a tözskönyvezéshez, mint a valóság. Innentől kezdve pedig a kölyök várható tulajdonságai és genetikája is meghamisítódik. Aki törzskönyv nélkül árul egyébként valóban fajtatiszta kutyát, az pontosan azt teszi, mint azok a kínai árusok, akik Adedas, meg Calven Klain "márkanévvel" ellátott cikkeket árulnak. Értelemszerűen olcsóbban, mint a törzskönyvezett, illetve eredeti márkás árúkat. Ezeknek is megvan a saját vevőkörük a vevőknek meg tisztában kell lenniük - akkor is ha nem akarják tudomásul venni -, hogy ők nem azt a minőséget kapják, mint akik teljes áron vásároltak.
A felelősségi probléma szerintem nem is a törzskönyv nélkül vásárolt kutya esetében van. Mondhatott az eladó bármit is, ha azokról a vevő nem bizonyosodott meg a vétel során akkor vállalnia kell a felelősséget.
Szavatossági ügy éppen a törzskönyvvel, írásos szerződéssel vásárolt kutyák esetében merülhet fel, ha a kutya bármilyen hibája valóban genetikai eredetű. Ezt azonban a vevőnek kell bizonyítania és ez nem egyszerű.
A baltás gyilkos hazaengedése óta eltelt időszak fejleményei azt mutatják, hogy a feszültség nem enyhül, hibás volt az az elgondolás, hogy az indulatok felszínre kerülése után az ügy szépen elcsendesül. Vesszőfutás vár ránk, s hogy ez így van, az már nem csak magának a…..
Hogyan vesztettük el majdnem, majd szereztük vissza az Alstom metrókat? Mikor jöhetnek végre a 2-es metróvonalra új szerelvények? 2011 kronológiája Alstom Metropolis ügyben. (A 2010-es év története itt olvasható.) Tudtad, hogy az eredeti szerződést 2006 május 30-án, azaz jó 6…..
bukott_angyal 2012.01.21 19:02:03
@laci_52: az idézett szöveg elejét lehagytad, pedig abban van a lényeg: "A Metropolis járműcsaládot 1997-ben fejlesztette ki az Alstom."
A járműcsalád pontosan azt jelenti, hogy abból a 3000 legyártott járműből egy sincs ami pontosan azonos a Budapestre ajánlott szerelvények specifikációjával.
bukott_angyal 2012.01.22 09:30:51
@laci_52: Ez éppen fordítva történt. A korrupció nem akkor volt, mikor nem fogadták el a mintapéldányt, hanem akkor, amikor őket hozták ki győztesnek. Fölülről a BKV-nak szóltak le, hogy az Alstomnak kell nyernie. A kiírásban elbújtatott nem egyértelmű kritériumok és a háttérben működő "tanácsadók" közreműködésének segítségével az utolsó szakaszban bármelyik ajánlatot amelyik nem volt szimpatikus, ki lehetett zárni, hogy az elvárt győztest tudják kihirdetni. Első feladat sikeresen végrehajtva.
Arról már sem a felső körök, sem a BKV nem tehet, hogy az Alstom úgy gondolta, hogy azt a pénzt, amit a hátszél megszerzéséért kellett kifizetni, majd máshol megspórolják. Ennek tudható be, hogy tudatosan nem tartották be a kiírásban szereplő specifikációt (pl. menekülőajtók, belső méretek), illetve az érvényes vasúthatósági előírásokat. Ők azt remélték, hogy abban az összegben az is benne van, hogy majd rugalmasabban kezeljük a szabályokat.
Ettől függetlenül egyetértek d.z. utolsó bekezdésével, végső soron nem lesz rossz az a metró amit egyszer végre megkapunk.
Még egy utolsó megjegyzés: felfoghatjuk szerencsének is, hogy így alakult. Ha ugyanis egy tisztességes gyártó kapta volna a megbízást, akkor a 2. vonalon már évek óta futhatnának ugyan az új szerelvények, de a gatyánkat is ráfizetnénk a kötbérre amiatt, hogy 4. vonal építésének nagyon jelentős késedelme okán nem tudták volna átadni az oda szánt szerelvényeket.