Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dobozos001

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves, jó Colleen Bell! Tudom, hogy az amerikai oktatási rendszer nem arra van kalibrálva, hogy különösebben tájékozott embereket bocsásson ki, elég ha tud kézzel-villával enni, meg tudja, hogy Amerika a világ legjobb országa, meg hogy "O say, can you see, by the dawn’s early light... stb.". Ebben…..
dobozos001 2016.10.10 22:34:53
@orbitalpiktor: Hát, szerintem neked kéne odaköltöznöd, így a gyökereidhez közelebb kerülnél feltehetőleg.
Halat főzni bográcsban illik. Egy átlagos lakásban élő városlakónak a bográcsolás nem mindig oldható meg. Azonban bogrács és szabadtűz hiányában sem kell feltétlenül lemondanunk a halfőzésről. Konyhai tűzhelyen készítettem a minap csukapörköltet,…..
dobozos001 2012.11.24 21:19:30
Üdv.! Mindenkit!
Egy kicsit munkaigényesebb,de az igazi ez!:
A csukának a bőrét is eltávolítom,azaz---(megnyúzom),mert intenzív illata már-már szagnak nevezhető.(csókolózás 1hét szünet)A fej az uszonyok levágandók!A megtisztított halat 2-3mm sűrűségben beirdalom mindkét oldalán!(AZ y szálkák "eltűnnek"mint a filében.)Majd felszelem más pörköltekhez hasonló méretre.Az elkészített halat lesózom őrlök rá borsot 2-3 gerezd fokhagymát rányomok a préssel,majd 2 teáskanál mustárt is teszek rá.Az egészet átforgatom és egy estére be a hűtőbe "pácolódni"(lehet ízlés szerint még fűszerezni,nekem ennyi pont elég)Pörköltalap mint máskor.A vöröshagyma üvegesedése után a halszeleteket beletesszük és kissé megkapatjuk a külsejét(hirtelen intenzív hőmérsékleten nagyon keverve)Ez összetartja a szeleteket a pörkölt főzése közben!Aki ezt kihagyja az szememben a "kontár"kategóriába tartozik.A pörköltet bő lével készítjük!Az utolsó,de fontos mozzanat a zaft készre hangolása.A lét kiszedjük hozzáadjuk a tejfölt ízlésnek megfelelően.Turmix,esetleg haldarabok a megfelelő sűrűség elérése után lé vissza.Egy kis készre rotyogtatás után tálalható!
A leírás olyanoknak szól,akik az alapokkal tisztában vannak!---Kb így!: ez egy fejedelmi étel!
A csuka "megnyúzása":Az alsó állkapocsnál felkötjük(horgászok szájbilinccsel is megtehetik)A fej körül a kopoltyúk vonalát követve éles késsel bemetszük a bőrt.Egy jó kombifogóval megfogjuk és kefelé húzzuk vigyázva,mert itt-ott a rátapadt hús szakadhat.Ott egy kicsit éles késsel segítünk elválnia!A bőr a pikkelyekkel együtt lejön és gyönyörű színű hús marad!
A csuka "megnyúzása"
Hogyan építsünk hho generátort kicsiben? Belinkeltem egy nagyon egyszerű hidrogén generátort azoknak akik nem értik hogyan működhet itt megnézhetitek. A folyadék csapvíz + szódabikarbóna = elektrolitA többihez nem kell magyarázat.Persze a rendes működéshez elengedhetetlen a…..