Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Gonzó

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Oszkó és a Reformszövetség is bocsánatot kérhetne a magyar néptől, mert évekig mantrázták az egykulcsos adót. Mert itt lapulunk a bokorban egy kifejezetten keleti jövedelemadó-rendszerrel, amit már az IMF is eltörölni javasol. Miután a kormány által eleinte hangoztatott,…..
dr. Gonzó 2012.01.20 14:52:26
Érdekes dolgot figyeltem meg a közelmúltban:

Szinte az összes ismerősöm aki 2010-ben a Fideszre szavazott, mára már utálja a Fideszt, minden intézkedésükről látja, hogy mekkora hülyeség és mélyen bánják, hogy valaha is megbíztak ebben a pártban.

Érdekes módon csak azok maradtak meg Fidesz szimpatizánsnak, akik nyertek az egykulcsos adón vagy kedvezményes áron végtörlesztettek. Ők - értelmes, intelligens ember létükre - teljesen elborult konspirációs teóriákat is képesek előadni, csakhogy megvédjék a Fideszt, akár a legképtelenebb lépéseiket is, de amint a konkrét, igazolható érvek felsorolására kerülne sor inkább témát váltának.

Nagyjából erről szól ez a történet országos szinten. A Fidesz kifejezetten arra ment rá, hogy legyen egy réteg akik jól járnak, így hiába lennének képesek gondolkodni és átlátni, hogy mi megy itt, elvakítja őket az anyagi nyereség, amihez a Fidesz juttatta őket, innentől kezdve már mindent megmagyaráznak magukank - leginkább azt, hogy másiknok viszont miért lett rosszabb a Fidesz intézkedéseitől és ez miért van így jól.
A másik réteg akik alapból is sötétek, nekik elég elmondani néhány kocsmai bunyós fordulatot az EU-ról meg az IMF-ről, meg kitenni a háttérbe sok-sok magyar zászlót és máris oda húzzák az X-et ahová kell, akkor is ha két párizsi helyett már csak egyet tesznek a zsömlére. Hisz erről ugye az IMF tehet, nem a mi Viktorunk.

Fantasztikus elemzést lehetne írni a kormány eddigi tevékenységéről a kognitív disszonancia és a tömegpszichózis vonzatában.
Bár a történelem mai állása szerint, az ilyesfajta manipulatív támogatásra épített kormányzásoknak általában a hirtelen tömeges felismerés és az ennek hevében kitörő fegyveres forradalom szokott véget vetni, így nem vagyok benne biztos, hogy ez a politika hosszútávon is megéri-e a Fidesznek.