Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rockermenyét

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fehérorosz Halak Esete a Sütőráccsal A nagy felindulásból elkövetett sütögetést alapos tervezőmunka előzte meg. Mivel a Meghívott Vendég családja idegenben tartózkodott, hamar elhatározódott, hogy közeli érkezésüket a rájuk való tisztelettel egyik nemzeti étkük, a…..
szabadon főzök Nyúl a pácban 2013.04.03 15:33:39
Az egész azzal kezdődött, hogy valamikor tavaly nyáron egy ládányi vadhús mixet kaptam egy vidéki barátomtól. Az állapotfeltárás alkalmával a címkézetlen fagyott testdarabok egykori állatfajra utaló beazonosítását gépészként szerzett anatómiai ismereteimre, és a Feleség…..
szabadon főzök A leves halból 2012.12.12 16:27:32
  Pont olyan nap volt, hogy főznünk kell valamit, mert igény, és alkalom most is, mint mindig akad rá, de ha nem, találunk valamit. Mondjuk, hogy bosszantsuk a szomszédot egy kis füsttel, és hagymaszaggal. Akkor már kerülhet is elő a bogrács, és a belevaló. Amint a szokásos…..
szabadon főzök Tarja grillrácson 2012.04.06 12:01:00
Jó idő van, ideje elrontani egy kis szomszédbosszantó füsttel, úgyhogy kezdjünk is bele egy kis égetésbe. Kedd este nem nagy titokban már előkészültem a mai csínytevésre, így különböző, gyerekbarátnak nem nevezhető pácokba fektettem néhány vaskosabb hússzeletet, majálisi…..
Ismét terepet jártunk egész nap Somogyban, a motoros sárdagasztás után igény és lehetőség támadt a füstölésre. Úgy döntött a csapat, hogy az alföldi ízeket vegyítsük a helyi fogásokkal, így alakult ki a címben található menü. Az alapvetések (első tűz, rozé, rockzene a…..
szabadon főzök A csilis bab ereje 2012.03.27 20:08:00
Végre valami, amihez nem értenek a fehérnépek, és kellő rettenettel tekintenek a tűzrakás első lépésétől a maradék kitunkolásáig irányunkba. A művelet a megszokott rendben zajlik, szomszédkímélő üzemmódban valami darabolós muzsika, a rend kedvéért és az egzotikus erős…..
Ha kishazámba jutunk, úgy családilag, mindig nagy az esélye, hogy főzőcskébe torkollik a szombat délután. Ennek még a szakadó eső sem tehet keresztbe, mert egy jól koreografált mozdulatsorral az egész főző-sütő berendezés a két beállós fedett autótárolóban köt ki ilyen…..
Autónepper Nyűglődés ezerrel 2011.05.12 23:51:00
Már két hónapja nem kelt el egy autó se.Január,február még jó volt,elvittek jópár új Ford Mondeot céges autónak,de azóta semmi. Talán lesz esély egy szép szervizkönyves,egygazdás IV.-es Golfra(hihetetlen hogy még nem vitték el,pedig tavaly meg voltak őrülve Golfért),amit…..
Azzal kezdődött, hogy külföldi diplomáciai szolgálatot teljesítő volt csoporttársam jelentkezett, miszerint végső hazaköltözésük előtt kellene valami szabadtérit sütögetni, és ebben az évben a soros helyszín a mi otthonunk kertje lenne, jövőre már mehetünk hozzájuk a…..
 Az egész azzal kezdődött, hogy születésnapi előkészületek vették kezdetét, úgy jó korán. Adott volt, hogy enni azt szeretünk, nem kicsit, nagyon, így eköré kell valami nem túl bonyolult, de hasznos eszközt beszereznünk! Távolsági bérlettel soha nem közlekedő cimborám,…..
 Az egész azzal kezdődött, hogy a Feleség felszkájpolta az Anyját, mert egyrészt nagyon beszélhetnékje támadt már, másrészt talált a kamrában egy gyanúsan szavatossági idő lejárta előtt türelmetlenkedő zacskónyi darált kekszet. Amit rövidesen úgyis kidobna, de…..
 Megint úgy volt, hogy a kiadós napi quadozás után igény támadt a naplementében valami füstös főzicskélésre.  Ne legyen sokára kész, ne legyen zsíros, és erős, a gyerek is meg tudja enni, de mindenesetre legyen kész nagyon hamar. Csak ennek a pár pontnak kell megfelelni…..
 A diós csiga eseteMint azt korábban jeleztem, a szabadtéri egyvelegek népszerűsítése a cél. Misem egyszerűbb formája ennek, ha kültéren kívánjuk elkápráztatni a többségi résztvevőket azzal, hogy nem csak zsíros cupákokat tudunk mi alkotni nyílt lángon, minthogy…..
 A gyerekbarát pörkölt Hogyan kezdjünk hozzá a több mint 300. kajálásról szóló blog elkészítéséhez, amikor 324 HUF fölött jár az EUR árfolyam? A válasz kézenfekvő, fogjunk hozzá, és keressünk valami olyan társítást, amire az olvasók fogékonyak. Alapvetésként…..