Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elemzőtök

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolom, sokan ismerik a tanulságos mesét a rókáról és a skorpióról. Valahogy így szól: „Egy skorpió sétált a folyó partján, át akart jutni a túlsó oldalra. Egyszer csak meglátott egy rókát, odament és megkérte, hogy vigye át a hátán. A róka ellenkezett: - Ha…..
elemzőtök 2012.02.07 02:30:04
"435. Lehet más a skorpió?" - teszi fel a kérdést elemzőnk, de nem is sejti mennyire messze tapogatózik a megoldástól. Hiszen mit is ér egy olyan kérdés, amely meg sem próbálja figyelmünket ráirányítani arra a sajnálatosan egyszerű, és minden - bármennyire is egyszerűen - gondolkodó hálótársunk által bizonyosan jól ismert tényre, hogy bizony nem a skorpióval van a probléma. Mert mondjuk ki, nem a skorpióval van probléma. De akkor mivel? Nos, nem kell messze mennünk a megoldásért, hiszen gondoljunk csak arra a magától értetődő tényre, amit már a gyermekmesék egyszerű világába belefeledkezett gyermek is bizonyosan tud és érez. Ez pedig - bátran kijelenthetjük - nem más, mint hogy a rókával van probléma. Nem is kellene ezt hosszasan ecsetelni, ha nem lennének az utóbbi időben felerősödött aggasztó hangok, amelyek sajnálatos módon megpróbálják elhárítani, de legalábbis relativizálni a ravaszdi szerepét. Mert ugye mindannyian tudjuk, hogy miért kapta a róka a ravaszdi nevet. Tegyük a kezünket a szívünkre, ugye hogy tudjuk. Ép valóságérzékeléssel aligha tagadható, hogy sok baj és probléma megelőzhető lett volna, mindenki jobban járt volna, ha a róka a viselkedésével nem vívta volna ki magának ezt a - csak a sajátjai körében pozitív - elnevezést. Azt is tudjuk - mert szembesülünk vele nap mint nap - hogy vannak közöttünk olyanok, akik nem olvastak soha rókás mesét. De még a szüleik sem olvastak nekik, talán nem is csak véletlenül vagy hanyagságból, de ezt most hagyjuk is. Joggal felvethető lenne az a kérdés, hogy megbocsátható-e vajon e tájékozatlanság, de ez messzire vezetne. Annyit szögezzünk csak le, hogy ennek kitárgyalása sem tüntetné fel elemzőnket fényesebb színben. És ezzel el is érkeztünk ahhoz a kulcsmomentumhoz, amiben tájékozott és nem tájékozott társaink is egyet kell hogy értsenek. A róka - vagy helyesebben és találóbban nevezve a ravaszdi - olyan tulajdonságáról van szó, ami a felületes szemlélő számára is egyértelmű figyelmeztető jelként kell bevilágítsa az éjszaka sötétjét. Igen, mondjuk ki, a színéről van szó. Ki nem csípne meg egy vörös, szőrös, nagyfarkú állatot? Ez, kérem, a kérdés. Mindenki tiszta lelkiismerettel adja meg a választ.
törökgáborelemez 431. Új nap 2012.01.20 01:00:00
A kockázati felár csökkenése és a forint árfolyamának erősödése egyaránt azt jelzi, hogy a világ a magyar kormány alkalmazkodását olvassa ki az elmúlt napok történéseiből. Lesz megállapodás az IMF-EU párossal, mert az Orbán-kormány végül mégis beadja a derekát, és…..
elemzőtök 2012.01.20 01:16:42