Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Államcsődőr

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szoktak mondani sok mindent. Gyakorta elhangzik, hogy a balatoni vonatok esetében nem az a hír, ha késik, hanem ha pontos. Persze itt még a sztereotípiáknak szokott szerepe lenni. Aztán amikor a szomszédblog kigyűjti, hogy melyik záhonyi átlós melyik nap mennyit késett, statisztikai…..
Államcsődőr 2016.06.23 16:36:50
@Laptoptáskás Ügynök: A "Dunántúli fővonalak" c. topicban olvastam: "Fotelből okoskodás, súlyosbítva helyismeret és pontos adatok hiányával. Az Elvira adatai nem használhatók erre, azokban sok dolog nem tükröződik."
Államcsődőr 2016.06.23 16:46:42
@laci_52: Ha igaz, amit már tavaly is többen jeleztek; hétköznapokon igen kevés az utas, és a MÁV ha késve is, de követi ezt, és egyre rövidebb szerelvényeket járat. Van egy bizonyos mennyiség, amit még lehet kezelni, és ez pl. az északi parton az a 14 pár vonat, ami hétköznapokon Füred és Bp között jár. Hétvégén még 4 szerelvénnyel megfejelik, és ez már sok, ekkor már dől a menetrend, akár a domino. Ha ezt a 4 szerelvényt sikerülne szétosztani a legfrekventáltabb időszakban, maximálisan kihasználva a peronok hosszát, netán dupla mozdonnyal, vagy az erősebb Szergejjel, akkor menetrendszerűbb lenne a hétvégi közlekedés is az északi parton. A délin már nem biztos, hogy ugyanez a szisztéma működne, mert ott jóval magasabb a hétvégi vonatok aránya, nem biztos, hogy az "alap"vonatok maximális bővítése elegendő lenne.
Richard Hammondot a legtöbben a Top Gear adrenalinfüggő műsorvezetőjeként ismerik, pedig jó ideje vezet tudományos műsorokat is. A National Geographicon mutatják majd be a Science of Stupid (magyar címe Pedig jó ötletnek tűnt...) tudományos sorozatot, aminek rá bízták a…..
Államcsődőr 2016.05.28 09:01:38
Uber driver Rating matek 2015.03.26 07:39:53
A fuvarok végén az utasok pontozhatják a sofőröket (1-5 csillag). Ha mindennel elégedettek, akkor 5 csillagot adnak, egyébként kevesebbet. Jellemzően 5 pontok jönnek és hosszú távon kijön egy átlag. Például én jelenleg 4,94-gyel állok. Az alacsony átlaggal rendelkező sofőrök…..
Másfél éve tudjuk, hogy a leghumánusabb megszorítás az, amit nem a zemberekkel fizettetnek meg. Így gondolta a BKV is, ezért kicsit átszervezte a bérletek érvényességi körét, árat valóban nem emelt. Viszont akik az agglomerációból eddig Budapest+környéki bérlet kombóval…..
Államcsődőr 2012.01.19 20:39:27
@Dr Karl Friedrich Drais der Freiherr v. Sauerbronn: Budaörs az egyetlen kivétel, de a vasútra írott az rá is igaz.
Államcsődőr 2012.01.19 22:40:00
@Dr Karl Friedrich Drais der Freiherr v. Sauerbronn: Miért, kinek kellene mellé P+R parkolót építenie, és oda vezető utat, helyi járatot? Mert amikor kitolták a buszsávot az M7-esen, azon rinyáltak a budaörsiek, hogy az állomásuk megközelíthetetlen, és parkolni se lehet, ergo nem lehet vonattal bejárni. Mégis kinek a pénzéből kellene ezeket létrehozni, ha nem az ott befolyó pénzekből?