Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trocsanyi

6 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jövőre ismét emelkedik a nyugdíj. Nem is lehet másként, hiszen választási év lesz, a nyugdíjasok pedig politika mindenhatói. A három millió magyar nyugdíjas a választásra jogosultak 40%-át teszik ki, ezzel pedig mindenkori királycsinálókként pozíciójuk megingathatatlan a…..
Trocsanyi 2013.12.03 17:27:00
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Túloztam persze, meg kockára sarkítottam. De akkor legyen itt még egy belőlük:

Olyan ez, mint amikor huszadika van és nézed az utolsó ezresedet szomorúan a tárcádban. Mész végig a soron, de hiába csábít a borok az elején, meg a húsok középen, szépen végigsétálod az utat és veszel egy kiló kenyeret meg egy liter tejet és slussz.
És nem, nem veszed meg a plazmatévét sem, hiába lehet felvenni áruhitelt rá a pultnál. Tudod, hogy pofánver az asszony, ha haza mersz állítani vele.

Ezt hívják pénzforgalmi szemléletnek. Valakinek meg kell szívnia a nyugdíjrendszer átalakítását.
És igen, alkotmányellenes, meg méltánytalan.

De mindenki azt mondja;

"Igen, szükség van szemétégetőre, hajléktalan melegedőre, elmegyógyintézetre. Igen feltétlen épüljön meg.
Csak ne nálunk. Akárhol-csak ne itt."

Csak nekem ne, csak velem ne, csak most az egyszer ne kellene.

De valakinek el kell vinnie a balhét.
2013 november 1. újabb sorsdöntő napként került be a magyar háztartások naptárába, a kormány újabb 11,1%-al csökkentette a közüzemi költségeket, közkedvelt nevén a rezsit. A kormánypárt közleménye szerint is, az átlagbérhez viszonyítva arányában kedvezőbb lett így a havi…..
Hatalmasat tévedtem. Szilárd meggyőződésem volt, a kommunista propaganda legnagyobb feladata az volt - ld Pravda - hogy Ivan Ivanovicsot ellássa asztalterítővel, kapcával, szalvétával, szigetelőanyaggal a fakunyhó réseibe, etc. Az orosz nyomdatechnológiáé pedig az, hogy elegendő ólmot juttasson az…..
A világ vasárnap este megtelt kisírt szemekkel, sokkos állapotokkal, tönkretett életekkel, válogatott káromkodásokkal, dühvel, keserűséggel, öngyilkossági hajlammal és frusztrációval, és bebizonyosodott, hogy George R. R. Martin egy perverz, szadista vadállat. Mármint ha komolyan…..
A KARD Elnök a sorban 2013.03.13 22:31:05
Biztosan úgy volt, ahogy közleményében mondja. A dilemmán rágódhatott eleget, az alkotmánytudós előd érvei, az elmúlt napok német látogatásának tárgyalásai ott lehettek a mérleg serpenyőjében. A másikban a törvény betű szerinti lehetséges értelmezése, amely szerint…..
Kedves barátaim az Úrban, tudom, nem váltjuk meg a világot a magyar e-könyv piaccal (vagy legalábbis nem holnap), de néhány nagyon komoly eredményt azért sikerült elérni. Ezek egyike, hogy elértük, (néha, ritkán) külföldi szerzők is ideadják a műveiket elektronikus…..
Trocsanyi 2013.03.12 20:55:35
@Dworkyll:
Nekem nem a Nagy Magyar Rögvalóság fáj, hanem a képmutatás.

Tényleg nem szeretném újra végigzongorázni az egészet, főleg nem egy deklaráltan evangelista oldalon, de:

-Nem járunk előrébb, ha én egy gugli kereséssel minden Ad Astra könyvet megtalálok - márpedig megtalálok - akkor Pistikének is menni fog. Olyan hogy "normálisabb könyvwarez" na olyan nincs, illetve ha használnak is bármiféle tiltólistát, a többi tesz rá és ugyanúgy fent lesz minden.
A papíralapúakhoz türelem kell, eltelhet akár fél év is, mire felkerül ugyanazokra a helyekre mind.

-A könyvkiadók - pont a működő modell hiányában - várják a véget, homokba dugják a fejüket és úgy tesznek, mint a zenekiadók tettek, védik hiábavaló reménytelenséggel a megvédhetetlent. Még a tagadás fázisában járnak, nem hisznek a feléjük közeledő böllérbicskában. Jó esetben már eljutottak az elfogadásig és kiszálltak szép sorban.

Hogy ezt az Ad Astra nem, és így teszi, az maximum annak köszönhető, hogy nem a saját illetékes, hanem más izéjével verik a csalánt, nem a sajátjukkal. Friss cég, friss reményekkel, a tőke meg szép lassan elcsorog, de addig megvan a fizu, meg a kedvenc könyvek kiadása, aztán jöhet a következő "befektető"

Könyörgöm, legalább ne legyetek (legyél) képmutató, Mindenki tudja, hogy vége a dalnak előbb utóbb. Ha valami már antikvárban sincs meg, esélye sem lesz bármilyen nem trütykó-könyv újrakiadásának mert a warez mindent letarol.

Az esetünkben emlegetett Sci-fi/Fantasy a részhalmaz részhalmazának részhalmaza a teljes, könyvet olvasni még hajlandó, magyarul beszélő, fizetőképes, stb. stb. célcsoport halmazának.
Cc. 1000-2000 példány alatt már nem lehet piaci jogdíjat, fordítót, gondozást megfizetni úgy, hogy a kiadó bevételei 3 év után akárcsak elérjék a kiadásokét. És akkor hol van a haszon...

Lassan 20 év tapasztalata beszél belőlem, személyesen is ismerem a szcéna összes szereplőjét - ennyi alapján aki szeretné, tudhatja ki van a nick mögött, ezért is esik rosszul a cikk, mert én is tudom kik a szereplők.

Csak kérlek benneteket, a képmutatást, a hamis hitek gerjesztését ne erőltessétek, nem méltó a régi érdemekhez...
Trocsanyi 2013.03.13 04:16:04
@Dworkyll:
Hogy mit hoz a jövő, az nyilvánvaló annak, akinek van két szeme és hajlandó kinyitni. Ettől képmutató a cikk és képmutatók a hozzászólásaid is, hiszen mindenki tudja mi a helyzet, és mi történik a könyvpiacon.

Ha nem haverról, haver kiadójáról lett volna szó, akkor nem lett volna a cikk, hanem tovább örvendezhetett volna mindenki az vadiúj, csillivilli olvasókon, meg a Zetgeisten, mint eddig is.

Nem sopánkodna álszent módon a cikk egy képzeletbeli gentleman's agreement megszegésén, miközben csurig van mindenki warezzal, aki valaha is birtokolt e-könyv olvasót.
Trocsanyi 2013.03.13 22:23:26
@Ad Astra:
Nem kell szégyellni (de azért büszkének se kellene lenni rá) hogy kb. a Valhalla vége óta az üzleti modell, ahogyan az említett zsáner könyvkiadói alakulnak, kétféle:

-Keresünk egy naiv, de pénzes rajongót/palimadarat aki pénzeszsákként működik, elnevezzük Befektetőnek

-Ránk talál egy ravasz és dörzsölt "vállalkozó", akinek valahogy alkimistaként hófehérre kell varázsolni a beletett pénzét. A könyvkiadás pedig az egy igencsak békebeli, polgári módja ennek.

Aztán 0 - 3 év után sajnálkozunk a haveroknak párat hogy: sajnos ó jajj, nem jöttek be a betonbiztos tervek, és huss, lehet átzsilipelni a következő "vállalkozásba"

Ha az Ad Astra semmiféle módon nem hasonlítható a két verzióhoz akkor - meghajtom zászlómat a nálamnál tapasztaltabb szakemberek előtt ;) Úgyis lelepleztem már hogy mennyire nem értek a témához ;))

@Dworkyll: A magyar nyelvű könyvkiadás jövője 3 irányba fog (még jobban mint most) tagozódni szerintem:

-Lesz majd trütykó meg fejőséva, meg pár sztárszerző
-A fentebb vázolt kettős "üzleti modell" iterációi (Lásd még Eco: Foucault-inga könyvében az idevonatkozó részeket)
-A többiek meg vagy megtanulnak szépen angolul olvasni és innentől egy még nagyobb körből letölteni a betevő torrenteket, vagy leszoknak az olvasásról.

Talán amikor ez megtörténik majd Ti is kevésbé érzitek szükségét a képmutatásnak.

@ehran: A kiadó részéről lényegében mindegy, ki és miért teszi fel a könyveket a torrentre. Ha felkerült, akkor azt többet senki emberfia el nem távolíthatja az internetről, csakúgy, mint bármilyen más adatot. Tűt keresni meg lehet ugyan a szénakazalban, de fáradtságos és felesleges is. Ha meg is lesz a felelős, akkor is mondhatja azt a bíróságon: (ahová sohasem fog eljutni a sok kis piti ügy)
"Nem is tudtam, mi fán terem az hogy titkosított wifi, feltörték a gépemet és valaki feltöltötte a könyvet a netre. És a sok-sok drága szerzői-jogi ügyvédet hiába fizettük! (megtörtént eset)

Még egyszer mondom, a hozzászólásaim célja nem az volt, hogy tudatosítsam az érdekelt két félnek, hogy miért tartozik az álmok birodalmába az a hit hogy *jelenleg* létezik bármiféle reális megoldás a
"a jelenlegi felemás és bizonytalan e-könyv piaci helyzet összes buktatóját"
jelentő egyre gyorsuló warez-spirálból való kievickélésre.

Nincs ilyen, és ezt minden érdekelt fél tudja nagyon jól; ha mégis kiabálja hogy "Nem süllyedünk, nem süllyedünk!"
Akkor ő vagy hazudik; vagy magának, vagy annak aki hallgatja (olvassa)

Engem bosszant a hazudozás, bocsánat érte.
Az elmúlt években az e-útdíj-rendszer kapcsán az embernek az az érzése támadt, hogy a jelenlegi kormányzat egyrészt valamiféle Szent Grálként tekint dologra, mely évről évre kihúzza majd a költségvetést a menetrendszerű slamasztikából, másrészt az állandó halogatás és…..
Fónagy János Vilmos 1942. július 11-én született Budapesten. Fónagy János a rendszerváltás előtt a Magyar Szocialista Munkáspárt tagja volt 1985-ig. Fónagy János 1981-tól 1988-ig az Ózdi Kohászati Művek vezető jogtanácsosa volt. Fónagy János 1993-tól a Fidesz…..
Nem nekünk jutott ugyan először az eszünkbe, de vessünk tekintetünket ismét jó Kardosként egy igen fontos társadalmi probléma irányába. Itt az ideje hatékonyan enyhíteni a bűnözéssel járó problémákat. Játsszunk el a gondolattal; mekkora haszna származna a társadalomnak,…..
A KARD Almaszexuális 2012.11.07 21:43:36
Szörnyű éhség tombol bennünk. Hogy mennyire vékony is az a civilizációs máz, ami nagy nehezen ránkrakódott a pár évszázad alatt, azt csak - mondjuk - egy háború tehetné próbára. Azt hiszem, igen gyorsan leperegne, pláne, hogy most sem túl sima vagy erős. Éhezünk; mohó…..
Trocsanyi 2012.11.14 05:07:34
...ezt mondta Nagyapám Anyámnak, ott, hátul a kertjükben, a vadkörtefa tövében. Az előzményekhez tartozik még egy csattanós páros irdatlan pofon, amit főkönyvelőként a devecseri Állami Gazdaság sikkasztó párttitkárának lekevert. Majd persze meglett a böjtje ennek is,…..
A KARD Lezártnak tekinti? 2012.09.01 15:38:31
"Nemzetközi jogilag rendezettnek és lezártnak tekinti a Fidesz az azeri kiadatás ügyét - jelentette ki Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője." - írja az origo. A kormány meg "sajnálatosnak tartja", hogy az örmények így felkapták a vizet. Ám ezt azért ilyen könnyen nem lehet…..
Trocsanyi 2012.09.01 20:58:56
@Éhes_ló:

kard.blog.hu/2012/07/13/nektekcoki#more4652531

Ha esetleg még nem olvastad volna. A Kard blogon volt szó a leányfaalusi ír gázolóról. A párhuzamok is nyilván felfedezhetőek annak aki akarja.
Az elmúlt órákban megírta már szinte mindenki: Örményország erősen összeveszett velünk, megszakítják a diplomáciai kapcsolatokat, letépték a követségünkről a zászlót, miután hazaengedtünk egy elítélt azeri rabot, aki nyolc éve a Nemzetvédelmi Egyetem hallgatójaként…..
Trocsanyi 2012.09.01 09:36:34
Ejj ejj, és volt már itt cikk a magyar duplomácia - magyar uralkodó elit témájában...

kard.blog.hu/2012/07/13/nektekcoki#more4652531

és jusson eszünkbe még valami:

"Teleki Pál miniszterelnök öngyilkossága előtt Horthy Miklóshoz írt búcsúlevele

1941. április 3.

Főméltóságú Úr!

Szószegők lettünk – gyávaságból – a mohácsi beszéden alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét.

A gazemberek oldalára álltunk – mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.

Nem tartottalak vissza.

Bűnös vagyok.

Teleki Pál"

1941. ápr. 3.
Bár a leláncolt kiflicsücskök, meg a lemerült szadomazó akkuk foglalják el a híreket mostanság, azért jusson eszünkbe egy igencsak, valószínűleg végletekig elfáradt és elkeseredett polgártársunk, Zoltai Bence esete, aki pár napja már az Ír Köztársaság Legfelsőbb Bírósága…..
Most komolyan, pártunk és kormányunk a nyári forróságban első számú nemzeti célnak tartja a Hírcsárda ellehetetlenítését? Pénteken oldalszámozásügyi problémák merültek fel, ma meg épp Hugh Grant-et keressük veszettül, mert levelet szeretnénk neki küldeni,…..
Trocsanyi 2012.07.09 00:19:44
"A Borat-filmre a kazah kormány szokatlanul reagált: négy oldalban mutatták be országukat és cáfolták Borat állításait a New York Timesban. A Borat: Az amerikai kultúra tanulmányozása Kazahsztán dicső népének okulására című film többek között ezeket állítja Kazahsztánról: a babona földje, vallási intolerancia és politikai elnyomás van, ráadásul renegeteg kecske. Csupa hibás kép, amit a Borat című film sugall. Kazahsztán fémekben gazdag és fejlett ipara van, előretekintő, modern nemzet erős gazdasággal, ami vonzó a külföldi befektetők számára - adta hírűl a Kazah kormány a NY Times hasábjain. Amióta Borat feltűnt a világban, folyamatosan tiltakoznak és perrel fenyegetőznek. A kazah elnök, Nursultan Nazarbayev Amerikába érkezett a film miatt, és azért, hogy találkozzon George W. Bush amerikai elnökkel, a kazahsztáni elnök külön kérte, hogy George Bush-sal beszélgetve a Borat fil témáját is felvethesse. A nagy lehetőséget persze Sasha Baron Cohen - Borat kitalálója és életre keltője - sem hagyja ki. A látogatás napján ő is Washingtonba utazott, és mint kazah újságíró - rosszul szabott szürke öltönyében, elképesztő angol akcentusával - külön sajtótájékoztatót tartott."

+

Megismerni a kanászt cifra járásáról,
Űzött- fűzött bocskoráról, tarisznyaszijáról.

Refr:
Heej, élet-élet betyár élet ez aztán az élet
Ha megunom magamat, magam is úgy élek.

Hüccs ki disznó a berekből! Csak a füle látszik,
Kanászbojtár bokor alatt, menyecskével játszik.

Refr:
Heej, élet-élet betyár élet ez aztán az élet
Ha megunom magamat, magam is úgy élek.

A Bakonynak közepén van a Csesznek vára,
De a pici hétszentségit mi közöd hozzája

Refr:
Heej, élet-élet betyár élet ez aztán az élet
Ha megunom magamat, magam is úgy élek.
Most, miután végre oly sokaknál a remény,  kicsi, de annál melengetőbb tüzei gyúltak a lelkében a Lemondás után (továbbiakban L.u.) Sokan azt gondolják most hogy a változás szelei legalább egy ici-picit beosontak a pangó lavórunk szélén. Ki kell ábrándítanom őket: Erről…..
A hatáskörrel rendelkező egyetemi doktori tanács döntött: 16-2 arányban javasolja a Szenátusnak, hogy  a köztársasági elnök plágiummal szerzett doktori címét vonja vissza. A szenátus délutáni döntése ezután valószínűleg formalitás. Innentől a fő kérdés, hogy meddig…..
Trocsanyi 2012.03.29 11:36:37
Nézzünk a jövőbe!

Vajon ki lenne az ideális új jelölt a Köztársasági Elnök posztra?

Lám, már a kérdésem is hibásan lett feltéve...köztársaság...hol van az már!

Szóval.

Vajon ki lesz az új Nemzeti Együttműkődés Elnöke?

Hadd kezdjem én a tippjátékot mint a Jog Tudora:

Szerintem az ideális jelölt Selmeczi Gabriella! Hát nem egyértelmű? Messze ő a legalkalmasabb, tessék csak megvizsgálni minden oldalról az ötletet:

-Vendéglátós, újságírói és jogi doktori végzettséggel egyaránt bír. Művelt, sármos és szereti a sajtos stanglit

-Járatos a honvédelemben; különösen a vadászgéptenderekben. Jó kapcsolatokkal rendelkezik az amerikai "szenátoroknál"

-1998-1999-ig a Miniszterelnöki Hivatal Társadalombiztosítási Alapokért felelős politikai államtitkára

-Önkormányzati, államigazgatási tapasztalatok garmadával bír

-országgyűlés Szociális és Egészségügyi Bizottságának alelnöke volt tehát ezen a téren is brillírozik

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=s322
hu.wikipedia.org/wiki/Selmeczi_Gabriella
Még felsorolni is nehéz lenne annyi mindenhez ért!

-Mennyivel egyszerűbb leírni a nevét

-Utoljára, de cseppet sem utolsó sorban: a Magyar Nyugdíjakat mentette meg az Eltőzsdézéstől államtitkárként és honleányként.

A vihar lassan elcsitul.

Mindenki tegye a szívére a kezét; ha az elmúlt hetek, hónapok eseményeit -mintegy logikai gyermekláncfű-fonatként- összefűzzük keresve sem lehetne jobbat találnia Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak.

Aki még esetleg kétkedne, itt az ideje a megvilágosodásnak, nézzünk pozitívan a jövőbe, Schmitt úr után egy új, jobb S betűt a Sándor Palotába! S->S->S!

Köszönjük!
A KARD Ctrl/Schmitt - Ctrl/V 2012.03.27 13:03:00
Felszállt a fehér füst, egy nappal az ígért határidő előtt itt a Schmitt-jelentés, legalábbis az összefoglalója.Összegezzük:nem volt rendes forrásmegjelölésnem szerepeltek az érintett (másolt) művek szerzői a köszönetnyilvánításbanszó szerint átvett 17 (az eredetiben 8)…..
A DC-nek végül mégis jót tett a szeptemberi relaunch. Értem ezt olyan szempontból, hogy több színvonalas képregényük van most, mint tavaly ilyenkor volt – plusz elintéztek maguknak egy gigantikus financiális boomot, ami ugyan hónapról hónapra apad, de sokkal kisebb ütemben,…..
Kedves Olvasó, végezzünk el egy - szándékosan provokatív - gondolatkísérletet!Játsszuk azt, hogy 2012. március közepe felé járunk. Görögország hosszú kínlódás után bedobja a törölközőt, bejelenti a fizetésképtelenséget. Felfüggesztik a kifizetéseket a hitelezők felé…..