Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mebalos

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több egészségügyi szervezet, így a Magyar Orvosok Szövetsége, az Orvosegyetemek Szakszervezete, a Mentődolgozók Szakszervezete és a Független Egészségügyi Szakszervezet nyílt levélben fordult a miniszerelnökhöz. Tisztelt Miniszterelnök Úr !   Rendkívüli súlyú…..
A múlt hét elején "A támogatás ára" címmel közöltünk egy vitaindítót arról, hogy mit tartunk a választók és az Orbán rezsimet leváltani készülő pártok közötti megegyezés új minimumának. A vitában eddig megszólalt többek között Csigó Péter, Rácz András,…..
mebalos 2012.01.19 09:42:57
@H_Adam:

A Mebal nézeteire soha, sehol egyetlen rendszer sem épült a világon. Ez kimutatható a legkisebb elméleti igényesség, a minimális tisztázó - és nem a lényeget elkendőző, csúsztató - szándék esetén.

A kapitalizmus halálos áldozatainak se szeri, se száma: egyebek között két világháború terheli számláját. De ha megnézzük Magyarország elmúlt 20 évét, lecsúszást, pusztulást, végletes megosztottságot és kb 3 millió ember teljes megnyomorodását látjuk. Voltak és szaporodnak a halálos áldozatok is!
A Mebal ezzel együtt nem elméleti vitákat folytat, hanem a szociális válsággal való szembenézést, fellépést sürget. Az Orbán-rezsim a lassan romló folyamatokat a végletekig felgyorsította: tízezrek állnak a fizikai pusztulás küszöbén.
Az a poltikai erő, amely erre a helyzetre nem tud választ adni, a demokrácia megvédése és visszaállítása mellett nem tud alternatívát nyújtani a fenyegetetteknek a túlélésre és a felemelkedésre, nem számíthat olyan mértékű támogatásra, amely a jelenlegi diktatórikus rendszer leváltásához szükséges.

De egyeseknek még mindig csillagok és színek a problémái...no comment.