Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gasztro_blog

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi sikeres koncert után és nem mellesleg azok után, hogy az éjjel 4:30 körül sikerült vízszintesbe kerülni és elaludni, először azt gondoltam, hogy talán túlságosan macerás lenne főzni, és keddig (amikor is végre hazajutok a családomhoz) csak befőzött leveseken és…..
Gasztro blogom Tikka Masala 2013.09.28 15:08:07
Elég rég nem jelentkeztem már új recepttel, de most pótolom ezt a hiányosságomat. A múlt hétvégén lusta voltam pepecselni a főzéssel, ezért egy előre elkészített szószt és hozzá csirkemellet vettem. A szósz tikka masala volt, és megvallom, egy kicsit gyanakvó voltam vele…..
Ezt a receptet még egy kínai szakácskönyvből lestem el, és igazság szerint minden egyes szójaszószos pácolt receptemet erre az egy receptre alapozom. Persze az évek során a saját ízlésemhez alakítottam az egészet. Figyelem! Gyenge gyomrúaknak, és akik nem szeretik a csípőset,…..
Határátkelő Megéri hazajönni? 2012.12.12 06:03:58
Segítséget kért a mai írás szerzője, a cím el is árulja, miben. Mielőtt azonban beállítottság, politikai nézetek, vagy bármilyen más indíttatás miatt rávágnátok az igent vagy a nemet, olvassátok el a posztot – utána jöhetnek a tanácsok! „Ebben a levélben nem az…..
Gasztro_blog 2012.12.12 09:18:25
@Whave: kamu, vahy nem kamu, a kommentedből süt, hogy nem tudod elképzelni sem, hogy min megy keresztül a posztoló. Ez egy olyan kérdés, amit meg kell gondolni, és sok kétséget kelt az emberben: ilyenkor az észérvek csapnak össze az érzelmekkel.
Én is hasonló helyzetben vagyok, mint a posztoló, csak én Hollandiában tanulok. Még másfél évem van hátra, és a BA és MA diplomámmal ott fogok tudni elhelyezkedni a világon a szakmámban, ahol akarok, Magyarországon még 3 nyelv miatt is, amit beszélek, szószerint bárhol. De ez mégsem olyan nagyon egyszerű kérdés, mert az embert nem a fizetése fogja boldoggá tenni, hanem az, hogy az emberi kapcsolatai rendben vannak.
Szóval ezen a hétvégén fogalmam sem volt, hogy mit készítsek, így aztán úgy gondoltam, nem fogom a pénztárcámat terhelni egy rakás olyan hozzávaló árával, amik csak a kísérletező kedvemet elégítenék ki, és nem töltenék meg a hasamat, vagy tennének eleget az…..
Gasztro blogom Curry-s csirke 2012.09.29 11:19:08
Amit itt most közzéteszek, az egy olyan recept, amin már évek óta dolgozok. Az egész onnan indult, hogy a Magginak volt egy ún. Kínai fixe (szerintem már nincsen forgalomban), és lényegében egyfajta curry-s csirke volt az, csak ugye a dolog ott bicsaklik meg, hogy a curry indiai…..
Ezen a hétvégén valami könnyű, nem túl bonyolult egytálételre vágytam, így aztán a jól bevált brokkolis-gombás csirkét készítettem el rizzsel. Ahhoz, hogy a brokkoli szép zöld maradjon a párolás után is, külön kell elkészíteni a hústól (elkészítését lásd a 3.…..
Gasztro blogom Paradicsom saláta 2012.01.18 14:59:00
Ez a saláta azon fogások egyike, amit csakúgy kitaláltam magamnak. Nem mondom, hogy hasonló nincs is a világon, de könnyen elkészíthető, és képtelenség elrontani. A hétvégén készítettem egy kis rántott csirkét, és mivel még a hét elejére maradt belőle, készítettem egy kis…..
Az alábbi recept az egyik legkorábbi egyszerű egytál étel receptem, ami az egyik zeneművészetis osztálytársam, Yeni kedvence volt. Egy párszor nálam aludt, és ilyenkor kikerülve a felesleges kaja rendelést, ami nem csak drága, hanem felesleges is, ha az ember össze tud ütni valami…..
 Hozzávalók: Vegyes csirke (comb, combja töve, mell, szárny, stb.) 1 csomag magnélküli zöld olívabogyó (lehet szeletelt is, úgyis fel kell szeletelni) 2 nagyobb fej vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma vaj (ízlés szerint) olaj 1-1,5 dl víz…..