Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mong Attila (NapiFix)

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mögötte ülő fideszes képviselők is csak mereven néztek maguk elé: pontosan tudták, hogy a kormányfő a védhetetlent próbálja védeni. Az oligarcha-vádra nincs igazi válasza. (Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index) Régen került már miniszterelnök ennyire kellemetlen helyzetbe a…..
Egy légitársaság nem tesz regionális központtá egy várost, de nélküle maga az ambíció is komolytalan. A Malévval együtt oda a Budapest és Magyarország vezető szerepéről szőtt álmunk. (Fotó: Reuters) Már-már megindító volt látni az egymás mellett álló magyar…..
A felvonulók többsége 50 feletti volt: tőlük nem vettek el magánnyugdíjpénzt és alig akad köztük devizahiteles. Orbánnak az 50 alattiakat kell sarcolnia, hogy idős törzsszavazói kevésbé járjanak rosszul. (Fotó Barakonyi Szabolcs/Index) A szombaton megtartott és…..
Akinek fontos a személyes hitelessége, az legkésőbb decembertől már azt keresi, hogyan tudna kilépni a sorból. Járai és Matolcsy nyíltan egymásnak mernek menni, Orbán kommunikációs stábja csak hallgat. (Fotó: MTI) Nem kellett rá túl sokáig várni, hogy a kormány…..
Mong Attila (NapiFix) 2012.01.18 13:34:43
Járai „levoltabarátomozása” az én értelmezésemben súlyosabb problémát mutat még annál is, amire a VV cikke rámutat. A miniszterelnök és gazdasági miniszterének végleges magányosságát, teljes elszigeteltségét jelzi attól a közgazdászi vonaltól, amely a ráolvasás helyett a józan ész, a szabadságharc felől a nemzetközi együttműködés felé terelte volna a gazdaságpolitikai döntéseket. És attól a vonaltól, amelynek hitelességére most, az IMF-EU segítségkérés pillanataiban óriási szükség volna. Az unorthodox módszerekkel a legnagyobb baj nem a szokatlanságuk volt, hanem az hogy nem működtek, időlegesen ugyan javítottak az államháztartás adatain, de megölték a növekedést és rontották a gazdaság kilábalásának esélyeit. A miniszterelnökkel egyáltalán nem ellenséges közgazdászok sora vetette fel – volt, aki korábban, volt, aki később – hogy nem működnek a módszerek, szükség van stratégiaváltásra. Chikántól Mellár Tamáson, Bod Péter Ákoson, Hamecz Istvánon, Urbán Lászlón át Heim Péterig rosszabb esetben ellenséggé, jobb esetben egyszerűen kegyvesztetté váltak, kiszorultak a gazdaságpolitikai döntéseknek a közeléből is. Járai ellenséggé nyilvánításával a folyamat bevégeztetett. Orbán és jobbkeze egyedül maradt. Heim Péter ugyan az [origo]-ban felmenti a kormányfőt a felelősség alól, mondván a tanácsadók megtéveszthetik a gazdasági kérdésekben járatlan vezetőt. Orbán Viktor felelőssége azonban első számú vezetőként nem megkerülhető abban, hogy kikkel veszi körül magát, kikre hallgat, illetve másik oldalról, kiknek a tanácsait nem hallgatja meg és viszi ennek következményeként gazdasági zsákutcába az országot. Még most is van ideje kihátrálni és stratégiát váltani. De minden elvesztegetett nappal egyre jobban egy nyilvánvalóan nem működő modell apostolához láncolja magát a miniszterelnök, aki számára a politikai váltás és a személyes megmenekülés is egyre nehezebb lesz. Hogy az ország sorsáról már ne is beszéljünk…