Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lost Horizon

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Olvasóink! Saját szórakoztatásunkra Egy új rovatot indítunk, amiben a filmeken (TV műsorokon) kívül esetlegesen könyvkritikákat is közlünk. Elsősorban gyermek- és kamaszkorunk kedvenceit fogjuk elővenni – legalábbis filmek esetében –, de minden bizonnyal "be fog csöppenni" néhány újdonság,…..
Kiadó: Nuclear Blast Honlap: www.ltrhapsody.com Mindannyian H. Sanyi köpönyegéből bújtunk ki, sóhajthatna Eric Adams, már ha olvasna Dosztojevszkijt. Nos, amennyiben a Manowar az ihletet az 1952-ben kiadott ideológiai brossúrából kapta – lásd Manowar kritikámat –, akkor Luca…..
Lost Horizon 2014.03.25 09:59:39
Ez az album szimplán zseniális!!! Bevallom, hogy a Rhapsody-ra a kezdeteknél a legbecsesebb kincsként tekintettem, a Legendary Tales ott a 90-es évek végén, amikor a heavy metal nemigen volt túl népszerű, illetve az új hullám éppen csak, hogy megindult, egyszerűen zseniálisnak tűnt számomra! Luca szólóitól egyszerűen nem tértem magamhoz, a reneszánszos, barokkos virgázások szimplán lenyűgöztek! (Hát igen, akkor még mit sem tudtam a 80-as évek úttörőiről, Malmsteenről vagy Vinnie Moore-ről...). Lényeg a lényeg, a neoklasszikus metalt számomra a Rhapsody jelentette, és mivel ők mutatták be nekem, mindig is különös helyet foglaltak el a szívembe... Azonban a 2. Symphony of Enchanted Lands, ami szintén megismétlhetetlen remekmű, az érdeklődésem valahogy elszállt velük kapcsolatban... Miért? Hát mertvéleményem szerint a következő anyagokon nem ütötték meg a kezdetek szinvonalát és lelkesedését! Emellett középszerűvé és önmaguk kliséjévé váltak. Ráadásul a gigára duzzasztott fantasy-story valahogy totál fárasztóvá vált, noha a kezdeteknél épp ez volt üdítő. Már akkor megfogalmaztam, hogy akkor lenne újra jó a Rhapsody, ha ki tudnának lépni ebből a giga-koncepcióból, mert az totál leterheli a lemezeket. És íme, jó egy évtized után a vágyam teljesült!!! Luca végre kiírta magából a hosszúra nyújtott kocepciót, és végre visszatért olyn klasszikus témákhoz, amelyek a világörökség részei! Zseniális! És a zene!!! Ütős a megszólalás és zeneileg újra úttörő, nem kiszámítható, noha a stílusjegyeket magán hordozza. És végre újra vannak igazi fogós dallamok és zseniális nóták! Az elmúlt anyagokon éppen a nóták voltak felejthetőek. Szóval Luca újra visszatalált egy üde zenei és szövegi konepcióhoz, az anyag az utóbbi évtized legjobbja szerintem a Rhapsody jelenség házatájáról!!!
A déja-vu egy nagyon misztikus dolog. A déja-vu az az érzés, amikor úgy érzi az ember, hogy az ami éppen az adott pillanatban történik vele, az mintha emlékeztetné egy pontosan ugyanolyan pillanatra, tehát mintha már egyszer átélte volta az adott pillanatot pontosan ugyanolyan…..
Kiadó:Ulterium RecordsHonlap:www.theocracymusic.commyspace.com/theocracyband Két évvel ezelőtt, az euro-power látszólagos kifulladásának idején, még mielőtt térdre borulva zokogtuk volna világba bánatunkat, éppen onnan érkezett az isteni csoda, ahonnan aztán igazán nem vártuk. Az amerikai Theocracy…..
Régóta gondolkodom azon, hogy valamilyen formában bemutatom Robert Walser írását, hiszen egyre többször jelenik meg a metal és klasszikus zene (sokszor ezer sebből vérző és kierőszakolt) összehasonlítása. Hogy ez azért mégsem minden alapot nélkülöző házasítás, azt…..
    Egy amerikai zenetörténész, Robert Walser - akinek igazából semmi köze a heavy metal zenéhez - azt írta egy tanulmányában (Heavy Metal Appropriations of Classical Virtuosity - Wesleyan University Press - 1993), hogy a régi korok (18-19. sz.) koncertjeinek…..