Regisztráció Blogot indítok
Adatok
libanya

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai íráson (mely a Magyarország és én pályázatra érkezett) én azt érzem, hogy düh szülte, a veszteség érzése. Nyilván lehet vele vitatkozni (és nyilván fogtok is), ugyanakkor számomra azért is érdekes, mert látszik, hogy szerzője, Prof egyike azoknak, akik nem feltétlenül…..
libanya 2015.08.26 08:50:58
@Megnevelő Ember: Nem gondolom, hogy máshol minden happy. És én is megpróbáltam magam távol tartani a politikától, a politika nem akarja távol tartani magát tőlem. Sajnos nem tudok átsiklani pl.azon, ami az iskolákban történik, mert két iskolás gyerekem van, és képtelen vagyok elintézni azzal, hogy nekem pedig úttörőnek kellett lenni, szívjál te is kisfiam, meg teher alatt nő a pálma stb. És elrémiszt, hogy vagy elvtelen seggnyalókat neveleke belőlük vagy megnehezítem a boldogulásukat ebben a rendszerben. Nem a hülyék és a gátlástalanok jelenléte zavar, hanem az ahogyan túlsúlyba kerültek a döntéshozásban. Én - minden hibával együtt -szerettem itt élni. Nagyon.
Sokszor szóba került már itt, a Határátkelőn is, hogy Magyarországon a politika betüremkedik az emberek hétköznapjaiba. A mai írás (amely a Magyarország és én pályázatra érkezett) szerzője, Hilda ezt a saját bőrén tapasztalta meg, amikor szülőként megpróbált kiállni az…..
libanya 2015.08.19 07:29:47
@svájci sapka (ch): Igen, már 20 éve itt vannak, de az utóbbi 4-5 évben kizárólagos hatalomra tettek szert. Elképesztő visszaesés és nyomor lett a magyar közoktatásban. És soha ilyen mértékben nem tenyerelt bele a politika korábban.
libanya 2015.08.19 14:44:18
@Csodabogár: "Semmi esetre se mennék szembe a hatalommal." A gyerekedért sem?
A döntés persze mindenkinek a sajátja, és mindenkinek magának kell kiszámolni, mi éri meg neki jobban. Mai szerzőnk, Balázs úgy matekozott, hogy neki megérte Anglia, mert szép pénzt tudott félretenni, de…..
libanya 2015.08.18 10:21:08
@Andras125: Tényleg nincs jó véleményem/tapasztalatom. És nem anyagi okok miatt, ilyen szempontból egy (alsó) középosztálybeli életet élek. Abba nem tudok belenyugodni, ami az iskolákkal történik, meg az egészségügyben, meg a rokkantakkal stb, de leginkább az a mérhetetlen közöny aggaszt, amivel ezt az emberek szemlélik. A posztban az nem tetszik, hogy csak a fizetés körül forog, ami persze sokmindent megold, de egy ember életminősége ennél összetettebb. Mellesleg, ha megvan a fizu, és mégis tömegszállás éveken át, akkor minek? A külföldi életről nincsenek rózsaszín álmaim, ahhoz már koros vagyok, de biztos rosszban maradni nem szeretnék, mert ahhoz még fiatal.