Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gilyannkata

208 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
GILYANNKATA Lélekbúvár 2020.01.05 19:51:17
Arra gondoltam, ez az év lesz az elengedés éve. Tudom, hogy nem a múlton kell rágodni,de én nem vagyok az a tipus, aki csak úgy lazán azt tudja mondani dolgokra, történetekre, eseményekre, hogy nem számít, miközben igenis számít. Nem tudom és nem is akarom azt mondani, hogy nem számít a múlt.A múlt…..
VERS- A VERS IDŐTLEN 71Valahol... 2012.09.16 19:13:48
Valahol az életem elcsúszott, Mint egy kicsúszott vonat, Valahol a szerelem elmaradt, Szívemben puszta szél kószál. Nem jó ez neked, se nekem, Gyilkos szavakkal marcangolni, Nem jó ez nekem, se neked, A néma csöndet megmérgezni.   Valahol…..
GILYANNKATA A játék 2012.09.10 10:16:23
Már rég nem írtam, pedig gondolatban sokszor leírtam elmondtam, témákat szerkesztettem, de valahogy nem volt időm rá. Rendet kell teremtenem az életemben. Annyi minden történik, olyan gyors kezdett lenni az élet, annyi esemény. Még fel sem szárad a könny az arcomról, már…..
Milyen ritka az igaz szerelem, milyen csoda egy ilyen érzelem!!!! Tétova óda Mióta készülök, hogy elmondjam nekedszerelmem rejtett csillagrendszerét;egy képben csak talán, s csupán a lényeget.De nyüzsgő s áradó vagy bennem, mint a lét,és néha meg olyan, oly biztos és…..
VERS- A VERS IDŐTLEN 70. szavak 2012.08.22 18:21:20
Szavak, szavak, szavak, Édesen gyilkoló szavak. Kuszálva, sután belém karol, És magával ránt A gondolatok káosza Színesen másképpen zengő Furcsának mondott, Egyszerre gyűlölt, Egyszerre szerető, Szavak, szavak,…..
VERS- A VERS IDŐTLEN 69. Se-se 2012.08.22 18:01:15
Szemem szemedben, Szemtelen kerestem, Szivárvány hangoknak Rózsaszín érintést, Rózsaszín érintést, Zenélő megnyugvást, Vénölő kezemnek Jég-égő érintést.   Csókomnak illatát Hajamnak hullámát A tegnapnak…..
VERS- A VERS IDŐTLEN 68. Se bá... 2012.08.19 22:56:17
Se bá, se bú nem öli lelkem, Mint üres fazék, várja, hogy megteljen. A tegnap kiömlött, a holnap messze van, Ma pedig szépen beérem magammal.   Csodás az élet néha könnyekkel, De reményem nem, soha nem adom fel! Megcsaltak sokan, hazug világban…..
VERS- A VERS IDŐTLEN 67. Kémia 2012.08.19 22:48:41
  Sóhajom a káoszból született, Mosollyá gyúrtam társaim vígságára, Valahol, mind idegenek vagyunk, Külön, külön és mégis egyek. Fájtak a mozdulataid, Fájt az érintésed, De szavaid, szavaid imádtak engem.   Nem tudom, mi dolgom…..
GILYANNKATA jól vagyok 2012.08.16 22:19:10
A szokásaink rabságában szenvedünk mindannyian. De mit takarózom veletek, magamról kell, beszéljek. Büszkén kijelentem, hogy én nem vagyok sem cigi függő. Sem drogfüggő. Sem alkoholista sem társfüggő… hoppá, hoppá. Na, itt álljunk meg egy szóra. Amikor kapcsolatban éltem…..
Mi a henna? Az élénkzöld, bokorszerû növény (Latin elnevezése: Lawsonia inermis) Egyiptomból származik, ahol jól viseli a forró, száraz éghajlatot. A hennát Indiában, Szudánban, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten is termesztik, de legjobban a trópusi klímát szereti.…..
GILYANNKATA A gyűszű meséje 2012.07.23 22:42:00
Nem tudom mennyire lesz ez mese vagy sem, de szeretnék neked mesélni valamiről, ami már egy ideje foglalkoztat. A gyűszű meséje. Évekkel ezelőtt hallottam, Szepes Mária, akit különben nagyra tartok, mesélte egy tévés beszélgetésén. Egyszer valaki azt kérdezte tőle, hogy tudott…..
VERS- A VERS IDŐTLEN 66. CSEND 2012.07.20 22:58:00
  Ha véget ér egy érzelem, Eltűnik az illúzió. Ott marad a félelem, Beborít, hagyod, hogy fájjon. Semmi, semmi nem örök, Hangok, illatok, az érintés, Minden, minden olyan múló, Nincs benne ráció, vagy…..
GILYANNKATA keresztem.......... 2008.09.19 09:09:00
Úgy keltem fel, hogy nagyon jó leszek, hogy mosolyogni fogok, még akkor is, ha kint ólmosan szürke a levegő. A halál szaga van mindenütt, de én az életet választom, én mosolyogni akarok, én keresem azt a kis boldogságot, ami megadatik, ami hozzám szegődhet, ha hívom, ha keresem. De…..
GILYANNKATA az elvárások 2012.06.03 19:10:00
 Rég óta készülök írni egy témáról, ami valahogy bennem rekedt.Emlékszem, nem is olyan régen volt, mentem az úton és velem szembejött egy volt tanítványom. Azt hittem, hogy köszönni fog és már mosolyogtam is rá, hogy időben fogadjam a köszönését. Elment mellettem, és…..
  Könnyeimmel áztatnám orcád, De nem merem Félek megérinteni, Mint buborék elvesznél, A felejtés rejtjeles ösvényén. Csak nézem szomorú szemed, Szomorú szememnek Fénye visszatükrözik, Tekintetem simogat, Csak az érhet el hozzád, S a sóhajom, mi mélyről Indul, hogy…..
GILYANNKATA Kis Tibor Most múlik 2012.05.10 07:46:00
 Most múlik pontosan,Engedem hadd menjen,szaladjon kifelé belőlemgondoltam egyetlen.Nem vagy itt jó helyen,nem vagy való nekem.Villámlik mennydörög,ez tényleg szerelem. Látom, hogy elsuhanfelettem egy madár,tátongó szívében szögesdrót,csőrében szalmaszál.Magamat…..
  Hiába bújtam el, a bánat rám talált, Húz, nyúz, cipel magával. Jó volt nélküled, Kösz elvoltam, Nem tudom, miért? Szerelem fent, szerelem lent, Menj el, nem kellesz! Nélküled elvoltam Magányom megszoktam Unom a fájdalmat. Unom, hogy örökké, Én, csak én…..
GILYANNKATA Ady Endre Finita 2012.05.04 22:32:00
 Vége van. A függöny legördült,Komisz darab volt, megbukott.Hogy maga jobban játszott, mint én?......Magának jobb szerep jutott!Én egy bolond poétát játsztam,Ki lángra gyúl, remél, szeret -Maga becsapja a poétát,Kell ennél hálásabb szerep?!...Kár, hogy kevés volt a…..
VERS- A VERS IDŐTLEN 63. Anyám 2012.05.03 20:01:57
 Anyám! Könyörögj Istenhez,Hogy ne kelljen megátkoznom,Azt a napot, amikor megszültél!Anyám! Cinikus, tolvaj, hazug embert,Belőlem miért nem neveltél?Hogy ne fájjon a gyalázat, a szenny,És ha szembeköpAki tegnap még barát volt,Hogy ne érezzem többé mennyire bűzlik,Rothad…..
VERS- A VERS IDŐTLEN 62 Gúnyvers 2012.05.03 19:56:00
 Mert számokból és logikábólMozaik kockaként raktákÖssze a nagy filozófiát,Aki nem érti a komputerMagas tudományát és aSzámhalmazok gyökvonását,Bár virágot, színeket ismer,Bár dalolni tudjon, bizonySokszor nem érvényesülhet. ..
VERS- A VERS IDŐTLEN 61 ISTEN 2012.05.03 07:29:00
 Imádkoztam hozzád Isten,Hívtalak minden nap. Kértem tőled, sokat kértem. Sokat is adtál, nagyon sokat. De nem azt, amit kértem, Abból nem adtál, Vajmi keveset.   Pereltem veled Isten, Minden rosszért. Téged vontalak, téged szidtalak. Néma voltál, tűrted a…..
Van barátom nem egy, kettő, hanem sok.Van kollégám, mindegyre rám szorulnak.Van ismerős, előre köszön és hajlong.Van szeretőm, bolond is lenne értem.A barátoknak hazudok,A kollégákat becsapom,Az ismerősön kacagok,A szeretőmet megcsalom.De ha egyszer kívánni fogom,Hogy igazat…..
Gilyannkata 2012.04.30 14:59:06
Kedves tantestület, jámbor diákok! Kedves mutánsok és félmutánsok! Kedves szomszédos galaxisbéli növendékek! Szívemben örömmel és Jézussal eltelve nyitom meg a 2073-as tanévet. Nehéz év áll mögöttünk, és még nehezebb előttünk. De az Úr szíve hatalmas, mind beleférünk,…..
Meredek mesék Szentséges én! 2014.05.20 06:13:00
...Sziasztok, hello lányok! Alexka vagyok! Nem baj, ha ide ülök? … Amúgy mondjak valamit? én gyanúsan bölcs vagyok. Mert minden életünk perce olyan, szóval, úgy éld, mintha az utolsó lenne… Létünk csak egy hullámzás a mindenség óceánján… A múltat mindég le kell zárni…..
  A kozmetika története olyan régi, mint az emberiség története. A test, de különösképpen a bőr ápolása, az arc szépítése és a haj fényének fokozása már ősidők óta foglalkoztatja az embereket.Az Ebers-féle papirusztekercsek, amelyeket i. e. Kb. 1500 évvel írtak,…..