Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ammi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azért lássuk be, az ember nem mindennap kap emailt Costa Ricából, márpedig most ez történt – hiába, a kalandozó magyarok, ugye... Mai kalandozó magyarunkat egyébként Messzipistának hívják, és hogy miként került ki Costa Ricába és miért pont oda, az rögtön…..
Az előző részben elvetett gondolatok után eszembe jutott, hogy a Tarih-i Üngürüsz milyen sokszor sietett már a segítségünkre. Az abban található különös módon leírt nevek már több alkalommal is továbblendítették a kutatást a holtpontról. Bizonyára emlékszünk, hogy a…..
Szkítiától Maghrebig A Kőszikla 2013.02.18 10:46:29
2012 novemberében, Debrecenben, a Régről regélők... c. előadássorozat keretei között ismét lehetőséget kaptam, hogy legújabb kutatási eredményeimről beszámoljak. Ez volt az első olyan alkalom, amikor a Nagy Konstantinnal és Cirillel kapcsolatos gondolataimat szélesebb körben is…..
ammi 2013.03.10 22:38:38
@( Tóth Gyula ): Kedves Tóth Gyula!

Ha igaz azon elképzelése miszerint Attila=Konstantin abból az adódik hogy Attila nemcsak pénzt veretett ezen a néven de akkor magát a római kultúrát is fejlesztette, rómaiak szokása szerint. Pár hónappal ezelőtt jelent meg egy nagyon hiánypótló könyv Dr. Aradi Éva tollából. Az ókori India történelmének szálait próbálja kibogozni már jó rég óta és a mostani harmadik könyvében találtam egy érdekes bekezdést. A szerző India szkíta vonatkozásait tárja fel és éppen a leghíresebb indoszkíta uralkodóról , I. Rudradamánról írja hogy szaka származása ellenére ő volt az első indiai uralkodó aki a kor vallási nyelvét, a mesterségesen Pánini álat "gyártott" klasszikus szanszkritot felemelte, részben hivatalos nyelvvé tette és az első összefüggő klasszikus szanszkrit nyelvű kőbe vésett felirat is az ő nevéhez fűződik (dzsunagáhi kút).

"Rudradáman tehetséges király volt és hosszú ideig uralkodott. Nagy hatással volt az általa elfoglalt területekre ,ezek uralkodása alatt jelentősen fejlődtek. Kulturális szempontból is elismerik tevékenységét mint ahogy Romila Thapar történésznő könyvében megjegyezte az első összefüggő kőbevésett szanszkrit felirattal kapcsolatban:egy idegen és nem kaszthoz tartozó (tehát mleccsa azaz kaszton aluli) uralkodó tette ezt a szolgálatot a szanszkrit nyelvnek."

Tehát a mindenkori szkíta uralkodók ezek szerint az adott országot próbálták fölemelni, az adott ország nyelvén ( pl. a párthus birodalom érdekes módon az előd szeleukida alexandriánus görögöt részesítette előnyben) És ezt a tevékenységet ezek szerint nem az adott ország őslakossága csinálta hanem a mindenkor szkíta-hun uralkodók? Talán ha így nézzük akkor Attila "római módon " való tettei nem is annyira különlegesek. De hogyan is harcol egy hun? Nem legyőzni kell az ellenfelet hanem magunk fölé emelni, tipikus Hunor-Magor testvérviszony. És ezek szerint még nem is dicsekedtek ezen fölemeléssel, de lehet hogy ezt használták ki mások és mások tollával ékeskednek.
ammi 2013.03.10 22:41:59
MLM átverés Botanoo 2011.05.30 22:38:00
Botanoo, a Carbon Credit kereskedelemre építő újabb lehúzó Multi Level Marketing csoda. Újfent a környezetvédelemre érzékeny és egyben hiszékeny embereket akarja valaki jó rászedni és más kárán gazdagodni. Miről is van szó? A marketingduma az, hogy vegyél Carbon Creditet,…..