Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adabra

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"...ne kurválkodjatok többet, mint mi jól esik - mondá az Úr - és megteremté az farizeusokat az ő igen nagy kegyelméből..."Mekkora lehet a baj egy olyan országban, ahol a kormány lelki üdvéért imakampány zajlik, ahol az éjféli mise nem múlhatott el szeressétek a…..
Adabra 2012.01.15 01:35:29
@Kara kán:

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely... nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről - csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül... Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen... Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az... idegengyűlölettel..."

Orbán Viktor
Adabra 2012.01.15 01:50:56
@Doubledecker:

Egyetértek!

Szerintem annyi történt, hogy egyszerűen meghülyítette a hatalom. Előbb csak kicsit engedett az elveiből a népszerűségért, aztán egyre többet és többet, míg aztán eljutottunk oda, hogy már maga se tudja, hogy miben is hisz igazából. Tökéletes ellentéte lett önmagának, azzá vált, ami ellen harcolt. Szomorú.

Ami még szomorúbb, hogy ezt a hívei nem veszik észre.

Komolyan érdemes visszaolvasni, itt egy remek gyűjtemény:
hu.wikiquote.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor

Leginkább persze őt magát kéne szembesíteni mindezzel.
Adabra 2012.01.15 01:28:55
@Kalmár:

Idéznék neked pár dolgot ezzel kapcsolatban a jelenlegi Miniszterelnökünktől, Orbán Viktortól:

"vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra? Ez a kérdés."
(Parlamenti jegyzőkönyv, 1991. július 4.)

"Én úgy gondolom, hogy a mai magyar politikai helyzetben az, hogy az állam költségvetési támogatásban fogja részesíteni évente az egyházakat, az kifejezetten függőségi viszonyt teremt az állam, egyház viszonylatában."
(Orbán Viktor parlamenti beszéde, 1991. július 4.)

"Az egyházak csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet egyes szereplői közül egyeseket ellenségeknek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból."

Várom magyarázatod, remélem nem cáfolod meg a Miniszterelnök Urat!