Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mobra

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az értéktelen egészségügyi tanácsokat osztogató weboldalaknak se szeri, se száma. A stupiditási lista élén nagy a tolongás, de egy viszonylag új versenyző nagy lendülettel tör élre: a ripost.hu Medicina rovatát szerkesztők olyan szintű dilettantizmussal írják a cikkeiket, hogy az már felveti a…..
mobra 2016.09.01 23:36:09
@kodpiszkalo: Kár, mert pont az a lényeg (föltéve, hogy a cikk célközönsége a megtévesztett, félrevezetett emberekből áll)

Ha adott egy fickó akit beetettek a citromlé és a szódabikarbóna csodájával és a big farma összeesküvéssel, akkor ez a cikk megerősítheti őt a meggyőződésében.
Bármely olyan cikk, amely őt a hülyeségével szembesíti (jelen esetben azzal az egyszerű ténnyel, hogy a savak és bázisok egymást semlegesítik, amit ő is tudhatna, ha kémiaórán odafigyelt volna picit), kognitív disszonanciát kelt benne, amelynek kezeléseként kapaszkodót keres a valóság elutasításához. Az ő számára a hibás hasonlatok pont elég kapaszkodót nyújtanak. A cikket olvasva diadalittasan elmosolyodik: lámlám itt a bigfarma által megrendelt ellencikk, tele csúsztatásokkal. De az is lehet, hogy politikai hátteret fog beleképzelni (ripost elleni támadás).

Lehet hasonlatot használni, sőt, kell is, csak nagyon vigyázni kell velük, mert a kognitív disszonancia súlyos gátat vet a megismerésnek. Egy apró hiba elég ahhoz, hogy a tévképzetükhöz ragaszkodó emberek hiteltelennek tekintsék az egész írást.

A fagyasztóval sütés fizikailag nagyon egyszerűen kivitelezhető, a hőszivattyú hideg oldalát kissé melegítve, a meleg oldalon nagyon magas hőmérséklet érhető el (amíg tönkre nem megy a hőszivattyú). Sokkal jobb példa lett volna ha a "tűzzel fagyasztást" hozod fel példának.

A seggberúgást meg nem a fogfájás kezelésére alkalmatlanként kell bemutatni, hanem a fogszuvasodás kezelésére alkalmatlanként.

Hozzászólásomat természetesen építő kritikának gondoltam, remélem ez átjött.
Mindig is érthetetlen volt számomra, hogy a francba lehet az, hogy a Jobbikos oldalakon ennyi like van, amikor "offline" a való életben egyre kevésbé találkozom büszke jobbikossal? Megvan a magyarázat, most nagyon csúnyán lebuktak a szittya fiak! Sokszor úgy leszel a Facebookon…..
mobra 2014.02.17 20:45:56
prntscr.com/2tehk6
a képen mutatott forráskódból kimásolt szövegre rákeresve a google nulla találatot adott. ezt a kódot valakik összerakták. utólag.
Már századszorra keseregtem azon, hogy Heller Ágnes miért nyilatkozik olyan gonoszságokat Magyarországról, aztán gondoltam: legjobb lesz, ha írok neki és megkérdezem. Kaptam választ is, ami nem válasz, de legalább egy kommunikációkezdemény. Megkerestem a Facebookon a Heller Ágnes…..