Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyss

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gáborék a diakigazolvany.hu felületén szivárgó információkkal követhették nyomon hogyan alakul szeptember 3-án igényel kártyájuk sorsa. Alig 2,5 hónap alatt el is készült, általában "feldolgozás alatt" volt, bő egy hete pedig talán a már valamelyik posta környékén…..
Nyss 2012.01.14 19:23:22
Hy!

Most szívesen fogom fogadni az utálatotokat, de leírom én is a véleményemet, ha már csak a hülyeséget tudjátok itt terjeszteni :) Én az Educatio-nál dolgozom, és igen az igénylésetek hozzánk kerül be és mi dolgozzuk fel...

1: 60nap a kormányrendeletben meghatározott legyártási határidő, ezen idő alatt az igazolványok elkészülnek, HA nincsen velük HIBA! A hibákat nem feltétlen lehet látni az igenyles.diakigazolvany.hu felületelet, DE az esetek 90%-ban az OH kiértesíti vagy az igénylőt vagy az intézményt a hibáról!

2: Ha 60napon belül nem készül el az igazolvány és nincs benne hiba, akkor DÍJMENTESEN igényelhetett igazolványt mindenki a saját intézményében, amit az OH visszatérített az intézménynek!

3: Az, hogy az Érkeztetés mikori dátummal érkezik be az nem függ attól, hogy te mint kedves igénylő mikor adod le az intézményben az igénylőlapod és ők mikor továbbítják. Köztudott már, hogy ezt nem egyesével teszik meg, hanem van, hogy 1hónapot is várnak arra, hogy több összegyűljön. (Tehát ilyen jellegű panasszal lehet élni az intézményben is). Attól, hogy a kis csekkeddel elballagtál a postára és befizetted még az igénylőlapod nem jutott be hozzánk szeptember 2-án!

4: Felvételi eljárás során igényelt diákok valóban van, hogy fél év után érkeznek meg, ugyanis az intézménynek vissza KELL igazolni a hallgatók felvételét, ami sok esetben nem történik meg csak november környékén. (szintén gratulálunk az intézménynek).

5: Az OH nem téríti vissza az utazási cégek által kiadott büntetések árát, ugyanis ha nincs érvényes igazolványod akkor jogszerű a büntetés.. És meg is érdemled ha igazolvány nélkül utazol, ugyanis mint már korábban leirtam ha 60nap alatt nem készült el a diákod akkor INGYENESEN voltál jogosult az ideiglenesre amivel az intézmény is tisztában van, tehát ha nem szólt neked erről akkor ismételten csak kezet fogni tudunk vele/veled.

6: Ajánlom figyelmetekbe a 2011.12.30. megjelent Január 1-étől hatályos 362/2011 (XII. 30.) kormányrendeletet. Sok izgalmas új infó van benne. Ha mindenki tisztában lenne vele, akkor nem terjedne itt sok répaság az igazolvány elkészüléséről :)

Üdv