Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oswald_Spengler

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Mint azt maroz kolléga észrevételezte, egy bizonyos Nyírő Gyula nevű író újratemetését nem engedélyezték Romániában. Legalábbis a fél magyar internet szerint.    Nem tartják meg Nyirő Gyula író újratemetését vasárnap…..
Oswald_Spengler 2012.05.28 09:52:44
@Kettes:

Onnan lehet tudni, hogy az ember jó irányba megy, hogy egy olyan érveket kigondolni és leírni képtelen, pökhendi, nyomorult liberális, mint te, lehülyéz.

Nagyon elszomorítana, ha egyetértenénk....
Oswald_Spengler 2012.05.28 09:56:05
@nerángass:

György Péter egy végtelenül balra elfogult, szélsőségesen liberális esztéta, akinek nem szakmája a történelem, tehát pont annyira releváns a véleménye, mint a sarki szotyiárusé. Fantasztikus teljesítmény volt az ő írását idelinkelned.
Oswald_Spengler 2012.05.28 11:51:41
@nerángass:
"Mitől vagy ennyire agresszív, kisbalta ? A nicked forog a sírjában."

A Nyugat alkonyát nem azért írta, mert szerette volna, ha bekövetkezik, hanem azért, hogy figyelmeztessen, hogy rossz az irány, ha erre megyünk tovább, elkerülhetetlen a pusztulás.
      Holnap este hat órakor a Corvinus Egyetemen Bogár László tart előadást . Jogi képviselőnk kérésére nem írom azt, hogy Bogár László a Nemzet Hülyéje. Lehet, hogy gondolom, lehet, hogy nem, sohasem fog kiderülni. A kontraszelektált kommunista…..
Oswald_Spengler 2012.04.15 18:43:55
@puffatag:
"bogár bácsit tőlünk nyugatra az általad emlegetett lipóton kezelnék"
Nem kizárt, ugyanakkor azt legyen szabad megjegyeznem, hogy állításainak tételes cáfolatával eddig még nem találkoztam liberális oldalról, kizárólag a szellemi képességeit kétségbe vonó, személyét érintő mocskolódással. Egyetlen alkalommal mentem utána egy elsőre megdöbbentő számadatnak, amiről beszélt valamilyen műsorban, az az adat teljesen pontos volt. Mindez nem jelenti azt, hogy mindenben igaza van, ő legjobb esetben is a Bibó által "túlfeszült lényeglátó"-ként aposztrofált figura.
Oswald_Spengler 2012.04.15 18:46:01
@kajagugu:
Samuelsont azért citáltam elő, mert ilyen sommás állításokat ha már tételesen igazolni nem lehet, akkor legalább egy általánosan elfogadott tekintélyre hivatkozva lehet meggyőzően megfogalmazni.
Oswald_Spengler 2012.04.15 18:50:02
@nerángass:
"Aham… ahogyan pont ennyire félre nem érthető - csak sehol föl nem lelhető - sorokat írt Szolzsenyicin is a kommunistákról …………"

Hát, mit mondjak erre? Ha Te nem lelted fel ezeket a sorokat, arról nem Samuelson tehet, ez teljesen egyértelműen a Te hiányosságod, amit ügyesen világgá is kürtölsz!
Gratulálok ehhez, egyébként meg annyit segítek, hogy az Akadémiai Kiadó 2012. évi felhozatalában érdemes kutakodni az említett sorokért...
Ritkán érez az ember mélységesen együtt Bayer Zsolttal. Kedvenc mérsékelt hangú demokratikus pacsirtánk, ha nem is felháborodásának, de azért néminemű meglepettségének adott hangot a Heti Válaszban, hogy ugye ő, aki szerteszét zsidózta a pájsliját, három műszakban uszult,…..
Oswald_Spengler 2012.02.22 14:55:31
@desmentir:
Valóban vannak eléggé paranoid gondolatai Bogár Lászlónak, az elméletei nem állnak meg mint egészek, ettől függetlenül két dologban alighanem igaza lehet:
1. A globális kapitalizmus jelenlegi formájában nem valószínű, hogy sokáig fenntartható, alapvetően rendszerszintű problémák miatt. A globális pénzügyi rendszer működésére jelentős befolyást gyakorolni képes kevesek józan belátásán, felelősségtudatán múlik a dolog gyakorlatilag, ennek pedig eddig nem sok jelét láttuk, a mérhetetlen kapzsiságnak, arroganciának és cinizmusnak annál inkább. Nem kell hozzá összeesküvés, hogy ez így eléggé gáz legyen.
2. A magát liberálisnak nevező szdsz tevékenysége egészen elképesztő mértékű pusztítást vitt véghez a magyar társadalomban, valamint annak gazdaság nevű alrendszerében. Az őket érintő minden bírálat jogos, már csak azért is, mert hosszú időre gyűlöletessé tették Magyarországon a liberalizmust, pedig az újkori magyar történelem legsikeresebb 46 évét a nemzeti liberalizmusnak köszönhettük, kár volt ezt így tönkretenni. Itt azért az is felmerül, hogy nem teljesen alaptalan összeesküvés-elméletet gyártani, elég csak horngábor kijelentéseire gondolni:
-Az szdsz érdekei fontosabbak, mint az ország érdekei. (Miért vannak az szdsz-nek az országgal ellentétes érdekei?)
-Lehet, hogy 1% támogatottságú párt vagyunk, de 100%-ban a mi forgatókönyvünk szerint valósult meg a rendszerváltás, illetve az azóta történtek. (Mondta ezt 2009 táján, önmagáért beszél, nem igényel kommentárt...)
      "Orbán Viktor nem közgazdász, nem hiszem, hogy a gazdaságpolitikai ballépések az ő számlájára írhatók. A miniszterelnök feladata nem az, hogy megmondja, milyen gazdaságpolitika legyen, hanem az, hogy kijelölje, milyen társadalompolitikát folytat a…..
Oswald_Spengler 2012.01.17 09:54:52
@snakekiller23:
Ha el kell viselni, hogy körmös bauer dicső utódja a hvg-be Trianon nagyszerűségéről írogat, akkor el kell viselni Bogár László "túlfeszült lényeglátását" is. Ha már nem adatott meg, hogy Bibó István a kortársunk legyen...
Azt továbbra is hangsúlyozom, hogy akárhogyan is minősítsük Bogár Lászlót, az nem jelenti azt, hogy nem illethető valóban rengeteg megalapozott kritikával az a működés, rendszer, amit ő is kritizál.
A Darányi tervvel valóban nem foglalkoztam, az úgy tényleg gáz, ahogy írtad.
Oswald_Spengler 2012.01.17 09:57:28
@jotunder:
Ha én vagyok az 1936ban elhunyt, akkor éppen magadat cáfolod, hiszen több kommenten keresztül beszélgettünk....
Oswald_Spengler 2012.01.17 10:59:48
@jotunder:
Hát az tisztán látszik, ha te ördögűző akarsz lenni, akkor én mindenképpen az ördög, ezt jól látod.
Azzal persze tisztában kell lenned, hogy nehéz mesterség, sok tanulást és annál mindenképpen lényegesen több alázatot igényel, mint amit a kommentjeid alapján jelenleg mutatsz, különben az ördög nyer. :-)))
ProgBlog Füvet s vizet 2012.01.16 21:37:00
orbán viktor ma ismét tervet jelentett be (Jajjj!!!): ezúttal a magyar mezőgazdaságot fogja megmenteni, a Darányi Ignác tervvel. (A terv névadójáról később még lesz szó…)És csak úgy mellesleg azt is tudatta ma velünk a Vezér, hogy ha nem vettük volna észre a vaksi…..
Oswald_Spengler 2012.01.17 10:55:36
@Schmitt Pálgium szerdán lemond, ez így korrekt!:
"A nép szavazzon az új köztársasági elnökről!"
Önmagában nem rossz gondolat, de illene hozzátenni, hogy ez az szdsz miatt nem így történik, természetes módon lehetőséget adva a parlamenti mutyinak.
Örülünk, Vincent? Cipolla 2012.01.13 11:49:00
A köztársasági elnök lopott, csalt és hazudott. De még nem jött ki a direktíva a pártplénumon, hogy ez most az imperializmus aknamunkája-e, amit a szocializmust építő nép majd eltipor, vagy a magyar távirati irodát illetékes helyen felhatalmazták annak közlésére, hogy…..
Oswald_Spengler 2012.01.14 12:56:52
@Dr. 2llkedő:
Őszintén szólva nem, de ez nem jelenti, hogy nem történt olyan. De arra igen, hogy elég sok sajtóban megjelent hírből az derült ki, hogy a fő mumus az elmaradt/elfuserált/elkúrt/elbaszott stb... rendszerváltás volt, beleértve a Fideszt, különösen a korai Fideszt is.
Oswald_Spengler 2012.01.14 12:57:56
@Dr. 2llkedő:
A beszéd tartalmáról természetesen.
Oswald_Spengler 2012.01.14 12:58:46
@Dr. 2llkedő:
Akkor gumibelsőben élsz? Másképpen hogyan tudod függetleníteni magad ettől?