Regisztráció Blogot indítok
Adatok
urijimi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha egészen furcsa dolgokba fut bele az ember, szembe jönnek vele olyan mondatok, amelyekkel nehéz mit kezdeni. Legutóbb például a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár mondott egy érdekeset, kíváncsi vagyok, mit gondoltok róla, hogyan látjátok ti (akár otthon, akár…..
Meddő vitanapot tartottak tegnap a Parlamentben, amelynek a témája az államadósság és annak okai voltak. Az államadósság körül forgó parlamenti vitanap nagyrészt értelmetlen sárdobálással telt. Matolcsy bankározott, Gyurcsány önvizsgálatot akar. Az unalmasabbnál unalmasabb…..
urijimi 2012.11.07 19:41:13
@elwood: De a külföldi eladósodás összege nem megy be a gazdaságba?
urijimi 2012.11.07 21:44:31
@elwood: Azért ez nem teljesen így van, de ha Ausztriában veszed meg a TV-t, akkor biztosan nem jön be a hazai gazdaságba.
Nyilván hazai gyártású, hazai kereskedelmi cégnél megvásárolt termék esetén a legideálisabb a dolog, de ez a szegmens nem tudja kielégíteni az igényeket az élet minden területén.

De itt most az államadósságról beszélünk, nem pedig a magánemberek deviza tartozásáról.

Bár az is megér egy misét, hogy a frankos hitelből épített ingatlanok bekerülési költségéből mennyi ment vissza az államhoz adóként,(ÁFA meg egyebek, kb 40%)mert az azért jelentősen hozzájárult az ellátó rendszerek működtetéséhez. Arról nem is beszélve, hogy adott esetben olyan embereknek is adott munkahelyet, vagy keresletet arra amit Ő állított elő, akik most pampognak a lakosság eladósodott felének butaságán.
urijimi 2012.11.07 22:03:49
@elwood: "ha az állam külfödről hitelt vesz fel és nem termelőberuházásra hanem nyugdíjra, állami alkalmazottak fizetésére fordítja"

Hát ez az!
Pont ez megy most is a folyamatos hiánnyal.
A költségvetés 3%-os deficitre lövése évről évre növeli a tőketartozást.
Melyik család engedheti meg magának a folyamatos 3%-os deficitet, ráadásul tervezetten?
Miért nem veszünk le minden állami kiadásból 3%-ot? Gyakorlatilag minden terület szarul megy, amit az állam finanszíroz, egy 3%-os romlást szinte észre sem lehetne venni.

Az elvett magánnyug-ból pedig termelő beruházásokat kellett volna csinálni, aminek a haszna évről évre csökkentette volna az államadósságot.