Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LP-filter

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        A Lexicon cég neve igen jól cseng a zenészek, stúdiósok és pro-audio szakemberek körében. Pár éve megjelent a házistúdiós piacon is a termékeivel. Mivel a Lexicon mindent tud az A/D - D/A átalakítókról, a DSP-kről és a digitálizált…..
LP-filter 2012.01.12 15:34:35
Halihó!

A neten keresgéltem és beleakadtam ebbe az írásba, de ahogy elnézem a blogot, elég jó kis oldal ez információs aranybányának is!
Mivel a Lexicon hangkártyákat is nézegettem már, de ezt a kisebb olcsó modellt egyszerűsége miatt elvetettem, azért a nagyobb testvéreiről még kérdeznék, a Lambdáról és az Omegáról, hogy azok konverterekben is jobbak ettől?

Egyébiránt laptophoz szeretnék külső hangkarit midivel és digitális ki-bejáratokkal, akár 2-nél több audio bemenet se gond rajta és min 2db miksi előfok. Így bocsánat hogy itt a Lexicon rovatában sorolom fel, de más típusok is a látómezőbe kerültek nyílván, nem tudom ezekről van-e valamiféle vélemény, tapasztalat melyik lenne a legjobb választás?

Íme:
- Avid Fast Track C400
ára: kb. 70E Ft
ez új és drága és semmi infóm róla, jó lehet-é?

- E-MU 0404 USB 2.0
ára: 70E Ft
állítólag a D/A benne meg sem közelíti az A/D minőségét és driver gondjairól is sokan írnak az Emuknak, de ennek ellenére Protools közeli minőségről is felvételt tekintve!

- Tascam US-144 MK2
ára: 45-55E Ft
ez ár/minőség tekintetében nagy favorit lehetne, de van a latencyjével egy kis gond + ez:
www.aarontitus.net/blog/2010/01/09/is-your-tascam-us-144-mkii-noisy-just-sit-on-it/

- Focusrite Saffire Pro 14
ára: 65E Ft
a Focusriteokról azt mondják nagyon jó, de az alsóbb árszegmens készülékei össze sem vethetők a gyár középkategóriás szereplőivel, azaz tulkép olyan mint a többi olcsóbb kártya?

- Alesis iO4 express
ára: kb 45E Ft
ez a legolcsóbb, bár az Alesisről is az járja hogy már nem a régi

- Echo Audiofire 4
ára: 85E Ft
az Echot szinte a legkiválóbb márkaként emlegetik 30 éves tapasztalattal a computer audio iparban, nincs is sok felesleges készüléke, viszont a fenti model elég gyér tudásban-szolgáltatásban, de árban meg a legdrágább az itteniekhez képest

- Roland Quad Capture
ára: 50E Ft
azt mondják a roland is kezd ebben jó lenni, kérdés hogy pl az Echohoz, Emuhoz hol van?

- Lexicon Lambda, Omega
itt főleg az USB 1.1 zavar + a durván állítható latency

A végső kérdés, mivel nagyjából 80-100E Ft-ot szánok az egészre amellett hogy melyik lenne a nyerő, az hogy USB vagy FW csatolójú legyen? A FW-ről hallottam hogy stabil, de kihalófélben van.
Továbbá ma mennyire jelent gondot az adat ér mellett szorosan húzódó tápvezeték az eszköznek zavar szempontjából a csatlakozókábelében?

Köszönök előre minden hasznos tippet, javaslatot!