Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ebrime

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A köztársasági elnök és hivatala a legnagyobb válságát éli ezekben az órákban. Az elnököt a HVG.hu plágium vádjával illeti, s mindezt igen erőteljes bizonyítékokkal támasztja alá. A vád nem kisebb, minthogy az 1992-ben készült doktori disszertáció többsége egy…..
Mandiner blog Doktor Schmitt 2012.01.11 17:59:00
   Plágiumgyanús Schmitt Pál doktori értekezése – írja hvg.hu. A cikk szerint Nyikolaj Georgijev bolgár sportdiplomata Az olimpiai játékok programjának elemzése című kétkötetes, 465 oldalas, több száz oldalnyi táblázatot, diagramot tartalmazó 1987-es tanulmánya…..
Ebrime 2012.01.12 08:43:13
Érdekes a KEH védekezéséből az is, hogy a történelemprofesszorok bírálták a munkát, azaz Scmitt felleősségének hárítása. Nos, attól, hogy a professzorok nem vették észre, vagy a hiányos hivatkozások miatt azt hitték, Scmitt Pál munkája, az nem változtatna a tényen, amennyiben bebizonyosodna a plágium. A plágium, az plágium, ha észrevették ezt korábban, ha nem.
Ha pedig a 80-as években netán tényleg együtt dolgozott a tanulmány bolgár szerzőjével, akkor Scmitt miért nem társszerző? Gyanítom, mert nem volt társszerző.
Amúgy meg a disszertáció feltétele volt tudtommal az is, önálló kutatáson alapuljon a munka. Úgy tűnik, önálló kutatása sem volt.

Ráadásul ha a hvg írását megnézzük, azt is állította magáról Scmitt Pál, hogy ledoktorált filozófiatörténetből, és kisdoktorija van a tesi egyetemen. A tesi egyetemre leadott dolgozatának nincs köze filozófiatörténethez, maximum olimpiatörténethez.
Mindezekből könnyű lenne Scmittre fogni azt is, hogy halvány fogalma sincs még arról sem, hogy miből is "doktorált".

Állítólag közgazdász végzettséggel is bír Scmitt Pál. Érdekes lenne megvizsgálni a közgazdász papírját is.

Felettéb érdekesnek tartom az aktuálpolitikában, hogy kimondták az MSZMP bűnösségét és jogutódjaként az MSZP-t tekintik. Nem értem az orbáni logikában, hogy akkor miért olyan emberekkel veszi körül magát, akik a rendszerváltás előtt meghatározó posztokban csücsültek. Akkor aki nem volt párthű ember, az nem jutott magasabb szintig. Ld. Scmitt szállodai posztja is. Scmitt Pál mellett, Matolcsy György is meghatározó posztban volt a régi rendszerben (Matolcsy később MSZP tag is volt). Akkor?

Scmitt "nemzet tolla" Pál előtt szerintem egyetlenegy út áll, az, hogy mielőbb önként lemond.