Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TekergőGergő

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nagy a nyomás a kormánypártokon, nagy a nyomás a jobboldalon. A Fidesz támogatói bázisának aktivista keménymagjában ilyenkor mindig megjelenik a mutassuk-meg-mi-is igénye. Nehéz ügy ez. A tüntetős-felvonulós műfaj egyértelműen ellenzéki, ami jól állt vagy legalábbis…..
TekergőGergő 2012.01.12 17:28:17
@tevevanegypupu:

Nagyon egyszerű megmondani, hogy az szdsz miért lett az egykori állampárt csatlósa: pénzért, hatalomért.
Ugyanez volt az oka annak is, hogy a Fidesz koalícióra lépett Torgyánnal, nagyjából egyébként itt kezdtek rossz irányt venni a dolgok.

Magyarország szuverén ország, de nem független. Tagjai vagyunk számos szövetségnek, többek közt az EU-nak, a NATO-nak, de pl az IMF-nek. Ezekben a "klubokban" pedig vannak szabályok, elvárások és követelmények, ha pedig klubtagok akarunk maradni, ezeket be kell tartani, ezeknek meg kell felelni. Lehet szomorkodni, hogy nem csináhatjuk azt amit akarunk, de ugyanez van egy focicsapat esetében is: ha valaki nem csapatjátékos, azt felrugják, majd kirakják a csapatból. Aztán focizhat egyedül, mindenki ellen. A globalizált világgazdaságban való részvétel nem opcionális, amíg nem tudunk 100%-osan önállátók lenni. Márpedig nehezen fogunk tudni, mert ehhez se energiahordozóink, se atombombánk, se erős gazdaságunk nincsen. A tények makacs dolgok, tudod.

Amiben te alapvető tévedésben vagy, hogy nem amerika meg az eu kuncsorog nálunk, hogy engedjük már meg nekik, hogy beleszólhassanak a dolgainkba, hanem épp mi kuncsorgunk náluk, hogy ugyan húzzanak már ki a szarból, amiért ők cserébe - jogosan - elvárják, hogy ne hugyozzuk szembe őket, leginkább pont azért, hogy lehetőleg két hónap múlva ne kelljen megint kihúzni minket a szarból. Mert ugye ha most segítenek és mi pontosan ugyanazt a politikát folytatjuk ami miatt rászorulunk a segítségükre, az nem nagy poén. Szerinted mit keres most Fellegi az IMF-nél?

Az államadósságunk pedig most is folyamatosan nő, csak jelenleg a kormány "áldásos" tevékenységének hála, sokkal magasabb kamatszinteken mint az egyébként konkrétan semmit nem csinálnó Gyurcsány idején.

Senki nem mondta még, hogy Orbánnak felétlenül le kell mondania, változtatnia viszont igen, feltéve, hogy nem akarja az országot államcsődbe sodorni. A változásra most még van esély, mint ahogy arra is, hogy a katasztrófát elkerüljük, sőt optimális esetben még talpra is álljunk, de ehhez első lépésként be kell ismerni, hogy a kormány hibázott és félrevezette a választóit amikor azzal hitegette őket, hogy máshogy is lehet. Hogy ezek után ti majd továbbra is hisztek-e nekik vagy sem, az már a ti dolgotok, a közvéleménykutatásokból viszont határozottan úgy tűnik, hogy nem töretlen a bizalom.
Abban egyetértek, hogy a mandátum 2014-ig szól, de ez alapvetően a parlament mandátuma és nem Orbán Viktoré, márpedig ha ő alkalmatlannak bizonyul a válság kezelésére (ahogy Gyurcsány is annó) akkor a parlamenti többségnek mást kell választania a helyére.
TekergőGergő 2012.01.12 20:54:04
@tevevanegypupu:

Ja, Torgyán tényleg jó figura volt, a Rádió Kabaréban bizisten szívesen elhallgatnám, ahogy a chilei cseresznyeexportról értekezik, komoly politikusnak hadd ne tekintsem.

"Hibaztak abban, hogy felreismertek az Europai Uniot, azt hittek, lehet szo atutemezesrol, engedelyezik majd a manyup atiranyitasat, stb. "

Nem ők pontosan abban hibáztak, hogy ezeket a lépéseket annak tudatában tették meg, hogy az EU-ban ilyesmi nem elfogadott, hiszen még az inkrimiált törvények elfogadása előtt jelezte ezt az EU, meg még temérdek független szakember. Abban is hibáztak, hogy ezeket az egyre erőteljesebb jelzések ellenére se vonták vissza, hanem ahogy Orbán nyilatkozta "elmentek a falig". Részemről nem zavarna, ha nem ülnék én is abban "gyorsnaszádban", ami épp most csapódott bele egy jéghegybe.

Ez a megijedős EU szöveg elég zavaros, szerinted a gazdaságilag erős nagyhatalmakat egyáltalán izgatja az a kérdés, hogy egy 10 milliós kicsi és erőtlen országban valaki kétharmadot tudott kapni? Mellesleg 1994-1998 között az MSZP-SZDSZ bűnszövetkezetnek is kétharmada volt, szóval ne hidd azt, hogy ez most valami sosemvolt csoda, amit ámulva figyel a világ. :)

Az opera előtti tüntetésen (amit a köztévében sikerült "érdekesen" bemutatni) pl nem emlékszem, hogy felszólalt volna Gyurcsány, Szanyi, Mesterházy vagy Schiffer, ott volt ellenben több tízezer civil, akik az egykori jobboldali ellnzékkel szemben nem gyújtogattak, nem dobáltak molotov koktálokat se utcaköveket, nem loptak tankot, nem foglalták el a TV székházat, csak kultúráltan elmondták a véleményüket. Ha neked ezt jelenti a "nagyon hatásos gyűlölet" akkor minek nevezed azt amit a jobboldali tüntetők műveltek 2006-ban? Vagy 2002-ben akár.

Konkrét problémákból rengeteget sorolt fel az EU és az USA, csakhogy néhányat említsek:
- Adatvédelmi Ombudsman idő előtti leváltása
- Jegybanktörvény (vagyis az MNB függetlenségének megszüntetése)
- Bírók korai nyugdíjazása
- Médiatörvény
- A választási rendszer Fidesznek kedvező átalakítása és további törvények kétharmados kőbe vésése.
- Ágazati különadók (ezekkel kapcsolatban két eljárás is a végéhez közeledik, a Fidesz pedig már el is fogadott egy törvényt, amelynek értelmében az állampolgárokra fog különadót kivetni minden olyan esetben, amikor egy korábbi intézkedését elkaszálja az EU és a jogtalanul adók visszafizetésére kötelezi. Vagyis a bankadót, a telekom adót mi fogjuk kifizetni - nem mintha a bankok nem építették volna már régen bele a díjaikba -, de ne sok kétséged legyen afelől, hogy a végtörlesztéssel járó cirka 150 milliárdos veszteség is a mi pénztárcánkból fog majd hiányozni, mindezt azért, hogy kétszázezer tehetős ember, kedvezményesen fizethette vissza a devizahitelét.)

Ugyan egyszer már elmondtam, de elmondom újra: se az EU, se az IMF nem erőszakol senkire semmit. Mi vagyunk azok akik hozzájuk fordultunk, Fellegi most is ott könyörög pénzért, ők pusztán olyan feltételeket szabnak, amik mellett biztosítottnak látják, hogy nem egy lyukas vödörbe öntik bele azt a pénzt, amit nekünk adnak. Nem kötelező hozzájuk fordulni, Orbán Viktor döntése volt, hogy ezt tesszük.

Egészen pontosan hol olvastál olyat, hogy Bajnait akarja bárki ránk erőltetni?

Érdekelne, hogy te mit gondolsz arról lemondott Járai Zsigmond a költségvetési tanács éléről, aki egyben Orbán bizalmas gazdasági tanácsadója is volt? Még ebből se gyanakszol, hogy valami itt nem stimmel?
TekergőGergő 2012.01.12 17:04:33
@tevevanegypupu:

Ismét csak az tudom mondani: Kérdezd Orbán Viktort, ugyanies egykor ő is Sorosnak kutatott:
Lásd: www.origo.hu/itthon/20101030-orban-viktor-es-soros-gyorgy-kapcsolatanak-tortenete.html